15 vragen aan - Ardy Smedts

18-1-2018 door: Lique Geraedts
Elke week interviewen wij een jonge inwoner uit onze gemeente met 15 korte vragen. Deze week Ardy Smedts uit Baarlo.
maskTop
15 vragen aan - Ardy Smedts
maskBottom

Naam Ardy Smedts

Leeftijd 14 jaar

Woonplaats Baarlo

School Wildveld in Venlo

Wat is het belangrijkste advies dat je ooit hebt gekregen?

Het beste advies dat ik tot nu toe gekregen heb, is om andere mensen in hun waarde te laten. Niet te snel oordelen over andere mensen. Een ander belangrijk advies is: als je ergens over twijfelt je onderbuikgevoel te volgen. Dan neem je vaak de juist beslissing.

Wat is iets dat je nog graag wil leren?

Ik wil graag leren fotograferen met een spiegelreflexcamera. Foto’s maken doe ik in mijn vrije tijd heel vaak. Soms alleen, maar ook vaak samen met vriendinnen. Afgelopen zomer heb ik een compact camera gekocht met veel leuke functies waarmee ik kan oefenen. Het lijkt mij dan ook erg gaaf om professioneel foto’s te kunnen maken.

Heb je een bijbaantje?

Ja, sinds de zomervakantie werk ik als afwashulp bij een restaurant in Baarlo. Verder doe ik ook babysitten. Er zijn twee gezinnen waar ik regelmatig oppas. Dat vind ik erg gezellig en leuk om te doen.

Waar zou je later het liefst willen wonen?

Op dit moment denk ik dat ik het liefste in Baarlo blijf wonen. Hier woont mijn familie en wonen mijn vrienden. Baarlo is voor mij een heel mooi dorp met veel kastelen en uiteraard rivier de Maas in de buurt. In elk geval wil ik later ergens wonen waar ik mij thuis voel.

Welke app gebruik je het meest?

Het meest gebruik ik WhatsApp, zoals denk ik de meeste leeftijdsgenoten. Maar ook Instagram en Snapchat gebruik ik regelmatig.

Als je ervoor mocht kiezen om voor altijd een bepaalde leeftijd te hebben, welke zou je dan kiezen?

Dan denk ik dat ik ervoor zou kiezen om 26 jaar oud te zijn. Met deze leeftijd ben ik zelfstandig en heb ik hopelijk een leuke baan. Dan ben ik volwassen, maar ook nog steeds jeugdig en kan ik alle dingen doen die ik zelf graag wil en kan doen.

Wat is jouw leukste schoolvak?

Het liefst doe ik praktijkvakken en dan met name het vak Zorg & Welzijn. De zorg is ook de richting die ik later op zou willen. Dit vak bestaat uit leren over persoonlijke verzorging en persoonlijke verantwoording.

Ben je meestal te vroeg, precies op tijd, of te laat?

Meestal ben ik te vroeg, ik ben namelijk graag op tijd op een afgesproken tijdstip. Persoonlijk vind ik het ook een kwestie van respect om op tijd te zijn.

Wat zou je doen als je de loterij zou winnen?

Als ik de loterij zou winnen, dan zou ik een megagroot huis laten bouwen met paardenstallen en een manege, een zwembad en garages voor een auto met open dak, een grote terrein­wagen met trekhaak en een jacht kopen. Ik zou vaak feestjes organiseren en regelmatig shoppen. Maar ik denk dat ik dan een grote jackpot moet ­winnen, want anders is dit allemaal niet haalbaar.

Welke trend heb jij gevolgd die je nu helemaal niet meer leuk vindt?

Er is geen bepaalde trend die ik heb gevolgd en nu niet meer leuk vind. De laatste modetrends volg ik wel en vind ik ook nog steeds leuk.

Wat doe je het liefst op een vrijdag- of zaterdagavond?

Op een vrijdag of zaterdagavond zit ik het liefst in mijn huispak lekker op de bank. Heerlijk om dan een leuke film te kijken of muziek te luisteren. Soms spreek ik af met een vriendin om gezellig samen te kletsen of maskertjes uit te proberen.

Wat is je favoriete tijd van het jaar?

Er zijn veel leuke tijden door het jaar heen. Maar als ik één keuze moet maken, dan kies ik voor Kerstmis. Heerlijk om gezellig met zijn allen bij elkaar te zijn, lekker te eten en gezelschapspelletjes te doen.

Wat is het verste dat je ooit van huis bent geweest?

Het verste dat ik ooit van huis ben geweest, is met vakantie in Kroatië. Afgelopen zomervakantie zijn wij met vakantie geweest in Fazana in Kroatië. Een erg mooi land waar ik zeker nog vaker op vakantie zou willen gaan.

Wie is je favoriete leraar?

Ik heb veel leuke leerkrachten op school. Maar mijn favoriet is toch wel lerares Eva. Zij geeft het vak Nederlands en CKV (Culturele en Kunstzinnige Vorming).

Wat heb je liever: iedereen hoort wat jij denkt, of jij hoort wat iedereen denkt?

Dan zou ik ervoor kiezen dat ik hoor wat iedereen denkt. Dat lijkt mij in het begin wel erg leuk en ook handig, om dingen voor elkaar te krijgen bijvoorbeeld. Ik vraag me tegelijkertijd af of dat op den duur wel zo leuk is.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie