15 vragen aan - Renske Coolen

21-6-2018 door: Lique Geraedts
Elke week interviewen wij een jonge inwoner uit onze gemeente met 15 korte vragen. Deze week Renske Coolen uit Baarlo.
maskTop
15 vragen aan - Renske Coolen
maskBottom

Naam Renske Coolen

Leeftijd 13 jaar

Woonplaats Baarlo

School Blariacumcollege

Wat voor studie zou je willen doen?

Nu zit ik in de eerste op havo-vwo en volgend jaar ga ik havo doen. Daarna hoop ik mijn diploma te halen en daarna vwo af te maken. Uiteindelijk wil ik naar de universiteit gaan en dierenarts worden, dat is iets wat al heel lang vast staat bij mij.

Wat is de leukste film die je ooit hebt gezien?

Ik heb niet per se een lievelingsfilm. Ik kijk vooral Netflix, daar is gewoon altijd wel wat leuks op te vinden. Daarop kijk ik series zoals Teen Wolf en How I Met Your Mother. ‘s Avonds is het heerlijk om, als er niks op tv is, gewoon even Netflix aan te zetten.

Naar welke muziek luister je graag?

Ik luister verschillende soorten muziek, maar vooral naar muziek van Shawn Mendes. Ik hou bijvoorbeeld ook van bijvoorbeeld de top 40, meestal luister ik dat op Spotify. Daar heb ik ook mijn eigen lijst waarin alle liedjes staan die ik leuk vind.

Waar zou je later het liefst willen wonen?

Ik woon nu lekker rustig in Baarlo. Daar zou ik later graag willen blijven wonen, maar het lijkt me ook wel leuk om bijvoorbeeld in Afrika te wonen. Dan zou ik veel met leeuwen willen doen, want dat zijn geweldige dieren.

Welke app gebruik je het meest?

Eigenlijk vooral WhatsApp, omdat dat gewoon heel handig is om contact te hebben met anderen. Ook gebruik ik Netflix om leuke series en films te kijken. Instagram en Snapchat gebruik ik ook.

Als je ervoor mocht kiezen om voor altijd een bepaalde leeftijd te hebben, welke zou je dan kiezen?

Ik denk dat ik dan 23 jaar zou willen zijn. Ik weet niet precies waarom, maar ik denk gewoon omdat ik dan niet te oud ben, maar ook weer niet te jong. Dan hoop ik ook afgestudeerd te zijn en als dierenarts te werken.

Wat wil je later studeren?

Ik denk dat ik de opleiding tot dierenarts wil doen. Ik wil in ieder geval iets met dieren doen. Dat weet ik al vanaf dat ik heel klein ben. Als iedereen vroeger in een vriendenboekje schreef ‘ik word later Mega Mindy’, dan wist ik al lang dat ik dierenarts wilde worden. Dat zou ik dan graag willen doen in Utrecht op de universiteit. Het lijkt mij echt geweldig!

Welke trend heb jij gevolgd die je nu helemaal niet meer leuk vindt?

Vroeger, toen ik nog heel klein was, droeg ik broeken met wijde pijpen en crocs. Dat zou ik nu nooit meer doen. Nu hou ik meer van basic. Gewoon een beetje normaal. Maar loombandjes en fidgetspinners zou ik ook niet meer zo snel uit de kast halen.

Wat doe je het liefst op een vrijdag- of zaterdagavond?

Op vrijdag moet ik altijd volleyballen, dus dat doe ik dan vooral. Op zaterdag vind ik het superleuk en gezellig om met mijn vriendinnen een enge horrormarathon te houden. Maar ik vind het ook niet erg om met een grote zak chips en een Netflix serie op de bank te liggen.

Wat is je favoriete tijd van het jaar?

Dat is de zomer. Dan is het lekker warm en kan je de hele dag zwemmen. In de zomervakantie kan je met vriendinnen afspreken om te logeren of gewoon lekker op vakantie gaan.

Wat is het verste dat je ooit van huis bent geweest?

Toen ik 9 jaar was ben ik drie weken naar Singapore en Bali geweest. Dat was omdat mijn oom en tante in Singapore gewoond hebben. We zijn toen naar supergrote dierentuinen geweest en naar een mega pretpark. Die dingen vergeet ik echt nooit meer.

Wie is je favoriete leraar?

Dat zijn er eigenlijk twee. Mevrouw Peeters is mijn mentor en ze geeft aardrijkskunde. Zij is altijd aardig en behulpzaam. Mevrouw Fleuren geeft Frans en is altijd vrolijk.

Wat heb je liever: iedereen hoort wat jij denkt, of jij hoort wat iedereen denkt?

Ik denk dat ik liever zou horen wat iedereen denkt, omdat ik dan nog zou kunnen horen wat mijn inmiddels overleden opa met dementie altijd dacht. Dat lijkt me heel bijzonder.

Heb je een bijbaantje?

Nee, nog niet. Maar ik wil binnenkort graag samen met een van mijn beste vriendinnen werken bij De Berckt in Baarlo. Daar heb ik erg veel zin in. En natuurlijk ga ik ook een paar keer in het jaar prei poten.

Ben je meestal te vroeg, precies op tijd, of te laat?

Meestal te laat. Ik fiets samen met twee vriendinnen naar school en ik woon in het midden van ons drieën dus als de eerste vriendin mij dan op komt halen, zit ik meestal nog te eten. Maar héél laat ben ik ook weer niet.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie