11 vragen aan prins Patrick I

1-2-2018 door: Redactie
‘Een ‘vastelaoveshert’ hebben, is het belangrijkste’
maskTop
11 vragen aan prins Patrick I
maskBottom

Wie ben je?

Mijn naam is Patrick van Roij en ik ben 28 jaar. Ik ben de zoon van Jan en Renie van Roij en het broertje van Rian van Roij. Sinds vorig jaar heb ik een vriendin, Fanny van den Beucken. Ik ben geboren en getogen in Panningen en hier woon ik nog steeds heel graag. In en rond Panningen ben ik actief bij voetbalclub SV Egchel, Jong Nederland Panningen, Dartvereniging Manders en natuurlijk de Kuus oeht Kèpel.

Waar werk je?

Ik werk bij de Hanssen Group, beter bekend als Bohaco. Hier ben ik werkvoorbereider voor de kunststof kozijnen productie. Mijn taken bestaan onder andere uit het verzorgen van het tekenwerk en de materialen. Verder houd ik mij bezig met de ontwikkeling op het gebied van 3D-tekenwerk en 3D-projecten. Het is uitdagend werk en een fijne groep collega’s zorgt ervoor dat het ook erg leuk is.

Wat is je eerste of mooiste carnavalsherinnering?

De ‘vastelaovend’ is mij van kleins af aan al met de paplepel ingegoten. Vroeger ging ik altijd met pap, mam en zus Rian naar het café en de ‘Kuuzetempel’. Op latere leeftijd vierde ik dit samen met de vriendengroep en kwamen we op vele plaatsen. De mooiste herinnering heb ik aan afgelopen jaar. Bij de Bonte Boete Belaeving in Panningen begon mijn relatie met Fanny.

Wat is je mooiste ‘vastelaovespekske’?

Om heel eerlijk te zijn, spendeerde ik nooit heel veel aandacht aan mijn outfit met deze dagen. De feestelijke samenhang en gezelligheid waren altijd mijn grootste drijfveren voor de ‘vastelaovend’. De outfit vind ik niet zo belangrijk. Een warm ‘vastelaoveshert’ is veel belangrijker.

Welke traditie mag tijdens de ‘vastelaovend’ niet ontbreken?

Op het gebied van de ‘vastelaovend’ heb ik niet zoveel tradities. Eerdere jaren gingen wij met een groep mensen naar de Parade in Venlo. Maar nu hebben we in Panningen zelf de Bonte Boete Belaeving. Een andere traditie die ik dit jaar waarschijnlijk niet mee zal maken, is de zondag. De laatste jaren kookten we samen met de vriendengroep en ‘s avonds gingen we lekker op stap.

Wat betekent ‘vastelaovend’ voor jou?

‘Vastelaovend’ is een feest voor iedereen, groot en klein, jong en oud. Het is voor mij een feest van gezelligheid en samen zijn. Dit natuurlijk het liefste onder het genot van een biertje.

Wat is het eerste dat je na Aswoensdag doet?

Met ‘vastelaovend’ zelf heb ik altijd een hele week vrij. Dit doe ik meestal om bij te komen van deze fantastische dagen. Ik ben namelijk niet zo heel goed in op tijd naar huis gaan, zal ik maar zeggen. Meestal lig ik de hele donderdag in de stabiele zijligging. Dit zal komende ‘vastelaovend’ niet anders zijn, denk ik.

Hoe heb je je aanstelling geheim kunnen houden?

In het algemeen vond ik dit niet supermoeilijk. Toch heb ik het een keer erg benauwd gehad bij mijn zus Rian. Normaliter deel ik bijna alles met mijn zus. Op een avond ben ik bij haar thuis gaan eten en zij vroeg mij op de man af of ik prins werd. Ik weet niet of mijn gezicht en ogen me verraden hebben, maar het was lastig om toen een statige ‘nee’ over mijn lippen te krijgen.

Waar moet een goede prins volgens jou aan voldoen?

Het belangrijkste is dat de prins een ‘vastelaoveshert’ heeft. Niemand is hetzelfde en er zijn geen eigenschappen die iemand een prins maken. Als je door feest en gezelligheid bent gedreven, dan is iedereen de ‘vasteloavend’ op het lijf geschreven.

Wie zou jouw meest geschikte opvolger zijn in 2019?

Wie deze eer ook mag gaan vervullen, maakt mij niet uit. Bij de Kuus oeht Kèpel kan iedereen prins worden. Het maakt niet uit of je een dikke bankrekening hebt of de meest bekende inwoner van Panningen bent. ‘Vastelaovend’ zit in je of niet. Wie het ook mag worden, ik zal erbij zijn.

Hoe wil je dat mensen zich jou als prins herinneren?

Hopelijk als een hele goede! Maar zonder gekkigheid, ik hoop dat ik word herinnerd als een gezellige, feestende ‘vastelaovesgek’ die voorop ging in het gezelschap.

’Door fieëst en gezelligheid gedreven, de vastelaovend, dae is mich op ut lief gesjreve’

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie