15 vragen aan - Danny Derks

24-1-2018 door: Lique Geraedts
Elke week interviewen wij een jonge inwoner uit onze gemeente met 15 korte vragen. Deze week Danny Derks uit Meijel.
maskTop
15 vragen aan - Danny Derks
maskBottom

Naam Danny Derks

Leeftijd 14 jaar

Woonplaats Meijel

School Sint Ursula in Heythuysen

Wat is je hobby?

Mijn grootse hobby is het vlaggen bij autoraces op Raceway Venray in alle soorten klassen. Vanaf jongs af aan ben ik daar actief mee. Ik begon daarmee met mijn eigen vlaggen op mijn eigen startbok naast de baan. Daarnaast mocht ik ook de Ukke Pukke-race vlaggen en de Stockcar Formule 3. Sinds 2016 mag ik samen met de officiële vlagger alle wedstrijden vlaggen.

Wat doe je het liefst op een vrijdag- of zaterdagavond?

Het liefste dat ik doe op een vrijdag- of zaterdagavond is naar Jong Nederland gaan. Sinds 1,5 jaar woon ik in Meijel en zit ik daarbij. Bij Jong Nederland heb ik het prima naar mijn zin. Ook kijk ik graag televisie, vooral naar RTL7 Darts, en houd ik van gamen op mijn PlayStation. Dan speel ik de spellen FIFA en GTA.

Welke app gebruik je het meeste?

De app die ik het meeste gebruik is WhatsApp. Ik vind het makkelijk om berichten te sturen naar vrienden. Daarnaast gebruik ik ook veel apps met racespellen.

Wat is jouw favoriete film?

Mijn favoriete films zijn vooral oorlogsfilms, want in geschiedenis ben ik erg geïnteresseerd. De film The Boy in the Striped Pyjamas heb ik laatst gezien en die vond ik indrukwekkend. Het gaat over een 12-jarige jongen die veel meemaakt in de tijd van de Tweede Wereldoorlog.

Wat is de leukste vakantie die je ooit had?

Ik heb meerdere leuke vakanties gehad, maar de meivakantie van afgelopen jaar op Mallorca is de leukste vakantie. Het was lang geleden dat ik op vakantie ben geweest met het vliegtuig. We hebben daar gezwommen, het eiland verkend en iedere avond lekker gegeten. Daar zou ik graag nog een keer naartoe willen gaan.

Wat voor soort eten vind je lekker?

Ik vind echte Hollandse kost lekker en dan vooral boerenkool met spekjes en worst. Verder vind ik verse pizza van het Italiaanse restaurant ook erg lekker. Maar voor chocolade kun je me ’s nachts pas echt wakker maken!

Wie is je idool?

Mijn idool is Max Verstappen. Ik kijk van jongs af aan al iedere Formule 1-wedstrijd op televisie en vind het super leuk dat Max Verstappen mee rijdt. Ik zou heel graag ooit een echte Formule 1-wedstrijd willen bezoeken.

Wat zou je als eerste doen als je de loterij zou winnen?

Ik ben pas 14 jaar, maar als ik nu de loterij zou winnen, zou ik zeker als ik mijn rijbewijs heb een mooi nieuw model auto uitkiezen van Audi. Ook zou ik heel graag een wereldreis willen maken om veel van de wereld te zien. Het liefste zou ik als eerste het werelddeel Zuid-Amerika helemaal willen bezoeken en daarnaast kennis maken met andere culturen en mensen ontmoeten.

Wat voor soort muziek luister je vaak?

Ik luister graag naar Radio 538 met top 40-muziek. Af en toe vind ik jaren 80 muziek ook mooi om te luisteren.

Wat is je favoriete luchtje?

Het maakt mij eigenlijk niet uit, want ik vind meerdere geuren lekker ruiken.

Waar maak jij je huiswerk het liefst?

Als ik huiswerk maak doe ik dat graag achter mijn bureau op mijn slaapkamer. Daar kan ik me goed concentreren en heb ik mijn eigen ruimte.

Welke taal zou je graag willen spreken?

Ik zou graag heel goed Engels willen spreken, want die taal kom ik vaak tegen met mijn hobby. Ik ga al jaren naar Engeland toe om races te kijken. En ik ben zelfs twee keer uitgenodigd om tijdens de speedway races in Engeland te gaan vlaggen.

Welk schoolvak vind je het leukste?

Ik vind op school het vak gym het leukste, want dan ben je actief bezig. We doen vaak veel verschillende sporten en dat vind ik juist leuk.

Waar zou je later graag willen wonen?

Ik wil later gewoon in Nederland blijven wonen, maar waar precies dat weet ik nu nog niet.

Wat zijn jouw voornemens voor 2018?

In 2018 zou ik graag door willen groeien met het vlaggen op Raceway Venray. Ik hoop dat ik weer veel races kan vlaggen en misschien weer naar Engeland toe kan gaan. En daarbij hoop ik 2018 net zo goed af te kunnen sluiten als vorig jaar.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie