15 vragen aan - Evi Tromm

9-5-2018 door: Lique Geraedts
Elke week interviewen wij een jonge inwoner uit onze gemeente met 15 korte vragen. Deze week Evi Tromm uit Baarlo.
maskTop
15 vragen aan - Evi Tromm
maskBottom

Naam Evi Tromm

Leeftijd 13 jaar

Woonplaats Baarlo

School St. Ursula Heythuysen

Wat is je hobby?

Paardrijden is een hobby van mij. Dat doe ik nu al een heel aantal jaren. Het leukste vind ik rijden zonder zadel, want dat zit een stuk fijner. Zeilen vind ik ook erg leuk en dat doe ik vooral in de zomer. Ik ben lid van de zeilclub in Thorn. Samen met een vriendin zeil ik en af en toe springen we lekker in het water en gaan we zwemmen. Voetballen doe ik graag in de tuin. Binnenkort verhuis ik naar Heibloem en daar zou ik graag bij de voetbalclub willen.

Wat doe je het liefst op een vrijdag- of zaterdagavond?

Het liefste spreek ik af met vriendinnen. Het is vooral leuk als er iemand komt logeren. Dan kijken we een film samen en praten we bij over van alles. De volgende dag hebben we dan gegarandeerd spierpijn in onze buik van het lachen.

Welke app gebruik je het meeste?

Instagram, want daar kan ik goed mee in contact blijven met mijn vrienden. Verder gebruik ik Snapchat en Houseparty. Die laatste app gebruik ik om te videochatten met vrienden.

Wat is jouw favoriete film?

Valerian is mijn favoriet, want het was een leuke sciencefictionfilm die ik in de bioscoop heb gezien. Ik hou van actiefilms, maar ook van romantische. Thuis kijk ik vaak Netflix.

Wat is de leukste vakantie die je ooit had?

Dat is een moeilijke vraag, want er zijn veel leuke vakanties geweest. Fuerteventura vond ik erg leuk, want daar ben ik gaan paardrijden in een mooi vulkaanlandschap. Daar zijn we ook met woestijnbuggies door gereden. Heel cool. Dichter in de buurt vond ik het Siebengebirge of Zevengebergte erg leuk. Ik was wel moe van het vele wandelen.

Wat voor soort eten vind je lekker?

Pizza margherita vind ik erg lekker, vooral zelfgemaakte. In Italië leerde ik pizza met mascarpone kennen. Dat is nu ook een van mijn favorieten. Dit klinkt misschien raar, maar ik houd niet van frietjes of chips. Geef mij maar chocolade. Daar kun je me ’s nachts voor wakker maken. Van ijsjes houd ik ook en dan maakt het me niet uit of zomer of winter is.

Wie is je idool?

Een idool heb ik niet. Ik wil gewoon mezelf zijn en heb niet echt iemand die ik als idool bewonder. Ik vind het wel knap als mensen iets heel goed kunnen, zoals zingen of voetballen. Dan zou ik het ook wel zo goed willen kunnen.

Wat zou je als eerste doen als je de loterij zou winnen?

Ik zou het meteen aan mijn ouders vertellen en het dan met ze delen. Verder zou ik het sparen tot het moment dat ik het echt nodig heb.

Wat voor soort muziek luister je vaak?

Top40-muziek en popmuziek luister ik het liefste, zoals Hailey Steinfeld, The Chainsmokers en Zedd. Klassieke muziek met veel violen vind ik weer niet mooi. En van Nederlandstalige muziek ben ik ook geen fan.

Wat is je favoriete luchtje?

Ik heb niet echte een favoriet geurtje, maar de geur van benzine vind ik heel lekker. Ook de geur van hooi en paarden vind ik lekker om te ruiken.

Waar maak jij je huiswerk het liefst?

Voor de televisie in de woonkamer. Dat werkt niet altijd even goed, want je bent wel sneller afgeleid. Het liefste heb ik dan een muziekkanaal aanstaan. Huiswerk maak ik ook graag met mijn tante Sabrina, ze helpt me altijd goed en dan gaat het een stuk sneller. Op haar kan ik ook niet boos worden, dus dat helpt ook.

Welke taal zou je graag willen spreken?

Zweeds, want dat lijkt me een coole taal. Het lijkt me ook grappig dat als je boos op iemand bent, je in het Zweeds iets kunt zeggen zonder dat de ander weet wat. Duits spreek ik al een beetje, omdat een gedeelte van mijn familie oorspronkelijk uit Duitsland komt.

Welk schoolvak vind je het leukste?

Gym, want daar doen we leuke dingen en ik ben graag sportief bezig. Laatst moesten we wel een keer worstelen tijdens gym en dat vond ik echt niet leuk. Dansen hebben we ook een keer gehad van een gastdocent. We kregen allemaal opdrachtjes, maar uiteindelijk zag het dansen er niet uit.

Waar zou je later graag willen wonen?

In een villa met een zwembad. Verder zeker niet in landen waar vieze beesten zitten. Of slangen en schorpioenen. Daarom blijf ik het liefste in Nederland. Ik zou het ook fijn vinden om in de buurt van de zee te wonen. De zee is altijd mooi om te zien.

Wat voor vaardigheid zou je nog graag willen leren?

Het liefste motor- en autorijden. Ik kan niet wachten tot ik oud genoeg ben om mijn rijbewijs te halen. Het liefste zou ik een Enduro-race op de motor doen. Voorlopig oefen ik regelmatig op een bmx-fiets bij Wood15 in Sittard.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie