15 vragen aan - Julie van Dijk

8-2-2018 door: Lique Geraedts
Elke week interviewen wij een jonge inwoner uit onze gemeente met 15 korte vragen. Deze week Julie van Dijk uit Baarlo.
maskTop
15 vragen aan - Julie van Dijk
maskBottom

Naam Julie van Dijk

Leeftijd 13 jaar

School Blariacum College

Woonplaats Baarlo

Wat is je favoriete tijd van het jaar?

De zomer en de winter. In de zomer is het mooi weer, de zon schijnt en je kunt lekker zwemmen. In de winter is het altijd gezellig met de feestdagen en de sneeuw die dan af en toe komt.

Wat is het verste dat je ooit van huis bent geweest?

Het verste wat ik ooit ben geweest is de Dominicaanse Republiek, maar toen zat ik nog bij mijn moeder in de buik. Het verste wat ik ooit zelf heb meegemaakt, waren de Canarische Eilanden. Toen was ik 1, 2 en 3 jaar. We zijn toen drie jaar achter elkaar geweest. Het eerste jaar zijn we naar Tenerife geweest, het tweede jaar naar Fuerteventura en het derde jaar naar Lanzarote. Ik kan me hier eigenlijk niks meer van herinneren omdat het al zo lang geleden is.

Wat doe je het liefst op een vrijdag- of zaterdagavond?

Het liefste zit ik gewoon thuis op de bank met mijn pyjama aan, wat lekker te eten en te drinken en een leuke film. Soms spreek ik af met vriendinnen om te logeren of ga ik bij mijn oma logeren.

Heb je een bijbaantje?

Soms pas ik op bij kennissen en ik ga waarschijnlijk ook nog een krantenwijk doen om nog wat extra bij te verdienen.

Is er een liedje waar je een speciale herinnering aan hebt?

Het liedje Tsjoe Tsjoe Wa is een herinnering aan vele vakanties, omdat dan met de mini-disco ik altijd meedeed met dat liedje en ik kende het helemaal uit mijn hoofd.

Wat is je favoriete luchtje?

Mijn favoriete luchtje is Candy Shop Essence. Deze ruikt heerlijk zoet en is al lang mijn favoriete luchtje. Ook vind ik de bodymist Love Spell van Victoria’s Secret lekker. Een bodymist is een soort water met geur die niet zo lang blijft ruiken als je die op doet als parfum.

Wie is je favoriete artiest?

Ik heb meerdere favorieten artiesten zoals Ronnie Flex, Lil Kleine, Boef, Lijpe, Ismo en Josylvio. Ik heb niet echt één favoriete artiest, omdat ze allemaal leuke liedjes maken en ik de meeste luister.

Wat is je hobby?

Mijn hobby is tekenen, knutselen en fotograferen. Tekenen en knutselen doe ik al vanaf dat ik klein was. Vroeger als ik bij mijn opa en oma was, tekende ik altijd kastelen waar ik dan later als prinses in zou gaan wonen. Fotograferen doe ik meestal thuis in de tuin, dan maak ik foto’s van onze hond.

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd spreek ik het liefst af met mijn vriendinnen en dan gaan we bijvoorbeeld naar de stad of naar de bioscoop. Ook vind ik het leuk om gewoon niks te doen en een film te kijken. Of ik ga naar mijn oma toe en dan ga ik daar wat drinken en huiswerk maken. Ook vind ik het leuk om dan te tekenen of knutselen met muziek op.

Waar wil je later graag wonen?

Ik wil later graag in een heel groot huis wonen ergens in de Verenigde Staten of op Ibiza, dat lijkt me geweldig. Of ergens in Nederland op een groot stuk grond zelf mijn huis ontwerpen en inrichten.

Wat is je favoriete feestdag?

Ik heb niet echt een favoriete feestdag, want ik vind meerdere feesten leuk. Kerst vind ik leuk omdat je dan samen bent met je familie, lekker kunt eten en de kerstboom weer staat die lekker ruikt en die je kan versieren. Nieuwjaar vind ik ook leuk door het vuurwerk om dan af te steken. Mijn verjaardag vind ik ook leuk omdat je dan weer een jaartje ouder wordt en cadeautjes krijgt.

Wat is je favoriete film?

Mijn favoriete film is Scouts Guide to the Zombie Apocalypse. Ik heb deze film al zeker vijf keer gekeken en nog blijft ie spannend en leuk. Het is een horrorfilm. Het gaat over een groep scouts die een zombie-apocalypse willen overleven.

Wat zou je graag nog willen leren?

Ik zou graag willen leren hoe je je eigen muziek moet maken. Het lijkt me leuk, omdat ik zelf veel muziek luister en het leuk vind om te weten hoe ze die muziek maken. Ook lijkt het me leuk om te leren hoe je tekeningen moet maken voor binnenhuisarchitect, omdat ik dat later wil worden.

Met welk bekend persoon zou jij een dag van leven willen ruilen?

Ik zou een keer willen ruilen met een profvoetballer, omdat ik helemaal niet kan voetballen en dan zou ik wel willen weten hoe het is om een keer heel goed te kunnen voetballen.

Wat voor soort eten eet je het liefst?

Het eten dat mijn oma maakt. Ze maakt vaak aardappelen met bloemkool en dan een lekker stukje vlees, dat vind ik heerlijk. Ook maakt ze tosti’s en die bakt ze dan in boter in de pan. De pizza’s van mijn vader vind ik ook heel lekker. En natuurlijk chocolade.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie