15 vragen aan - Jans Poulissen

13-12-2017 door: Renée Cox
Elke week interviewen wij een jonge inwoner uit onze gemeente met 15 korte vragen. Deze week Jans Poulissen uit Helden.
maskTop
15 vragen aan - Jans Poulissen
maskBottom

Naam Jans Poulissen

Leeftijd 14 jaar

Woonplaats Helden

School het Bouwens

Waarvan word jij enthousiast?

Ik word enthousiast van sporten en met vriendinnen afspreken. Bij beide kan ik even relaxen tussen al het werk en school door. Ik speel hockey en in mijn team zitten ook wat vriendinnen. Met trainingen en wedstrijden heb ik dus een combinatie van twee belangrijke dingen die mij blij maken.

Hoe verras jij iemand het liefst?

Met eten, zoals chocolade of pizza, verras ik iemand het liefst. Want daar kunnen alle mensen die ik ken wel van genieten. En natuurlijk heb ik er vaak ook zelf wat aan als ik iemand met eten verras. Dan kan ik ervan meegenieten.

Welke trend heb jij gevolgd die je nu helemaal niet meer leuk vindt?

Een aantal jaar geleden, toen ik in groep 6 of 7 zat, droeg iedereen altijd in één oor een grote oorbel en in het andere oor een kleine oorbel. Nu vind ik dat echt niet meer mooi, maar toen deed iedereen dat en vond ik het wel mooi.

Je hebt altijd groen licht en wind mee, of kunt foto’s maken door met je ogen te knipperen. Wat kies je?

Dan kies ik voor foto’s maken door met mijn ogen te knipperen, omdat ik dan elk moment meteen vast kan leggen.

Wat doe je het liefst op een vrijdag- of zaterdagavond?

Dan spreek ik het liefst af met vriendinnen. Dit omdat ik, zoals ik eerder al zei, het altijd gezellig heb met hen. Dan gaan we wel eens naar de discotheek of we kijken samen een film met wat lekkers te eten erbij.

Wanneer was de laatste keer dat je door de grond wilde zakken?

Dat was vanochtend nog, toen ik naar school ging. Ik zat op de fiets en had echt totaal geen zin om acht uur lang op te letten bij alle lessen die ik had. Ik was moe en zou het liefst nog in mijn bed willen liggen.

Wanneer heb je voor het laatst iemand geholpen?

Dat was niet zo lang geleden op de hockeyclub. Ik was daar om training te geven aan een jongensteam. Ik heb geprobeerd ze te helpen met het verbeteren van hun hockeytechniek, samen met mijn medetrainster.

Wat is je favoriete grap?

Dat is een plaatje dat verwijst naar een serie die ik kijk, genaamd Stranger Things. Iemand heeft van verschillende stukjes uit de serie foto’s gemaakt waarop het gezicht van één van de personages staat met verschillende gezichtsuitdrukkingen. Die zijn bij elkaar gezet met de tekst ‘Eleven is literally all of my moods everyday’. Dat betekent ‘Eleven is letterlijk al mijn dagelijkse stemmingen’.

Wat is de leukste vakantie die je ooit had?

Die was in de Bloemenrivièra in Italië, omdat we daar heel veel hebben gezien. We hebben walvissen gezien en hebben plaatsen bezocht waar ik nog nooit ben geweest. Daarnaast heb ik daar ook veel lekker Italiaans eten gegeten.

Wat is het belangrijkste advies dat je ooit hebt gekregen?

Laat anderen altijd zijn hoe ze willen zijn en kleineer ze dus niet, is wat ik heb geleerd. Ik vind het speciaal als iemand durft te zijn wie hij of zij echt is. Jammer genoeg worden mensen vaak toch gekleineerd om wie ze zijn.

Ben je bijgelovig?

Nee, want ik denk dat er niets anders is dan wat je kunt zien. Dus dat dingen als geesten niet bestaan. Standaard dingen zoals dat zwarte katten zogenaamd ongeluk zouden brengen, daar geloof ik ook niet in.

Wat is je favoriete tijd van het jaar?

De vakantietijd, omdat ik dan kan uitslapen en mijn eigen ding kan doen. Daarnaast mag ik dan ook langer van huis blijven en kan ik meer met mijn vriendinnen afspreken. Een ander voordeel is natuurlijk dat ik tijdens vakanties niet naar school hoef te gaan.

Om wie lach jij het meest?

Om mijn vriendinnen, want zij snappen mijn humor en we hebben ook vaker wat ‘inside jokes’. Samen lachen wij het meest.

Wat is je favoriete luchtje?

Secret Charm van Victoria’s Secret is mijn favoriete parfum. Een bloemig en fruitig luchtje dat ik graag draag.

Wat is je lievelingskledingstuk?

Dat is een jumpsuit, want die zitten altijd erg fijn. Ze zijn voor elke gelegenheid, je kunt ze snel aantrekken en het ziet er mooi uit. Ook is het iets dat niet veel mensen dragen.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie