15 vragen aan - Imke Kessels

8-3-2018 door: Lique Geraedts
Elke week interviewen wij een jonge inwoner uit onze gemeente met 15 korte vragen. Deze week Imke Kessels uit Baarlo.
maskTop
15 vragen aan - Imke Kessels
maskBottom

Naam Imke Kessels

Leeftijd 14 jaar

Woonplaats Baarlo

School Den Hulster

Wat voor studie zou je willen doen?

Dat weet ik nu nog niet precies, maar iets met sport of fysiotherapie zou me wel leuk lijken. Ik zit nu in havo 2 en heb nog een jaar de tijd om een profielkeuze te maken. Ik zou wel een richting willen kiezen waarmee je verder kunt op het gebied van sport en gezondheid.

Wat is het belangrijkste advies dat je ooit hebt gekregen?

Dat was het advies van de KNVB, om naar een grotere club over te stappen om me verder te kunnen ontwikkelen op het gebied van voetbal. Ik ben toen ik 11 jaar was van VV Baarlo overgestapt naar Sportclub Irene in Tegelen.

Wat is je hobby?

Ik heb maar één echte grote hobby en dat is voetballen. Ik was 5 jaar toen ik voor het eerst ging voetballen. Inmiddels is die hobby mijn grote passie geworden. Ik voetbal momenteel bij Sportclub Irene tussen de jongens en nog twee andere meiden in de O15-1. Daarnaast train ik tweemaal per week bij de KNVB regio zuid in Sittard. Ook via school train ik mee met de jongens van VVV Venlo.

Waar zou je later het liefst willen wonen?

Ik woon heel graag in Baarlo. Maar het hangt natuurlijk ook van mijn werk af waar ik later ga wonen. Het zou mooi zijn als ik bij een profclub zou kunnen voetballen zoals Barcelona en daar dan ook woon. Dat kan natuurlijk ook in Nederland of Duitsland zijn, maar in Spanje is het natuurlijk wel vaker mooi weer.

Welke app gebruik je het meest?

Ik gebruik Instagram en Snapchat het meeste. Die gebruik ik dagelijks om foto’s te bekijken die anderen erop hebben gezet. Zelf ben ik niet zo actief met het posten van foto’s.

Als je ervoor mocht kiezen om voor altijd een bepaalde leeftijd te hebben, welke zou je dan kiezen?

Dan koos ik voor 20 jaar denk ik. Want dan ben je nog best jong en kun je nog veel dingen ondernemen, maar je hoort ook al meer tot de volwassenen. Ook is het dan handig dat je dan een rijbewijs hebt waardoor je niet meer voor alles de fiets hoeft te pakken of je ouders je overal naar toe moeten brengen.

Wat zou je doen als je de loterij zou winnen?

Dan zou ik een heel groot huis kopen waar we met zijn allen gaan wonen. Met een binnen- en buitenzwembad, een groot voetbalveld en een aparte bioscoopkamer. Als er dan nog geld over is, koop ik nog een leuk vakantiehuis in een tropisch land.

Wat voor soort muziek luister je vaak?

Ik vind verschillende soorten muziek leuk, daarom luister ik graag naar de top-50. Vooral Nederlandstalige rapmuziek zoals Lil’ Kleine, Ronnie Flex en Broederliefde zijn op dit moment mijn favorieten.

Wat doe je het liefst op een vrijdag- of zaterdagavond?

Op vrijdagavond heb ik eerst voetbaltraining. Als ik daarna thuis ben, kijk ik het liefste tv of ik spreek af met vriendinnen. Op zaterdagavond kijk ik ook meestal tv, lekker chillen op de bank.

Wat is je favoriete tijd van het jaar?

De zomertijd, dan is het meestal lekker weer en daarin valt de langste vakantie. Even geen school en lekker op vakantie naar Oostenrijk waar je lekker kunt zwemmen en voetballen. Maar de kersttijd vind ik ook altijd heel speciaal en gezellig met familie bij elkaar.

Wat is het verste dat je ooit van huis bent geweest?

Naar Barcelona. Vorig jaar met Pasen had ik daar een internationaal voetbaltoernooi met de meiden van de KNVB. Dat was een fantastische ervaring en we hebben het toernooi ook nog gewonnen.

Wie is jouw leukste schoolvak?

Mijn leukste schoolvak is wiskunde. Op de lagere school vond ik rekenen ook altijd al erg leuk om te doen. Het leuke aan dit vak vind ik dat je niet heel veel uit je hoofd hoeft te leren en dat je in de les al aan de slag kunt gaan met de opdrachten van het huiswerk.

Wat heb je liever: iedereen hoort wat jij denkt, of jij hoort wat iedereen denkt?

Ik zou liever willen dat ik hoor wat iedereen denkt, ook wel handig met toetsen. Ik denk alleen dat ik zelf helemaal gek zou worden van al die geluiden om me heen. En misschien hoor je dan ook wel dingen over jezelf waar je niet blij van wordt.

Heb je een bijbaantje?

Nee ik heb geen bijbaantje, daar heb ik ook helemaal geen tijd voor. Ik heb zes maal per week voetbaltraining en naast al het huiswerk is er dan nog maar weinig vrije tijd over. Die besteed ik nu nog liever aan leuke dingen zoals film kijken, Netflixen of tijd doorbrengen met vriendinnen, dan aan een bijbaantje.

Ben je meestal te vroeg, precies op tijd, of te laat?

Ik ben meestal precies op tijd of iets te vroeg. Ik ben nog nooit te laat op school of op een training gekomen.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie