15 vragen aan - Jeffrey Julien

28-12-2017 door: Renée Cox
Elke week interviewen wij een jonge inwoner uit onze gemeente met 15 korte vragen. Deze week Jeffrey Julien uit Helden.
maskTop
15 vragen aan - Jeffrey Julien
maskBottom

Naam Jeffrey Julien

Leeftijd 14 jaar

Woonplaats Helden

School het Bouwens

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

Ik ga het liefst naar Jong Nederland. Ik zit in Panningen op school, maar iedereen van mijn groep waarmee ik op Jong Nederland zit, zit weer niet bij mij op school. En werken bij het restaurant waar ik een bijbaantje heb, vind ik ook altijd erg leuk, omdat ik dan iets te doen heb en tegelijkertijd geld verdien.

Welk jaargetijde is jouw favoriet?

De zomer, omdat ik van de warmte houd. Wanneer het warm is, kun je veel actiever zijn dan wanneer het koud is. Je kunt bijvoorbeeld gaan zwemmen, maar in de zomer zijn de activiteiten die we bij Jong Nederland doen ook leuker.

Wanneer had je meteen een klik met iemand?

Met mijn beste vriend. Toen we elkaar leerden kennen op de kennismakingsdag van de middelbare school klikte het meteen. We moesten allemaal wat over onze hobby’s vertellen en die van hem en mij kwamen bijna helemaal overeen. We vinden veel dezelfde dingen leuk.

Welke trend heb jij gevolgd die je nu helemaal niet meer leuk vindt?

Een aantal jaar geleden was er een rage, waarbij iedereen sieraden of andere vormen maakte van kleine elastiekjes. Ik was altijd druk bezig met het maken van deze Loombandjes, zoals ze werden genoemd. Nu hoor je er niks meer over.

Welk verhaal vertellen je vrienden altijd over jou?

Deze verhalen veranderen van tijd tot tijd. Soms gaat het over iets vreemds dat ik heb gedaan met uitgaan en soms is het een grappige opmerking die ik maakte in de klas. Maar zover ik weet zijn het wel altijd positieve verhalen.

Hoe zie je jezelf over tien jaar?

Ik weet op het moment nog niet welke studie ik wil gaan doen, maar over tien jaar heb ik die studie als het goed is al afgerond. Ik denk niet dat ik tegen die tijd al op mezelf woon, want dan ben ik 24, maar ik hoop wel dat ik dan een vaste baan heb.

Wat heb je liever: iedereen hoort wat jij denkt, of jij hoort wat iedereen denkt?

Ik ben altijd best wel duidelijk in het geven van mijn mening, ook al wordt die niet door iedereen gerespecteerd. Daarom denk ik dat het beter is als ik zou horen wat iedereen denkt. Dan hoort tenminste niet iedereen wat ik denk.

Wat is de leukste vakantie die je ooit had?

In 2012 ben ik naar Florida in Amerika geweest en dat vond ik erg leuk. Maar omdat ik toen maar negen jaar oud was, kan ik me er niet veel meer van herinneren. Dat vind ik jammer. Toen ik in 2016 naar Curaçao ben geweest, vond ik dat een leukere ervaring dan toen ik in Florida was, omdat ik ouder was en met een ander perspectief naar de wereld keek.

Heb je ooit gespiekt?

Ja, net zoals de meeste leerlingen denk ik. Ik ben er echter niet trots op en ik ben er ook zeker niet beter van geworden.

Hoe breng jij het liefst een regenachtige dag door?

Als ik niet hoef te werken, doe ik rustig aan en ga ik meestal op de bank zitten en kipnuggets eten. ‘s Ochtends kijk ik vaak even naar buiten om te zien hoe slecht het weer die dag is.

Wat is het eerste dat je van je eigen geld kocht?

Dat was een Playstation Plus-account voor een jaar, waarmee je online kunt spelen. Ik speel videogames met mijn vrienden en dan het liefst spellen zoals F1 2016, Grand Theft Auto en The Crew.

Ben je bijgelovig?

Nee, want ik geloof dat alles waar geen wetenschappelijke verklaring voor is, meestal onzin is. Zo denk ik bijvoorbeeld dat zwarte katten geen ongeluk kunnen brengen, omdat dit niet door de wetenschap verklaard kan worden. Waarschijnlijk heeft iemand dit ooit gewoon bedacht.

Waar ben jij het meest dankbaar voor?

Dat ik in een goede en vooral veilige omgeving ben opgegroeid. Ik vind zelf dat mijn ouders mij goed hebben opgevoed en dat ze me goed hebben geleerd wat goed en wat slecht is.

Waar heb je het laatst de slappe lach om gekregen?

Ik had het vandaag met een vriendin over mijn toekomst en toen gingen we het tegenovergestelde noemen van wat ik van mijn toekomst wil maken. We hadden het over dat ik zogenaamd later in een dierenasiel wil gaan wonen en daar hebben we ongeveer een half uur over gelachen.

Wat zou je doen als je een week alleen thuis zou zijn?

Doordeweeks zijn mijn ouders wel eens naar het buitenland voor hun werk. Ik heb daar nooit last van en ik vind het vaker ook wel fijn, omdat ik dan de kans krijg om zelfstandig te zijn en aan mijn ouders te bewijzen dat ik voor mezelf kan zorgen. Dus dat is wat ik zou doen als ik een week alleen was: voor mezelf zorgen, zonder daar te veel regels bij te breken.

Geef iemand op!

Ken jij (of ben jij) iemand uit Peel en Maas tussen de 12 en 18 jaar die het leuk lijkt om vijftien vragen te beantwoorden én op de foto te gaan voor HALLO Peel en Maas? Geef diegene dan op! Mail zijn of haar naam en contactgegevens naar redactie@hallopeelenmaas.nl

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie