15 vragen aan - Borre Perquin

17-8-2017 door: Daphne Leenders
Elke week interviewen wij een jonge inwoner uit onze gemeente met 15 korte vragen. Deze week Borre Perquin uit Helden.
maskTop
15 vragen aan - Borre Perquin
maskBottom

Naam Borre Perquin
Leeftijd 14 jaar
Woonplaats Helden
School het Bouwens

Wat voor reis zou je ooit willen maken?
Ik ben gek op zonnige landen met stranden. Ik zou weleens een zonvakantie willen maken naar Malibu. Malibu is een stad in Californië in de Verenigde Staten die dichtbij Los Angeles ligt. Ik wil sowieso nog een keer in mijn leven een reis naar Amerika maken.

Wat zou je nooit weggooien?
Ik zou mijn telefoon nooit weggooien. Aan het begin van de zomervakantie zat mijn telefoon in mijn zwembroek. Na 20 minuten in het zwembad kwam ik erachter dat mijn telefoon nog in mijn broek zat. Die heeft het jammer genoeg niet overleefd. Ik heb nu een nieuwe die waterdicht is.

In welke bestaande film zou je zelf willen spelen?
Toen mijn broer de drie films The Lord Of The Rings mee naar huis nam, dacht ik eerst dat het stomme films waren. Maar toen ik de films uiteindelijk had gekeken, bleken ze superleuk en spannend te zijn. Het zijn mijn favoriete films die ik makkelijk nog heel wat keren kan bekijken.

Als je in een ander land en in een andere cultuur geboren zou zijn, welke zou dat dan zijn?
We zijn met het gezin al een aantal keer naar Frankrijk op vakantie geweest. Ik vind Frankrijk een heel mooi en zonnig land. Het liefst zou ik dan ergens in het zuiden wonen in de buurt van het stadje Goudarges. De cultuur in Frankrijk spreekt mij aan en het eten vind ik verrukkelijk.

Wat is je leukste en wat is je stomste vak op school?
Het stomste vak op school vind ik wiskunde. Ik ben er heel erg slecht in. Het leukste vak op school vind ik gym. Het maakt dan niet uit wat we gaan doen, want ik heb er altijd zin in. Ik ben veel liever aan het bewegen dan dat ik stil zit.

Ben je meestal te vroeg, precies op tijd of te laat?
Ik ben altijd te vroeg. Ik haat het om te laat te komen en vertrek altijd net iets eerder van huis om op tijd te komen. Ik heb mij één keertje verslapen, maar zelfs toen was ik nog op tijd.

Wie is je favoriete leraar?
Mijn favoriete leraar is meneer Goutier. Meneer Goutier geeft Duits en rekenen op het Bouwens. Hij geeft bijna nooit huiswerk en wordt nooit boos. Hij is verder altijd vrolijk en je kunt altijd even een leuk praatje met hem maken.

Wat is je droombaan?
Het liefst word ik later topvolleyballer. Toen ik zes jaar was, begon ik met volleyballen. Ik speel bij VC Olympia en zit vanaf volgend seizoen in de Heren 2 in de tweede klasse. Mijn broer gaat dan naar Heren 1, ook in de tweede klasse. Wie weet mag ik een wedstrijd tegen hem spelen. Als het mooi weer is, gaan mijn broer en ik naar buiten om in de tuin te volleyballen.

Heb je een bijnaam?
Afgelopen schooljaar had ik twee dagen slippers aan, toen het heel mooi weer was. Sindsdien noemt iemand mij in de klas ‘slipperboy’. Maar vader noemt mij al heel lang ‘Borriebor’ als hij mij roept. Ik kan er wel om lachen.

Wat is je favoriete game?
Mijn favoriete game is Sniper Elite 4. Het spel speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog. In het spel mag je allemaal missies uitvoeren voor de goede partij. Ik heb het spel aan het begin van de zomervakantie uitgespeeld. Ik vond het een heel erg leuk spel, omdat je maar bleef spelen en het heel gevarieerd was.

Hond of kat?
Thuis hebben wij twee teckels. Phil is 13 jaar en is een ongelofelijke zeurhond. Hij piept altijd. Ollie is twee jaar en is een hele gemakkelijk hond. Ik vind het een heel leuk beestje. Als ik er tijd voor zou hebben, zou ik later een labrador willen. Die zijn superschattig als ze puppy zijn.

Als je een topsporter zou zijn, waar zou je dan heel goed in willen zijn?
Ik zou dan in het buitenland in een topteam volleyballer willen zijn. Als ik dit wil behalen, moet ik nog groeien. Je moet boven de 1.90 meter zijn. Ik ben nu 1.78 en hoop ongeveer 1.95 meter te worden. Ik heb drie keer per week een volleybaltraining en op zaterdag een volleybalwedstrijd. De overige dagen van de week ga ik naar de sportschool. Ik vind het belangrijk om fit te zijn en te blijven.

Optimist, pessimist of realist?
Ik bekijk altijd alles van de goede kant en ben dus een echte optimist. Ik wil nooit iets van de slechte kant bekijken.

Welk kinderprogramma vind je stiekem nog steeds leuk?
Vroeger keek ik altijd naar het kinderprogramma Spongebob Squarepants. Als iemand anders het programma nu zit te kijken, kijk ik mee. Ik vind het een grappig programma en als ik het nu kijk, denk ik weer even aan vroeger.

Wat is het laatste cijfer dat je op school hebt gekregen?
Na de zomervakantie ga ik naar de derde klas van vmbo-kader. Ik heb in de laatste proefwerkweek een paar onvoldoendes gehaald en voor de rest allemaal punten boven de 5.5. Zo haalde ik een 6 voor Duits. Ik ben superslecht in Duits en dacht na de toets dat ik hem echt helemaal verknald had. Ik was echt supertevreden toen ik erachter kwam dat ik een voldoende had gehaald.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie