11 vragen aan prins Danny I

8-2-2018 door: Redactie
‘Carnaval in je eigen dorp blijft toch het leukste’
maskTop
11 vragen aan prins Danny I
maskBottom

Wie ben je?

Ik ben Danny Rijksen, geboren en getogen in Kessel, 38 jaar en getrouwd met Marjan. We hebben twee zoontjes, Lenn is 5 en Vic is 2 jaar. Ik ben al 17 jaar lid van de carnavals­vereniging, waarvan ik tien jaar vorst ben geweest. Ik ben leider van ‘ut veerde’ en van de kabouters waar Lenn voetbalt bij voetbalvereniging Kessel.

Waar werk je?

Ik werk nu bijna drie jaar bij Neptunus in Kessel als voorraadbeheerder op de logistieke afdeling. Daar zie ik alle projecten over mijn bureau langskomen, zo ook het LVK in Kessel dit jaar. Het leuke aan het werken hier is dat je met heel diverse evenementen bezig bent. Van het eigen dorp tot ver over de grens.

Wat is je eerste of mooiste carnavalsherinnering?

Ik heb heel veel mooie momenten mee mogen maken, zeker toen ik nog zelf de prins mee uitzocht. Het moment dat ze dan uitkomen en je ziet dat het goed is gelopen en goed wordt ontvangen, is erg leuk. In 2008 ben ik adjudant geweest en dat was voor ons echt een topjaar.

Wat is je mooiste ‘vastelaovespekske’?

In de laatste 17 jaar heb ik voornamelijk een pak van de carnavalsvereniging gedragen, dus dat is wel gaan wennen. Dan blijven er ook niet zoveel momenten over om iets anders aan te trekken.

Welke traditie mag tijdens de ‘vastelaovend’ niet ontbreken?

Het is bij ons, zoals op meerdere plaatsen, de sport om de scepters van het trio te pakken te krijgen. Dat begint al in de eerste minuut na het uitkomen en gaat door tot aan het afsluiten op carnavalsdinsdag. Als het iemand lukt een scepter te pakken te krijgen, moet er natuurlijk een vaatje gegeven worden. Die traditie moeten we ook dit jaar maar in ere laten.

Wat betekent ‘vastelaovend’ voor jou?

Voor mij is het belangrijkste dat we het samen vieren, met jong en oud. We gaan wel vaker naar evenementen buiten Kessel, maar het is toch altijd het leukste in je eigen dorp.

Wat is het eerste dat je na Aswoensdag doet?

Lekker uitslapen en met mijn zoontjes iets leuks doen, want het heeft voor hen natuurlijk ook een flinke impact dat ik prins ben geworden.

Hoe heb je je aanstelling geheim kunnen houden?

Ik ben tijdens de kermis in Kessel gevraagd en dat was wel even lastig. Toen hebben we er ook een flink feest van gemaakt. Daarna ging het wat makkelijker om dit geheim te houden. Alleen op de avond zelf versprak ik me nog, maar dat heeft gelukkig niemand gemerkt.

Waar moet een goede prins volgens jou aan voldoen?

Je moet een echte Kever zijn. Niet dat je niet uit Kessel mag komen, maar echte Kevers zoeken elkaar op, feesten samen en helpen elkaar.

Wie zou jouw meest geschikte opvolger zijn in 2019?

Ik denk dat Kessel voldoende geschikte kandidaten heeft om prins te worden, maar wie er nou exact in 2019 moet staan, weet ik ook nog niet.

Hoe wil je dat mensen zich jou als prins herinneren?

We gaan er alles aan doen om er een fantastisch jaar van te maken, zodat iedereen tevreden kan terugkijken op een mooie ‘vastelaovend’.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie