15 vragen aan - Livia Agholor

10-8-2017 door: Daphne Leenders
Elke week interviewen wij een jonge inwoner uit onze gemeente met 15 korte vragen. Deze week Livia Agholor uit Helden.
maskTop
15 vragen aan - Livia Agholor
maskBottom

Naam Livia Agholor

Leeftijd 14 jaar

Woonplaats Helden

School Het Bouwens

In welke bestaande film zou je zelf willen spelen?

In de film The Mortal Instruments. Deze gaat over schaduwjagers die demonen vermoorden. In deze film zou ik de hoofdrol zelf wel willen spelen. Ik speel zelf in musicals en ben al drie jaar lid van de musicalschool Me on Stage. Ik droom ervan om ooit in een film te mogen spelen.

Als je elke willekeurige fictieve persoon zou kunnen zijn, wie zou je dan kiezen?

Ik zou Bella uit de film Twilight kiezen. De drie delen van de film gaan over een meisje, Bella, dat verliefd wordt op een vampier. Ik vind het cool dat ze een relatie met een vampier heeft. Ik ben wel benieuwd hoe het zou zijn om in haar schoenen te staan. Bella is iemand die niet snel ergens bang voor is.

Geloof je in buitenaardse wezens?

Ik denk dat wij mensen vast niet de enigen zijn in het heelal. Ik geloof inderdaad dat er andere wezens zijn. Misschien wel buitenaardse wezens die eigenlijk heel erg op ons lijken en op een aarde zoals de onze leven.

Is er een liedje waar je speciale herinneringen aan hebt?

Het liedje Life of the Party van Shawn Mendes heeft voor mij een bijzondere betekenis. Hierin zingt hij dat het oké is om jezelf te zijn en dat het niet erg is om fouten te maken. Op de basisschool en in de brugklas ben ik gepest. Dit liedje heeft mij geholpen te denken dat het niet uitmaakt wat anderen van je denken.

Wat vind je belangrijk in een vriendschap?

Ik vind het belangrijk dat je iemand kan vertrouwen die loyaal en aardig is. Het is een fijn gevoel om te weten dat er iemand voor je klaar staat die geen dingen achter je rug om zegt. Ik denk dat het belangrijk is dat mensen zo iemand in hun leven hebben.

Hond of kat?

Ik kies honderd procent zeker voor een hond. Ik vind honden hele lieve dieren. Thuis hebben wij een hondje, genaamd Joopie. Hij is een kruising tussen een Engselse Bulldog en Shiba Inu. Hij is heel erg lief en speels, maar ook erg lomp en druk. Ik speel en wandel graag met hem.

Optimist, pessimist of realist?

Mijn pleegfamilie zegt weleens dat ik een pessimist ben. Ik kan soms snel negatief over dingen denken. Aan de andere kant denk ik dat ik ook wel een realist ben. Dat ik een pessimist ben, betekent niet dat ik heel de dag negatief zit te doen. Ik kan ook optimistisch zijn.

Introvert of extravert?

Ik ben extravert, omdat ik een open houding heb en een uitbundig persoon ben. Dat komt mede doordat ik ADHD heb. Daardoor ben ik best druk en kan ik mij niet zo goed concentreren op school. Ik ervaar het verder niet als een negatieve stoornis.

Als je ervoor kon kiezen om voor altijd één bepaalde leeftijd te hebben, welke zou dat dan zijn?

Dan zou ik ervoor kiezen om altijd 18 jaar te blijven. Als je 18 bent, ben je volwassen, maar ben je ook nog jong.

Als je in een ander land en in een andere cultuur geboren zou zijn, welke zou dat dan zijn?

Over deze vraag hoef ik nog niet eens na te denken. Ik zou sowieso in Engeland geboren zijn. Ik vind het zo leuk hoe de mensen daar praten en ben helemaal gek op het land en de cultuur. Ik ben nog nooit in Engeland geweest, maar wil er wel heel erg graag naartoe.

Ben je meestal te vroeg, precies op tijd of te laat?

Elke week als ik musicalles heb, ben ik een half uur te vroeg. Ik ben graag te vroeg en vind het niet fijn om te laat te komen. Dan voel ik me zo rot! Soms erger ik me er wel aan als mensen een kwartier te laat komen. Dan denk ik: ‘kunnen ze geen klok lezen?’.

Wie is je favoriete leraar?

Mijn favoriete leraar is meneer Goutier. Meneer Goutier geeft Nederlands en Duits op school. Hij was vorig jaar in de brugklas mijn mentor. Hij is een hele aardige man en wil zich graag inzetten voor je. Ook luistert hij goed naar je als je ergens mee zit.

Als je zou kunnen leren om alles te doen, wat zou je dan kiezen?

Ik zou alle talen willen leren, omdat dat heel handig is als je in het buitenland bent. Als je veel talen kunt spreken kun je met veel mensen communiceren op de wereld. Op school ben ik best goed in de talen.

Wat was het laatste boek dat jij heel erg leuk vond?

Het boek Phobos van Victor Dixen vind ik erg leuk. Het gaat over een groep dat naar Mars gestuurd wordt voor een spel waarvoor ze als koppeltjes gaan wonen. Uiteindelijk komen ze erachter dat ze voor iets heel anders op Mars zijn.

Festival of discotheek?

Dan kies ik voor een festival, zoals Young Heroes. Dit is een festival voor jonge mantelzorgers waar allerlei workshops zijn, muziek wordt gedraaid en een barbecue is. Mijn moeder is ziek.
Ik woon niet bij haar in Venray, maar bij mijn pleeggezin in Helden. Als ik naar mijn moeder ga zorg ik voor haar.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie