15 vragen aan - Robine Kamphuis

20-12-2017 door: Renée Cox
Elke week interviewen wij een jonge inwoner uit onze gemeente met 15 korte vragen. Deze week Robine Kamphuis uit Grashoek.
maskTop
15 vragen aan - Robine Kamphuis
maskBottom

Naam Robine Kamphuis

Leeftijd 15 jaar

Woonplaats Grashoek

School het Bouwens

Wat zou je doen als je een week alleen thuis zou zijn?

Dan zou ik met vriendinnen afspreken en met hen een week lang gaan logeren. Ik zou me waarschijnlijk ook niet aan alle regels houden, want dan kan dat gewoon.

Wanneer had je meteen een klik met iemand?

In de eerste klas op school werd ik binnen één lesuur goede vriendinnen met een meisje. Jammer genoeg zijn we daarna allebei aparte wegen ingeslagen en hebben we allebei nieuwe vrienden gemaakt. Daarnaast heb ik twee jaar geleden op een feestje een van mijn beste vriendinnen ontmoet. Dat klikte ook meteen.

Wat vind je het leukste aan jezelf?

Ik houd van tekenen en ben daar ook best wel goed in. Ook heb ik altijd wel creatieve ideeën waar ik iets mee kan. Dat ik zo creatief ben, vind ik een leuke eigenschap van mezelf.

Waar heb je het laatst de slappe lach om gekregen?

Toen ik laatst met vriendinnen was, hadden we samen een foto gemaakt. Eén van mijn vriendinnen stond er heel grappig op. Daar hebben we toen met zijn allen heel hard om kunnen lachen.

Wat is het beste cadeau dat je ooit hebt gekregen?

Bijna een jaar geleden verrasten mijn ouders mij en mijn zusje met een vakantie naar Curaçao. We zagen het beide absoluut niet aankomen, maar we hebben het toen wel heel erg naar onze zin gehad.

Wat is het laatste smoesje dat je hebt gebruikt?

De laatste keer had ik niet echt zin om mijn huiswerk te maken. Toen heb ik mijn leraar verteld dat ik mijn huiswerk niet kon maken, omdat ik moest leren voor een ander belangrijk proefwerk. Ik denk dat het geloofwaardig genoeg was, want mijn leraar geloofde me.

Wanneer zing je?

Er is niet één specifieke tijd wanneer ik zing, want eigenlijk zing ik gewoon wanneer ik er zin in heb. Meestal zing ik dan mee met bekende liedjes uit de top 40 of met een liedje dat ik niet meer uit mijn hoofd krijg op dat moment.

Welke superkracht zou je willen hebben?

Ik zou wel graag willen kunnen vliegen, omdat je dan de wereld op een andere manier ziet. Ook kun je dan overal heengaan waar je wil. En als je dan bijvoorbeeld naar een pretpark wil, kun je daar gratis binnenkomen door gewoon over de entree te vliegen. Onzichtbaar zijn lijkt me ook leuk, maar ik zou dan toch eerder voor vliegen gaan.

Is er een liedje waar je een speciale herinnering aan hebt?

Ja, ik heb een speciale herinnering aan een liedje genaamd Everglow. Dat is van de band Coldplay. Dat liedje omschrijft de situatie van mijn oma erg goed. Ze had kanker in haar hersenen en is daar uiteindelijk aan overleden. Ik mis haar nog altijd.

Wanneer heb je voor het laatst iemand geholpen?

Dat was gisteren nog. Mijn zusje had moeite met haar wiskundehuiswerk en ze snapte er vrij weinig van. Toen heb ik het aan haar uitgelegd.

Wie zijn jouw helden?

Er is geen speciaal iemand dat meteen in me opkomt of waar ik erg naar opkijk, maar mijn vrienden en mijn familie zijn erg belangrijk voor me. Het is belangrijk voor mij dat zij het eens zijn met de dingen die ik doe.

Wat is de laatste foto die je hebt gemaakt?

Vanmorgen had ik samen met Masja, een vriendin van mij, het vak kunst. We verveelden ons en toen hebben we een paar gekke selfies gemaakt.

Wat kies je? Je kunt onder water ademen of mag overal de muziek bepalen.

Ik zou er dan voor kiezen om overal de muziek te mogen bepalen. Er zijn bijvoorbeeld liedjes zoals Despacito die naar mijn mening veel te vaak worden gedraaid op de radio. Dan kan ik die tenminste afzetten.

Wat doe je als je niet kunt slapen?

Als eerste probeer ik dan nog een keer om in slaap te komen, maar als dat dan nog niet lukt ga ik op Netflix een film of serie kijken. Of ik doe mijn oordopjes in en luister naar wat muziek, daar word ik meestal ook moe van.

Wat is je lievelingskledingstuk?

Ik vind broeken om de een of andere reden altijd erg leuk. Ik denk dat dat komt omdat er zo veel soorten van zijn. Zelf vind ik skinny jeans met gaten in de broekspijpen altijd erg mooi en leuk.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie