15 vragen aan - Maud van Maris

29-3-2018 door: Redactie
Elke week interviewen wij een jonge inwoner uit onze gemeente met 15 korte vragen. Deze week Maud van Maris uit Koningslust.
maskTop
15 vragen aan - Maud van Maris
maskBottom

Naam Maud van Maris

Woonplaats Koningslust

Leeftijd 12 jaar

School basisschool De Springplank

Waarvan word jij enthousiast?

Carnaval, omdat het tijdens carnaval altijd heel gezellig is! Als er leuke liedjes voorbij komen, kun je op het podium dansen en meezingen. Ik zit ook bij de showdansgroep. Met die groep moet ik bij veel carnavalsactiviteiten aanwezig zijn. Tijdens de rest van het jaar hockey ik en dat is ook heel leuk, want ik zit in een heel leuk team en daar is het dan ook heel gezellig.

Wat zou jij nooit meer over willen doen?

Ik had een keer een gaatje in mijn kies en die was best groot, daarom moest ik mijn kies eruit laten trekken. Daarna deed het echt pijn en kwam er de hele tijd bloed uit mijn mond, daarom heb ik nu een enorme hekel aan de tandarts.

Wie zijn jouw helden?

Ik heb niet echt helden, maar ik vind Naomi van As wel heel tof. Ze kan heel goed hockeyen en ik wil later net zo goed worden als zij, als ik nog lang blijf hockeyen. Ze heeft heel veel talent en kan hele coole trucjes. Ik wil heel graag een keer aan een hockeytraining van haar meedoen, zodat ik net zo goed word als haar.

Ben je religieus?

Ik ben gedoopt, ik heb de communie gedaan en ik doe in mei het vormsel. Als je alleen naar die feiten kijkt, kun je wel zeggen dat ik religieus ben, maar eerlijk gezegd ben ik het niet echt. Ik geloof niet in God, maar heb de communie bijvoorbeeld gedaan omdat ik ook gedoopt was.

Als je nog maar één van de apps op je telefoon mocht gebruiken, welke zou dat dan zijn?

Instagram! Ik gebruik het elke dag en kijk ook elke dag of er nieuwe foto’s zijn geplaatst. Ik vind het ook heel leuk om er zelf foto’s op te plaatsen. Ik volg al mijn vrienden, dus als ik hen wil bereiken zou dat ook kunnen via Instagram DM (Direct Message). Wanneer Instagram het niet zou doen op mijn mobiel, kan ik altijd nog mijn tablet erbij pakken, want daar werkt Instagram altijd op.

Wat is het verste dat je ooit van huis bent geweest?

Met mijn gezin gaan we eigenlijk meestal in Nederland op vakantie. We zijn wel één keer naar een plaatsje in België gegaan. Ik geloof dat dat het verst is dat ik ooit van huis ben geweest.

Waar sta je om bekend bij vrienden/familie?

Ze zeggen dat ik heel behulpzaam ben. Ik help meestal mijn moeder met mijn jongere zusjes en broertje, want ik vind ze soms heel irritant en daar probeer ik mijn moeder dan mee te helpen. Ik help vaak ook met huishoudelijke klusjes, zoals de afwas, de vaatwasser in- en uitruimen en de tafel dekken en afruimen.

Wat zou je in de toekomst doen als tijd en geld geen problemen waren?

Ik zou graag een keer een wereldreis willen maken. Het lijkt me supergaaf om elke plek van de wereld te zien en om nieuwe dingen te leren. Nieuwe talen spreken en nieuw soort eten en drinken proberen op de plek waar ik dan ben. Dat lijkt me echt supervet.

Wat vind je het leukste aan jezelf?

Het is niet per se iets leuks, maar iets moois. Veel mensen vertellen mij dat mijn haar mooi lang en vol is en dat vind ik altijd wel leuk om te horen.

Als je met een beroemd persoon een dag zou mogen doorbrengen, wie zou dat dan zijn?

Er zijn twee bekenden met wie ik graag een dag zou willen doorbrengen, namelijk Ariana Grande en Zara Larsson. Ik vind dat ze alle twee heel goed kunnen zingen en ik heb op mijn kamer ook posters van ze hangen.

Heb je een hobby waarvan maar weinig mensen afweten?

Ja, ik ben bijna elke dag wel boven op mijn kamer en daar teken ik graag en vooral veel. Daar weten niet veel mensen vanaf, alleen mijn familie en een paar vrienden weten dat ik het heel leuk vind. Ik heb hen bijna al mijn tekeningen laten zien.

Wat waardeer je het meest in een vriendschap?

Dat we elkaar kunnen vertrouwen en als er iets is dat we elkaar dan steunen. Die twee dingen vind ik het belangrijkste. Ze zijn vooral belangrijk als je echt goede vrienden met elkaar bent.

Hoe ziet een perfecte dag er voor jou uit?

Op het begin van de ochtend lekker lang uitslapen en als we ontbeten hebben gewoon even lekker chillen op de bank. Na het middageten zou ik naar een leuk pretpark of naar de dierentuin gaan. Als we terug naar huis rijden, zouden we eerst naar een restaurant gaan om daar lekker iets te eten en als we thuis zijn zouden we voor de tv gaan zitten met wat te drinken en chips erbij en dan ook zou ik ook laat naar bed gaan.

Waar maak jij je huiswerk het liefst?

Op mijn kamer, want daar is het lekker rustig en heb ik geen last van de geluiden van mijn broertje en mijn drie zusjes. Ook al houd ik van ze, ze kunnen ook vaak erg irritant zijn.

Wat kies je? Alleen nog maar ’s avonds eten, of alleen nog maar ’s ochtends eten.

Dat is een moeilijke keuze, maar ik denk toch dat ik alleen nog maar ‘s ochtends zou eten, want ik vind boterhammen lekkerder dan avondeten.

Geef iemand op!

Ken jij (of ben jij) iemand uit Peel en Maas tussen de 12 en 18 jaar die het leuk lijkt om vijftien vragen te beantwoorden én op de foto te gaan voor HALLO Peel en Maas? Geef diegene dan op! Mail naar redactie@hallopeelenmaas.nl

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie