15 vragen aan - Femke van Loon

27-6-2018 door: Renée Cox
Elke week interviewen wij een jonge inwoner uit onze gemeente met 15 korte vragen. Deze week Femke van Loon uit Helden.
maskTop
15 vragen aan - Femke van Loon
maskBottom

Naam Femke van Loon

Leeftijd 13 jaar

Woonplaats Helden

School het Bouwens

Waar zou je voor wensen als je maar één wens had, maar je wist dat die zou uitkomen?

Dan zou ik wensen dat iedereen in mijn gezin gezond kan blijven, zodat ik altijd gezellige dingen met ze kan blijven doen en zodat zij ook alles kunnen blijven doen wat ze willen.

Als er een vak op school was, dat je niet meer zou hoeven volgen, welke zou dat dan zijn?

Geschiedenis, want ik snap er vrij weinig van. Daarnaast vind ik het ook nog eens heel saai, dus leren voor geschiedenistoetsen gaat dan vaak ook moeilijker.

Houd je van achtbanen?

Natuurlijk, ik vind ze geweldig! De beste zijn de achtbanen die over de kop gaan. Mijn ‘all-time’ favoriet is de achtbaan Baron 1898 die in de Efteling staat. Ik vind hem vet, omdat er een vrije val en een paar kurkentrekkers in zitten.

Waarom zou je de wereld wel of niet rond willen reizen?

Op dit moment wil ik de wereld niet rondreizen, omdat ik dan mijn familie achter zou moeten laten. Ik zou nu echt niet alleen de wereld rond willen gaan, maar als ik wat ouder ben misschien wel. Dan kan ik alle mooie plekken van de wereld zien, wat natuurlijk supervet is.

Wat is je favoriete dag van de week?

Dat is de zaterdag, omdat ik dan uit kan slapen en daarna met vriendinnen af kan gaan spreken. Ook komt er op zaterdag meestal wel een leuke film op televisie die ik kan kijken. En als dat niet zo is, kijk ik iets op Netflix.

Wat doe je het liefst met je vrienden of vriendinnen?

Ik spreek het liefst met mijn vriendinnen af om lekker bij te kletsen. Maar nu het zomer wordt en het warm wordt, ga ik ook graag met ze zwemmen.

Als je de kans had om ervoor te kiezen nooit dood te gaan, zou je die dan nemen?

Nee, je wordt dan zo superoud en alle mensen waar je om geeft gaan één voor één dood, totdat je alleen nog jezelf hebt. En er zou niemand zijn die me zou begrijpen of waar ik mee kon praten over alles wat ik zou meemaken, omdat al mijn leeftijdgenoten ook allemaal dood zouden gaan.

Kun je makkelijk beslissingen maken?

Nee, ik twijfel vaak en lang. Bijvoorbeeld als ik in een kledingwinkel ben, weet ik nooit welke kleur ik moet nemen. Wanneer ik een ijsje ga eten, zijn er altijd heel veel lekkere smaken en dan weet ik ook niet welke ik moet kiezen.

Wie is of zijn je favoriete bekende(n)?

Sanne en Lieke Wevers, omdat ze allebei super goed kunnen turnen en momenteel de beste turnsters zijn van Nederland. Zelf turn ik bij sportclub Pareja in Panningen.

Wat is je favoriete plek op de wereld?

Mijn favoriete plek op de wereld is de grote zachte bank die bij mij thuis in de woonkamer staat. Het liefst zou ik er voor altijd op blijven liggen.

Heb je een ongewone angst voor iets?

Het is wellicht niet een hele ongewone angst, maar ik ben echt heel bang voor spinnen. Als ik er dan eentje zie, schreeuw ik alles bij elkaar en haal ik mijn vader zo snel mogelijk zodat hij de spin voor me dood kan maken.

Waar sta je om bekend bij vrienden en familie?

Ze zullen het er allemaal wel mee eens zijn als ik zeg dat ik heel erg vrolijk ben en dat ik echt niet stil kan zitten.

Welk televisieprogramma zou je nooit willen kijken?

Het is geen specifiek televisieprogramma, maar ik zou nooit iets in het horrorgenre willen kijken, omdat ik dan niet meer naar buiten zou durven als het donker is.

Wat zou je in de toekomst doen als tijd en geld geen problemen waren?

Ik weet nog niet wat ik later wil worden. Maar als tijd en geld geen problemen waren, zou ik een baan willen waar ik veel van houd. Ik zou ook willen dat ik naast mijn baan nog veel tijd over zou houden waarin ik met mijn familie en vrienden leuke dingen kan doen.

Als je voor een dag iemand anders zou mogen zijn, wie zou je dan willen zijn?

Ik zou voor een dag wel eens willen weten hoe het is om een wereldberoemde zangeres te zijn, zoals Selena Gomez. Het lijkt me supercool om te weten te komen hoe het voelt om zo veel fans te hebben en op te treden.

Geef iemand op!

Ken jij (of ben jij) iemand uit Peel en Maas tussen de 12 en 18 jaar die het leuk lijkt om vijftien vragen te beantwoorden én op de foto te gaan voor HALLO Peel en Maas? Geef diegene dan op! Mail naar redactie@hallopeelenmaas.nl

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie