15 vragen aan - Janine Hubers

2-8-2017 door: Janique Peeters
Elke week interviewen wij een jonge inwoner uit onze gemeente met 15 korte vragen. Deze week Janine Hubers uit Egchel.
maskTop
15 vragen aan - Janine Hubers
maskBottom

Naam Janine Hubers
Leeftijd 14 jaar
Woonplaats Egchel
School Het Bouwens

Wat voor reis zou je ooit willen maken?

Ik zou een wereldreis willen maken samen met mijn zus. Ik zou allerlei mooie plekjes op de wereld willen ontdekken, bijvoorbeeld Australië. Ik heb al vaker leuke reisjes gemaakt met ons gezin.

Als je ervoor kon kiezen om voor altijd één bepaalde leeftijd te hebben, welke zou dat dan zijn?

Ik zou dan graag 18 jaar willen zijn. Dan mag je alles legaal doen zoals autorijden, maar je bent tegelijkertijd toch nog jong. Ik kijk er naar uit om over een paar jaar eindelijk 18 te zijn.

In welke bestaande film zou je zelf willen spelen?

Er zijn twee films waarin ik graag zou willen spelen. De eerste is Harry Potter. Want het lijkt wel allemaal nep, maar als je in de film speelt is het denk ik heel echt. Ik zou dan graag Harry Potter zelf willen spelen. Ook lijkt het mij super leuk om in de film Twilight te mogen spelen. Ik heb beide films vaak gekeken.

Als je elke willekeurige fictieve persoon zou kunnen zijn, wie zou je dan kiezen?

Ik zou dan Batman of Harley Quinn van de Suicide Squad willen zijn. Je kunt je echt inleven in die personen en ze doen gedurfde dingen, dat vind ik interessant. Ik ben iemand die wel van avontuur houdt.

Welk verhaal vertelt je familie altijd over jou?

Toen ik klein was, liep ik vaak weg. Mijn ouders moesten mij daarom vaak zoeken. Ik was ooit eens in een kledingwinkel en mijn vader moest even op mij letten. Toen mijn moeder terugkwam van het kijken naar kleding, had ik een ‘brandje geblust’. Er was echter helemaal geen brand, maar toch had ik de brandblusser opengezet.

Wat is de laatste foto die je hebt gemaakt?

Dat is een foto van muzieknoten voor mijn keyboard. Sinds ongeveer twee of drie maanden probeer ik zelf muziek te maken. Ik leer mij dit zelf aan via bijvoorbeeld filmpjes op YouTube. Ik heb vroeger ook blokfluit gespeeld, maar nu luister ik voornamelijk naar muziek of speel ik op mijn keyboard.

Heb je een verborgen talent?

Ja, ik speel handbal en speel dus op mijn keyboard. Ik handbal nu ongeveer vier jaar bij Targos Bevo Hc. Ik heb een leuk team, de meiden in het team zijn allemaal erg goede vriendinnen van mij.

Heb je een bijnaam?

Van mijn zus heb ik de bijnaam masi gekregen, dat is zus in het Indonesisch. Een vriendin van mij noemt mij ‘Kroket’ of ‘Kroketprobleem’. We waren een keer een Duitse radiozender aan het luisteren en verstonden toen het woord ‘kroketprobleem’. Sindsdien noemen wij elkaar zo. Daar kunnen we altijd wel om lachen.

Wie is je grote voorbeeld?

Ik heb twee grote voorbeelden: mijn zus en mijn nicht. Ze staan heel dicht bij mij. Mijn nicht doet alles waar ze zin in heeft en dat bewonder ik. Met mijn zus kan ik het heel goed vinden, we hebben vrijwel nooit ruzie. Als we ruzie hebben, dan gaat het om kleine en onnozele dingen.

Wat is je favoriete sociale medium?

Instagram en Snapchat zijn mijn favoriete sociale media. Op Snapchat kun je grappige foto’s naar elkaar sturen zonder dat de ander het kan opslaan. Op Instagram kun je foto’s plaatsen die iedereen kan zien.

Wat vind je belangrijk in een vriendschap?

Ik vind het belangrijk dat je vrienden betrouwbaar zijn en dat je er alles tegen kunt zeggen. Ik heb een paar vriendinnen waar ik écht alles tegen kan zeggen. Een aantal zitten er bij mijn in de klas en eentje zit er bij mij in het handbalteam. Ik zie ze dus vaak.

Als je een topsporter zou zijn, waar zou je dan heel goed in willen zijn?

Ik zou goed willen zijn in handbal. Ik ben fan van het Nederlands Dames Handbalteam, zij kunnen heel goed handballen. Zelf train ik twee keer in de week en hoop ik uiteindelijk net zo goed te worden als hen.

Als je een dier was, wat zou je dan zijn?

Ik zou een hond of een kat willen zijn. Als kat ben je vrij en kun je doen wat je wilt. Een hond is dat ook, maar loopt niet overal rond. Ook kunnen honden super snel rennen. Zelf heb ik ook huisdieren: een hond en twee katten.

Hoe wil je graag dat anderen jou zien als ze je voor het eerst ontmoeten?

Ik hoop dat ze mij betrouwbaar, lief en leuk vinden. Ik denk dat mensen deze indruk wel van mij hebben.

Festival of discotheek?

Ik vind festivals altijd heel leuk. Het ligt er wel aan met wie je op het festival bent. Als je een paar keer bij een discotheek bent geweest, is het leuk om naar een festival te gaan. Dit geldt ook andersom. Het laatste festival waar ik geweest ben was de Zwarte Cross, dat was echt heel leuk.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie