11 vragen aan prins Nico I

1-2-2018 door: Redactie
‘De muziek maakt de Limburgse vastelaovend’
maskTop
11 vragen aan prins Nico I
maskBottom

Wie ben je?

Ik ben Nico Theelen, ik ben geboren en getogen op de Kaumeshoek en nu woon ik samen op de Hoogstraat met mijn vriendin Robin Reinders uit Grashoek en dochtertje Evi. Ik heb mijn hele leven gevoetbald en zit al tien jaar in het eerste bij voetbalvereniging BEVO. Momenteel ben ik ook leider bij het derde en zit ik in het bestuur. Bij 5xBeringen zit ik ook in het bestuur. Wij hebben de eer het grote treffen in 2019 te mogen organiseren. En op zondagochtend ga ik nog vaker een rondje wielrennen bij TWC Beringe. Ik heb 11 jaar met vrienden in de Green Day- tributeband Dookie gespeeld. Met de ‘vastelaovend’ maken we met dezelfde groep faam onder de naam Sjottelslette.

Waar werk je?

Ik werk bij Inno+ in Panningen waar ik service- en onderhoudsmonteur ben. Dit houdt in dat ik nieuwe machines in bedrijf stel, storingen oplos en onderhoud doe aan luchtwassers en klimaatsystemen.

Wat is je eerste of mooiste carnavalsherinnering?

Toen ik nog klein was bij De Hoove in de zaal, dat zal ik nooit vergeten. De ouders konden in het café carnaval vieren en de kinderen hadden de hele zaal om te ravotten. Verder zijn de mooiste herinneringen die ik aan de ‘vastelaovend’ heb onder andere het optreden met De Sjottelslette in de Zoepkoel in Venlo en met de vriendengroep De Hingste wagens bouwen en daarna alle optochten meelopen.

Wat is je mooiste ‘vastelaovespekske’?

Uiteraard mijn Sjottelslette-jas en ook het ‘pekske’ van Tonto, de indiaan van de film The Lone Ranger met die vogel op het hoofd. Die zie je niet zo vaak en het ziet er tof uit.

Welke traditie mag tijdens de ‘vastelaovend’ niet ontbreken?

De muziek vind ik erg kenmerkend voor de Limburgse ‘vastelaovend’. Vind het erg leuk dat er elk jaar weer zoveel nieuwe liedjes worden gemaakt. Als ik beelden zie van carnaval in Brabant is het net een veredelde aprèsski-party. Verschrikkelijk!

Wat betekent ‘vastelaovend’ voor jou?

Ik kijk er elk jaar weer naar uit. Het is gewoon dat je één keer per jaar lekker vijf dagen je verstand op nul kunt zetten. Alleen maar leuke en gezellige dagen hebben en de dagelijkse sleur even opzij zetten.

Wat is het eerste dat je na Aswoensdag doet?

Ik heb lekker de hele week vrij, dus op donderdag ga ik lekker bijkomen en vooral nagenieten.

Hoe heb je je aanstelling geheim kunnen houden?

Ik dacht dat het makkelijk zou zijn, omdat ik al jaren heb kunnen oefenen, doordat ik al vaker genoemd werd. Als je het dan echt wordt, voelt het alsof het op je voorhoofd geschreven staat. Ik denk dat ik me er redelijk goed doorheen heb kunnen slaan. Niemand weet het echt zeker behalve jijzelf natuurlijk. Soms moet je ontkennen, andere keren weer het spelletje mee spelen. Ik heb zelfs geen weddenschappen hoeven af te sluiten. Met het uitkomen stond ik tussen mijn vrienden in de zaal. “Zie je wel dat ik het niet word”, zei ik toen. Waarop vrienden zeiden: “Wacht maar, volgend jaar sta jij daar.”

Waar moet een goede prins volgens jou aan voldoen?

Iedere prins doet het op zijn eigen manier. Hij moet zichzelf kunnen zijn en het gevoel dat hij heeft, moet hij kunnen overbrengen op de mensen. Als een prins geniet, dan straalt hij dat uit en dan genieten de mensen er ook van.

Wie zou jouw meest geschikte opvolger zijn in 2019?

Dat laat ik aan de vorst en de voorzitter over. Ik ben er zeker van dat er weer een goede opvolger zal komen.

Hoe wil je dat mensen zich jou als prins herinneren?

Als een prins die flink gefeest en genoten heeft, maar dat gaat wel goed komen. Ik kan niet wachten om het hele seizoen te gaan beleven.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie