15 vragen aan - Umberto Coopmans

31-8-2017 door: Daphne Leenders
Elke week interviewen wij een jonge inwoner uit onze gemeente met 15 korte vragen. Deze week Umberto Coopmans uit Panningen.
maskTop
15 vragen aan - Umberto Coopmans
maskBottom

Naam Umberto Coopmans
Leeftijd 16 jaar
Woonplaats Panningen
School Summa College Eindhoven

Wat is het vaakst afgespeelde nummer op je iPod?
Het nummer The Chain van Fleetwood Mac is het eerste nummer dat ik aan mijn afspeellijst toevoegde. Doordat dit classic rock-nummer het langst in mijn lijst staat, is het ook het meest afgespeeld. Het is natuurlijk ook een heel mooi nummer.

Als je zou kunnen leren om alles te doen, wat zou je dan kiezen?
Ik zou graag de basgitaar willen leren spelen. Een paar van mijn vrienden spelen al gitaar. We willen samen een bandje gaan beginnen, maar omdat ik nog geen instrument bespeel, zou ik dat graag willen leren.

Als je iedereen zou kunnen ontmoeten, levend of overleden, wie zou je dan ontmoeten?
Freddie Mercury en David Bowie waren beiden artiesten met een bijzondere uitstraling tijdens hun optredens. Ik ben een grote fan van hen. Het inspireert mij dat zij echt zichzelf waren en deden waar ze plezier in hebben.

Welke muziek luister je veel?
Ik ben een echte muziekliefhebber en houd voornamelijk van classic rock. Ik vind het mooi dat je aan de muziek kunt horen dat het echt door stemmen van mensen en hun instrumenten is gemaakt in plaats van door elektrische, robotachtige geluiden. Ik ben opgegroeid met een vader die altijd classic rock draaide. Ik heb de liefde voor classic rock dus ook een beetje van mijn vader overgenomen, wat hij wel leuk vindt.

Wat is de mooiste plek waar je ooit bent geweest?
Ongeveer 3 jaar geleden ben ik voor de derde keer in mijn leven naar Peru geweest. Mijn moeder komt uit Peru. De mooiste plek waar ik ooit ben geweest, is de verborgen stad van de Inca’s, Machu Picchu. Voordat we deze plek bezochten, heb ik eerst op internet rondgezocht en gelezen over de geschiedenis. Ik vind dat deze plek een bijzonder verhaal heeft en er is een prachtig uitzicht.

Wat zou je nog eens opnieuw willen beleven?
Als ik op zoek ga naar nieuwe ­nummers, kom ik vaak goede nummers tegen. Ik vind het elke keer weer een hele leuke ervaring om een nieuw liedje te vinden. Een liedje is naar mijn mening het allermooist als je het voor het eerst luistert. Maar eigenlijk zou ik dat gevoel elke keer willen hebben als ik dat nummer draai.

Welke dingen zou je vaker willen doen?
Ik zou vaker naar concerten en muziekevenementen willen gaan. Afgelopen juli ben ik met mijn vader, moeder en twee kennissen naar Bospop in Weert geweest. Hier heb ik heel veel nieuwe muziek en artiesten ontdekt. Het lijkt me ook leuk om met mijn vrienden naar concerten te gaan.

Op wie lijk je het meest? Op je moeder of je vader?
Mijn vader zegt altijd dat het maar goed is dat ik op mijn moeder lijk qua uiterlijk. We hebben dezelfde huidskleur en een typisch Zuid-Amerikaans gezicht. Maar qua persoonlijkheid lijk ik dan weer het meest op mijn vader. Wij zijn alle twee optimistisch en ­hebben veel dezelfde interesses.

Is er iets waar je niet goed in bent, maar wel graag zou willen kunnen?
Als er muziek aan staat, zing ik graag mee. Ook in de klas zing ik vaak in mezelf, maar ik doe dat eigenlijk net zo hard als hoe hard ik zou praten. Ik hoor dan van veel mensen om mij heen dat ik echt niet kan zingen. Als ik zou kunnen zingen, dan zouden ze het minder erg vinden als ik steeds zing.

Hoe zou je beste vriend of vriendin jou omschrijven?
Mijn beste vriend omschrijft mij als een humoristisch en ondersteunend iemand. Wij kunnen samen overal om lachen. Als één van ons het moeilijk heeft of een klein probleempje heeft, dan zijn we er voor elkaar.

Wat vind je belangrijk in een vriendschap?
Ik denk dat er meerdere dingen belangrijk zijn in een vriendschap, maar ik denk dat vertrouwen wel het allerbelangrijkste is. Je moet elkaar alles kunnen vertellen en je moet op elkaar kunnen rekenen.

Hond of kat?
Een hond lijkt me leuker dan een kat, omdat een hond trouw is en altijd blij is. Als ik ouder ben en ergens woon waar ik ruimte heb voor een hond, zou ik wel een hond willen.

Wie kent jou het beste?
Sinds de tweede klas van de middel­bare school is Steef Janssen mijn beste vriend. In de afgelopen drie jaar ­hebben we elkaar alles verteld van wat er in ons leven is gebeurd. We ­kunnen daar samen leuk over praten. We ­kunnen met elkaar de grootste lol maken, maar weten ook van elkaar wat we niet fijn vinden.

Hoe wil je graag dat anderen jou zien als ze je voor het eerst ontmoeten?
Ik wil niet dat mensen mij als een asociaal persoon zien. Ik wil geen negatieve uitstraling hebben. Ik probeer altijd een leuk gesprek met een onbekend iemand te voeren.

Festival of discotheek?
Ik houd niet echt van de muziek die ze in discotheken draaien. Ik houd meer van festivals. Op festivals draaien ze meestal muziek uit verschillende genres en kun je zelf beslissen naar wat voor muziek je luistert. Daarbij zijn er veel verschillende festivals waar je uit kunt kiezen om naartoe te gaan. Voor discotheken geldt dat niet, want de meeste zijn naar mijn mening toch hetzelfde als de andere.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie