11 vragen aan prins Jurjen I

1-2-2018 door: Redactie
‘De vastelaovend kan mij niet lang genoeg duren’
maskTop
11 vragen aan prins Jurjen I
maskBottom

Wie ben je?

Ik ben Jurjen Verbong, een 22-jarige inwoner van Koningslust die in het dorp beter bekend is als Jippe. Ik ben geboren in het ziekenhuis van Venray, maar opgegroeid in Koningslust. Ik woon bij mijn ouders, samen met mijn twee jongere zussen. Mensen in het dorp kennen mij van veel actieve vrijwillige bezigheden binnen het dorp, zoals jeugdleider van de voetbalclub in Koningslust, kampleiding van het GONA/OJB-kamp en lid van de jeugdcommissie.

Waar werk je?

Ik ben werkzaam bij Biesheuvel Techniek in Venlo. Hier ben ik werkzaam als medewerker op de inkoopafdeling. Ik werk hier met veel plezier, mede doordat ik leuke collega’s heb.

Wat is je eerste of mooiste carnavalsherinnering?

Aangezien ik al meeging om carnaval te vieren sinds ik negen maanden oud was, heb ik vele mooie carnavalsherinneringen. Daarom kijk ik elk jaar weer uit naar dit geweldige feest.

Wat is je mooiste ‘vastelaovespekske’?

Ik heb ooit meegedaan aan een wedstrijd, waar de best verklede een prijs kreeg. Hiervoor had ik mezelf helemaal veranderd in een punker, met zelfgemaakte kleren, nep piercings in mijn wenkbrauwen en zwart gespoten haren. Hierdoor was ik zelfs voor familie onherkenbaar. Daarmee heb ik dan ook de prijs gewonnen.

Welke traditie mag tijdens de ‘vastelaovend’ niet ontbreken?

Sinds enkele jaren gaan we met een aantal kameraden naar de elfde van de elfde. Dit is voor mij een traditie die niet mag ontbreken. Het is het moment dat de ‘vastelaovend’ echt is begonnen.

Wat betekent ‘vastelaovend’ voor jou?

Een periode van veel lol en plezier die niet lang genoeg kan duren. Samen zijn met vrienden, familie en bekenden, en er samen een groot feest van maken.

Wat is het eerste dat je na Aswoensdag doet?

Dan ga ik eerst even bijkomen van de afgelopen dagen. En even terugkijken naar een geweldige tijd als heerser van Koningslust. Ik denk dat het een leuke en zware tijd zal worden, maar ik laat het gewoon allemaal op me afkomen.

Hoe heb je je aanstelling geheim kunnen houden?

Dit was soms een best moeilijke opgave, zeker omdat ik het voor iedereen geheim heb gehouden. Ook voor mijn ouders. Ik heb veel moeten zwijgen om zo de geheime afspraken bij te kunnen wonen. Daarnaast mocht het niet opvallen bij mijn vriendengroep en dit bracht mij ook soms in moeilijke situaties.

Waar moet een goede prins volgens jou aan voldoen?

Je moet een goed feestje kunnen vieren en iedereen hierbij betrekken, zowel jong als oud. Een goede conditie komt altijd van pas, want je loopt heel wat polonaises af. Het carnaval vieren moet je in het bloed zitten. Dat is ook een vereiste om als prins te kunnen voldoen.

Wie zou jouw meest geschikte opvolger zijn in 2019?

Iedereen in het dorp die de vasteloavend in hart en nieren heeft zitten, is een geschikte opvolger. En ik denk dat er bij ons in het dorp genoeg geschikte kandidaten zijn.

Hoe wil je dat mensen zich jou als prins herinneren?

Ik hoop dat de mensen mij herinneren als een prins die samen met de inwoners van Koningslust er een geweldige ‘vastelaovend’ van heeft gemaakt. Het zou fijn zijn als ze mij herinneren als een prins die er was voor jong en oud en groot en klein.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie