15 vragen aan - Lucas Colbers

14-6-2018 door: Lique Geraedts
Elke week interviewen wij een jonge inwoner uit onze gemeente met 15 korte vragen. Deze week Lucas Colbers uit Panningen.
maskTop
15 vragen aan - Lucas Colbers
maskBottom

Naam: Lucas Colbers

Leeftijd: 13 jaar

Woonplaats: Panningen

School: Agora Roermond

Wat zijn jouw interesses?

Ik heb een breed interessegebied. Vogels, mythologie (Grieks en Noors), lezen en de Tweede Wereldoorlog. Ik heb zelf twee pyrrhura’s, kleine kromsnaveltjes. Ze heten Nick en Simon. Ik heb ze vorig jaar voor mijn verjaardag gekregen. Ik wilde vroeger valkenier worden en dit leek me wel een goed begin. Mijn grootste hobby is lezen. Ik lees echt alles wat los en vast zit. Van spannende thrillers tot oorlogsverhalen en van sciencefiction tot verhalen uit de Middeleeuwen. Ik mag voor school binnenkort naar de Nationale Bibliotheek in Woerden om, met een aantal schoolgenoten, boeken uit te zoeken voor de op te richten schoolbieb. Verder schrijf ik ook graag verhalen. De Tweede Wereldoorlog is mijn allergrootste interesse. Ik heb een website gemaakt, www.whiskeyalfaromeo.nl waar ik persoonlijke verhalen van mensen die de oorlog hebben meegemaakt, publiceer.

Wat is je favoriete vak op school?

Op Agora heb je geen vakken, zoals op een reguliere middelbare school. Je hebt veel vrijheid om te doen wat je wil. De enige verplichte vakken zijn Nederlands, Engels en wiskunde. Er zijn veel keuzeworkshops en inspiratiesessies. Deze zijn heel divers. Ik heb bijvoorbeeld een martial arts-workshop en een massageworkshop gedaan en ik volg wekelijks twee schrijfclubjes, maar ik heb ook bijvoorbeeld Latijn en Grieks gekozen. De schooldag wordt afgetrapt met een dagstart met de eigen coachgroep en daarna gaat ieder zijn eigen weg. Het is fijn, omdat je echt zelf kunt bepalen wat je wilt leren, hoe je dat wilt doen en waar je dat wilt doen. Zo heb ik laatst een hele dag college gevolgd over de Tweede Wereldoorlog. Maar mijn favoriete onderdeel op school is het dagelijkse leeshalfuurtje.

Wat doe je het liefst op een vrijdag- of zaterdagavond?

Op vrijdagavond heb ik judotraining, van kwart over zes tot kwart voor negen. Dan is de avond wel klaar, na een schoolweek. Op zaterdagavond kijk ik graag een film.

Wat is de leukste film die je ooit gezien hebt?

Ik heb heel veel mooie films gezien. Escape from Colditz vind ik een hele mooie film, maar Pearl Harbor is ook erg indrukwekkend, net als The Hunger Games, The Maze Runner en Divergent. Het laatste deel van Harry Potter is ook super.

Wat staat er op jouw bucketlist?

Ik zou heel graag nog eens een Shermantank willen besturen. Dat is niet de meest ingenieuze tank, maar wel de interessantste, omdat het Amerikaanse leger totaal verrast was door het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Ze knutselden een beetje met de technologische kennis en onderdelen die ze hadden en maakten er een tank van.

Wat is de leukste vakantie die je ooit had?

Wij gaan vaak naar Frankrijk op vakantie. De D-Day-stranden van Normandië (Omaha en Utah, Gold en Sword en Juno beach) zijn erg indrukwekkend. Maar de vissersdorpjes aan de rotsachtige kust van Bretagne zijn ook echt geweldig.

Wat is het leukste cadeau dat je ooit gekregen hebt?

Mijn vogels, Nick en Simon. We hebben ze in Volendam gekocht, vandaar de namen. Heel fout, maar wel erg grappig.

Wat is je favoriete tijd van het jaar?

Ik zou het niet weten. Elk seizoen heeft zijn eigen voor- en nadelen. Hoewel het erg prettig is in de zomer als ik niet in het donker naar de bushalte hoef te fietsen.

Wat is je favoriete geur?

De geur van verse appeltaart!

Wat voor beroep wil je later graag doen?

Ik wil graag schrijver en verteller worden. Ik vind het superleuk om mijn kennis en mijn passie te delen. O ja, en vroeger wilde ik valkenier worden.

Wat is het belangrijkste advies dat je ooit hebt gekregen?

Bij judo is er een motto: ‘fall down seven times, stand up eight’. Dat vind ik een mooie zin. Je leert van elke ervaring. Een fout is dus niet iets dat mislukt is, maar een leermoment.

Waar zou je later graag willen wonen?

Ik zou graag in Bretagne, Normandië, Overloon of in de Verenigde Staten willen wonen. Bretagne is gewoon schitterend, met zijn kusten en zijn vissersdorpjes en natuurlijk de rijke historie. Normandië, omdat het naast geweldige natuur, ook de D-Day-stranden heeft en Overloon vanwege zijn mooie huizen en natuurlijk het museum waar ik graag gids wil zijn. De VS, wie droomt er niet van? Oh, en Scandinavië en Schotland. De ruige natuur en de ruimte spreken me erg aan. Dan wil ik een klein huisje, met heel veel boeken en een hond.

Welk sociaal medium gebruik jij het meest?

Dat zal de app zijn voor de schoolafspraken, maar ook Facebook, omdat ik via Facebook mijn verhalen en ervaringen deel.

Naar wat voor muziek luister je graag?

Ik vind de muziek van Queen heel leuk, maar ook Europe en Nirvana.

Waar maak je je huiswerk het liefst?

Ik heb geen huiswerk, hoewel ik thuis wel via Rosetta Stone mijn talen oefen. Het is op school te druk om de woorden in te spreken. En natuurlijk schrijf ik thuis ook verhalen. Maar dat is vooral omdat ik het ontzettend leuk vind om te doen.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie