15 vragen aan - Mathijs Geurts

24-8-2017 door: Janique Peeters
Elke week interviewen wij een jonge inwoner uit onze gemeente met 15 korte vragen. Deze week Mathijs Geurts uit Helden.
maskTop
15 vragen aan - Mathijs Geurts
maskBottom

Naam Mathijs Geurts

Leeftijd 17 jaar

Woonplaats Helden

School Gilde Opleidingen Venlo

Wat voor reis zou je ooit willen maken?

Net zoals de meeste mensen zou ik graag een wereldreis willen maken met mijn vrienden. Ook ik zou graag de mooie plekken van de wereld willen zien. Ik zou de grote steden van China sowieso willen zien.

Wat zou je graag nog willen leren in je leven?

Ik zou willen leren een auto in te pakken. Als ik een auto heb, is het natuurlijk belangrijk om zo veel mogelijk dingen mee te kunnen nemen. Ik ben nu bezig met autorijlessen en dat vind ik leuk om te doen.

Als je ervoor kon kiezen om voor altijd één bepaalde leeftijd te hebben, welke zou dat dan zijn?

Ik zou dan graag 25 jaar zijn. Dan ben ik klaar met mijn studie, heb ik mijn rijbewijs en ga ik er vanuit dat ik al een baantje heb. Ik kan dan doen wat ik zelf wil en tegelijkertijd ben ik nog jong. Ik heb dan ook nog niet zo veel verantwoordelijkheden.

Wat zou je nooit weggooien?

Ik zou de foto’s die gemaakt zijn door mij of mijn familie nooit weggooien. Als ik ze weggooi, dan zijn alle herinneringen weg. Ik maak best wel veel foto’s. Toen ik een tijdje geleden in Luxemburg was, heb ik veel foto’s en dus herinneringen gemaakt.

Welke grote beslissing heb je onlangs genomen?

Ik had de keuze om in Frankrijk of in Nederland mijn studie af te maken. Mijn vader kreeg een jaar geleden een baan in Venlo, dus we moesten verhuizen naar Nederland. Ik zat toen in het eindexamenjaar, maar in Nederland wijken veel vakken af van het Franse onderwijs. In Frankrijk had ik meer kans op slagen, dus heb ik daar op een internaat gezeten en ben ik bij kennissen gebleven. Daar heb ik mijn studie succesvol afgerond.

Geloof je in buitenaardse wezens?

Ja, daar geloof ik in. Het universum is zo groot, dat het mij zou verbazen als wij de enige vorm van leven zijn. Ik lees over de theorieën van mensen over buitenaardse wezens en ik zou het niet zo gek vinden als deze zouden kloppen.

Ben je meestal te vroeg, precies op tijd of te laat?

Ik ben meestal te vroeg, want in Frankrijk moest je na twee keer te laat komen, nablijven. Ik was daarom meestal tien minuutjes te vroeg. Als ik dingen hoor over scholen in Nederland, denk ik dat ze in Frankrijk strenger zijn. In Nederland geven ze je vaak nog een laatste kans.

Wat is de laatste foto die je hebt gemaakt?

Mijn laatste foto is in Luxemburg gemaakt van een mooi uitzicht. In Nederland heb je een vlak landschap, maar in Luxemburg zijn meer heuvels. Dat vind ik juist mooi. We gaan regelmatig op vakantie en dan ben ik degene die de foto’s maakt.

Hoe heb je je beste vriend of vriendin ontmoet?

Ik heb mijn beste vriend ontmoet op school in Frankrijk tijdens het eten. In augustus komt hij een week naar Nederland. We houden contact met elkaar via Facebook Messenger. Het was lastig om mijn vrienden in Frankrijk achter te laten. In de vakantie verveelde ik mij hierdoor af en toe.

Wat is je favoriete hobby?

Ik ben gek op geschiedenis. Ik probeer verschillende plekken te bezoeken, bijvoorbeeld musea. Dat vind ik echt leuk om te doen. Op school vind ik het leuk, mits de leraar vol passie de verhalen kan vertellen.

Heb je een bijbaantje?

Ik werk sinds een maand in de horeca bij de Hanssenhof in Helden. Dit vind ik erg leuk om te doen. De taken zijn variërend: serveren, de vaatmachine enzovoort. Later wil ik niet in de horeca werken, maar in de logistiek.

Is er een liedje waar je speciale herinneringen aan hebt?

Ik heb speciale herinneringen aan een liedje van Jacques Brel genaamd Dans le port d’Amsterdam. Ik luisterde dit liedje vaak in Frankrijk, want ik vind het een heel mooi liedje. Ook doet het me aan Nederland denken. Nu luister ik het vaak, omdat het mij juist weer aan Frankrijk doet denken.

Wat is het meest emotionele moment in je leven?

Toen mijn ouders mij achterlieten bij mijn familie in Frankrijk en ze met de auto wegreden. Zij gingen op dat moment naar Nederland. Ik ben een jaar zonder hen daar geweest. We hielden contact via Skype en Facebook Messenger over mijn cijfers en dingen die ik meemaakte.

In welke situatie was jij het meest zenuwachtig?

Op het moment dat ik mijn cijfers van het eindexamen mocht zien. Ik hoopte dat ik het gehaald zou hebben en daar was ik heel zenuwachtig voor. Ik ben uiteindelijk geslaagd, waar ik heel blij mee was.

Waar zouden anderen zich het meest over verbazen als ze dat over jou te weten zouden komen?

Dat ik in Genève ben geboren. Mensen denken door mijn accent dat ik bijvoorbeeld uit Friesland kom. Dan vertel ik ze dat ik in Genève geboren ben en in Frankrijk heb gewoond. Vaak krijg ik dan verbaasde blikken van mensen.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie