15 vragen aan - Tim Janssen

3-1-2018 door: Lique Geraedts
Elke week interviewen wij een jonge inwoner uit onze gemeente met 15 korte vragen. Deze week Tim Janssen uit Baarlo.
maskTop
15 vragen aan - Tim Janssen
maskBottom

Naam Tim Janssen

Leeftijd 18 jaar

School Gilde Opleidingen

Woonplaats Baarlo

Wat is je favoriete tijd van het jaar?

Mijn favoriete tijd van het jaar is de maand december. In december zijn er veel feestdagen, zoals Sinterklaas en Kerstmis. Van deze twee vind ik kerst het leukste, omdat ik het erg gezellig vind om met vrienden en familie te zijn. De meeste huizen worden versierd met lampjes en mooie kerstbomen.

Om wie lach jij het meest?

Ik lach het meest om mezelf en mijn vrienden. Als we samen zijn, in het echt of online via internet, heb ik altijd veel plezier met hen.

Wat is jouw talent?

Eén van mijn talenten is muziek maken. Dit is ook mijn passie. Het maakt niet uit of ik trompet, hoorn, saxofoon, bugel of piano speel, maar het liefst speel ik toch trompet. Dit is ook het instrument dat ik bij fanfare Eendracht in Baarlo en de jeugdfanfare speel. Ook bespeel ik dit instrument bij Timbre Tajiri, een entertainband in Baarlo.

Wat is je lievelingseten?

Mijn lievelingseten is macaroni. Toen ik klein was, vond ik dit gerecht al heel lekker en was ik altijd blij als we macaroni kregen als avondeten.

Heb je een bijbaantje?

Jazeker, ik werk momenteel bij een fastfoodrestaurant in Tegelen. Hier werk ik nu zo´n anderhalf jaar. Ik ben blij met mijn werk en heb er veel mensen leren kennen. Medeleerlingen van mijn stage vragen weleens of ik moet werken als ze die dag langs willen komen, omdat ze mij dan willen zien werken.

Wat zou je graag nog willen bereiken?

Ik zou graag na dit schooljaar door willen studeren aan de PABO. Ik wil later in het speciaal onderwijs gaan werken als leerkracht. Liefst met leerlingen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Ook wil ik in februari tien weken naar Gambia gaan. Dit ga ik doen voor mijn buitenlandse stage. Ik sluit mij aan bij de stichting Go For Africa, waarmee ik in een team van drie personen een reis ga maken richting Gambia. Dit doen we met een auto die we na mijn stage als donatie achterlaten in Gambia.

Wat studeer je?

Ik studeer momenteel voor onderwijsassistent niveau 4 bij Gilde Opleidingen in Venlo. Ik zit momenteel in mijn derde en laatste leerjaar van deze opleiding. Ik heb verschillende soorten stageplaatsen gekregen gedurende mijn opleiding, ook op verschillende soorten onderwijs. Momenteel ben ik stagiair bij Impuls in Tegelen. Dit is een school voor voortgezet speciaal onderwijs.

Welke sociale media gebruik je het meest?

Over het algemeen gebruik ik WhatsApp het meest, om contact te leggen met mensen. Ook zit ik op Instagram, Snapchat en Facebook. Op Facebook beheer ik daarnaast onze teampagina van Go For Africa waar wij verschillende updates doen van ons project en onze stage.

Bespeel je een instrument?

Ik bespeel diverse instrumenten. Zoals de trompet die ik als hoofdinstrument bespeel bij verschillende groepen en orkesten. De andere instrumenten bespeel ik vooral voor mijn eigen plezier. Ik vind het leuk om op nieuwe instrumenten te leren spelen. Bij het ene instrument lukt het wat beter dan bij de ander, maar dat maakt voor mij niks uit. Ik heb er net zo veel plezier van.

Waar zou je later graag willen wonen?

Als ik later niet meer in Baarlo zou wonen, zou ik wel graag in een dorp zoals Baarlo willen wonen. Baarlo heeft veel gezellige mensen en fijne verenigingen waar je je toch wel thuis bij voelt, dus dat wil ik graag houden.

Wie is je favoriete artiest?

Mijn favoriete artiest is Louis Armstrong. Hij was een beroemde trompettist uit Amerika. Van jongs af aan luister ik al naar zijn muziek. Ik moest vroeger ook muziek spelen van hem toen ik instrumenten leerde spelen. Daarom vind ik zijn muziek nu nog steeds zo leuk.

Wat doe je het liefst op een vrijdag- of zaterdagavond?

Het meeste spreek ik af met mijn vrienden. Als ik niet met vrienden afspreek ben ik meestal thuis te vinden achter mijn computer. Daar zit ik dan te gamen met andere vrienden. Maar voordat ik dit op vrijdagavond kan gaan doen, ben ik nog eerst lekker aan het repeteren met de jeugdfanfare van Baarlo.

Wat is je favoriete vak op school?

Mijn favoriete vak op school is al sinds mijn eerste jaar op de middelbare school geschiedenis. Ook vind ik psychologie een interessant en prachtig vak.

Wat voor soort muziek vind je leuk?

Ik luister naar verschillende soorten muziek van klassiek, pop, rock en rond de kersttijd luister ik over het algemeen vooral kerstliedjes.

Zou je liever de toekomst kunnen zien of naar het verleden kunnen gaan?

Ik zou het liefste de toekomst willen zien, want daar ben ik nieuwsgierig naar. Het verleden is namelijk al geweest, en de toekomst moeten we nog ontdekken.

Geef iemand op!

Ken jij (of ben jij) iemand uit Peel en Maas tussen de 12 en 18 jaar die het leuk lijkt om vijftien vragen te beantwoorden én op de foto te gaan voor HALLO Peel en Maas? Geef diegene of jezelf dan op! Stuur een mail met vermelding van contactgegevens van die persoon naar redactie@hallopeelenmaas.nl

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie