15 vragen aan - Cateau Hermans

8-8-2018 door: Redactie
Elke week interviewen wij een jonge inwoner uit onze gemeente met 15 korte vragen. Deze week Cateau Hermans uit Helden.
maskTop
15 vragen aan - Cateau Hermans
maskBottom

Naam Cateau Hermans

Leeftijd 12 jaar

Woonplaats Helden

School het Bouwens

Wat verwacht je van de middelbare school?

Ik verwacht dat ik vele leuke tijden zal hebben en ook wel nieuwe vrienden zal maken. Maar ook zal het wel zo zijn dat ik meer huiswerk en meer toetsen ga krijgen als ik eenmaal op het Bouwens zit. Dat is natuurlijk minder leuk aan de middelbare school.

Wat is het belangrijkste advies dat je ooit hebt gekregen?

Dat ik altijd mezelf moet blijven en me niet moet laten beïnvloeden door wat andere mensen over me zeggen of denken. Dat is het belangrijkste advies dat ik kreeg.

Wat is je favoriete plek op de wereld?

Ik denk toch wel dat ik het liefst in Frankrijk ben. Het liefst op een camping, want daar kom ik vaak helemaal tot rust. Ook vind ik de bergen in Frankrijk heel erg mooi om te zien en vind ik het gaaf om ze tot het puntje te beklimmen. Op de toppen van bergen zie je vaak hele mooie uitzichten en je kunt daar ook goed tot rust komen.

Hoe zouden jouw vrienden en familie je beschrijven?

Ik denk dat ze me heel erg eigenwijs vinden. Ook denk ik dat ze zouden zeggen dat ik vaak nieuwsgierig ben.

Waar zie je jezelf over 15 jaar?

Ik zie mezelf over 15 jaar een eigen huis hebben, met een leuke vriend en een goede baan.

Wat maakt iemand een goede vriend(in)?

Iemand is een goede vriendin als je me helpt met de dingen die niet goed gaan. Dat je er altijd voor me kan zijn als er iets is. Ook vind ik het belangrijk dat we geheimen kunnen delen en dat ze tussen ons blijven en dus niet doorverteld worden. Maar het allerbelangrijkste aan een goede vriend of vriendin is dat we gewoon veel lol met elkaar kunnen hebben.

Als je een vak mocht kiezen dat je nooit meer zou hoeven volgen, welk vak zou dat dan zijn?

Ik zou geschiedenis echt nooit meer willen volgen, omdat ik niet snap waarom we iets zouden moeten weten als het toch al heel lang geleden is gebeurd.

Wat heb je liever, in de zomer een zwembad in de tuin of in de winter een schaatsbaan?

Ik zou het liefst in de winter een schaatsbaan willen hebben. Ik vind schaatsen best leuk en een zwembad hebben we nu al in onze tuin.

Wat is je slechtste gewoonte?

Dat ik best vaak eigenwijs ben. Dan heb ik meestal ook mijn eigen willetje. Daar ergeren sommige mensen zich aan bij mij.

Waar ben je het meest trots op?

Ik ben het meest trots op wie ik nu ben en wat mijn familie en ik hebben bereikt.

Ga je liever met de auto of met de fiets?

Dan kies ik voor liever met de auto, omdat dat veel sneller is. Met sommige weersomstandigheden is het gevaarlijker of minder fijn als je met de fiets gaat. Als het regent kun je bijvoorbeeld beter in de auto zitten, dan doorweekt worden op de fiets.

Wat is het verst weg waar je bent geweest?

Het verste waar ik ooit naartoe ben gegaan is Rome in Italië. Ik houd niet zo van lang reizen. Dichtbij zijn ook genoeg mooie plekken om te bezichtigen, vind ik.

Waar wil je nog naartoe gaan?

Ik zou wel een keer naar het eiland Ibiza willen gaan. Want daar krijg je echt een zomers gevoel. De zee lijkt me daar ook heel mooi en helder.

Wat is je favoriete seizoen?

Mijn favoriete seizoen is de zomer. Want in de zomer kun je lekker zwemmen en in de zon liggen, omdat het dan lekker warm is.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Ik ga graag met vriendinnen of vrienden iets leuks doen, want dat is altijd wel gezellig. Maar ook zeg ik geen nee tegen lekker chillen op de bank en Netflix kijken.

Ken jij (of ben jij) iemand uit Peel en Maas tussen de 12 en 18 jaar? En lijkt het jou leuk om vijftien vragen te beantwoorden én op de foto te gaan voor HALLO Peel en Maas? Doe dan ook mee! Mail naam, leeftijd, dorp en telefoonnummer naar redactie@hallopeelenmaas.nl

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie