15 vragen aan - Palau Raijer

30-5-2018 door: Lique Geraedts
Elke week interviewen wij een jonge inwoner uit onze gemeente met 15 korte vragen. Deze week Palau Raijer uit Baarlo.
maskTop
15 vragen aan - Palau Raijer
maskBottom

Naam Palau Raijer

Leeftijd 13 jaar

Woonplaats Baarlo

School De Diamant

Heb je een bijbaantje?

Nee, ik heb nog geen officieel bijbaantje. Het lijkt me wel heel leuk om binnenkort op te gaan passen op kleine kinderen. Tijdens vakanties help ik in de kapsalon van mijn ouders. Ik veeg bijvoorbeeld de haren bij elkaar, vouw de handdoeken netjes op en doe de afwas.

Wat zijn jouw hobby’s?

Mijn hobby’s zijn voetballen en paardrijden. Ik zit al 5 jaar op paardrijden, maar ik wil na deze zomer overstappen naar voetbal. Verder vind ik het leuk om gezellig films te kijken op Netflix met vriendinnen.

Wat doe je het liefst op een vrijdag- of zaterdagavond?

Op vrijdag ga ik vaker met mijn vrienden naar de ‘kiët’, dat vind ik altijd supergezellig. Als ik thuis ben maak ik het gezellig met mijn ouders en mijn zusje. Op zaterdag ga ik af en toe een hapje eten met mijn ouders. Soms ga ik logeren bij mijn tante en spreek ik daar af met vriendinnen.

Wat is de leukste film die je ooit gezien hebt?

Ik kan niet per se één film opnoemen die ik het leukste vind, omdat ik al teveel films heb gezien die ik stuk voor stuk heel leuk vind. Ik vind heel veel soorten films leuk, zoals horrorfilms en lachfilms.

Wat is je favoriete schoolvak?

Het leukste schoolvak is voor mij gym, omdat ik het leuk vind om sportief bezig te zijn. Naast gym vind ik Engels ook wel een leuk vak.

Wat is de leukste vakantie die je ooit had?

Eén van mijn leukste vakanties die ik ooit heb gehad, was naar Italië. Ik ben een enorme fan van Italië, omdat ik daar al kom sinds ik een baby ben. Ik ben daar al zo vaak geweest en ik vind het overal superleuk om te zijn. Een van de mooiste plekken vind ik Sardinië. Een paar jaar geleden zijn we naar het plaatsje Palau geweest.

Wat is het beste cadeau dat je ooit hebt gekregen?

Het beste cadeau dat ik ooit gekregen heb, is ongetwijfeld mijn telefoon. Mijn mobiele telefoon is voor mij onmisbaar.

Wat is je favoriete tijd van het jaar?

Mijn favoriete tijd van het jaar is 100 procent zeker de zomer. Ik houd heel erg van de zon en van het mooie weer. Lekker zwemmen met vrienden en vriendinnen, of naar het loungetentje in Roermond en daar lekker surfen.

Wat is je favoriete geur?

Ik heb niet echt een favoriete geur. Ik heb met mijn verjaardag een geurtje gekregen van Katy Perry en die vind ik heel erg lekker.

Wat voor beroep wil je later graag doen?

Ik weet nog niet precies wat voor beroep ik later wil doen. Het lijkt me heel leuk om later in het buitenland te gaan werken. Het liefst in een warm land.

Wat is het belangrijkste advies dat je ooit hebt gekregen?

Ik heb vanaf dat ik negen ben epilepsie. Vanuit centrum Kempenhaeghe word ik begeleid door een juffrouw genaamd Ria. Zij heeft mij geleerd dat ik niet de enige ben met epilepsie. Dat was voor mij een belangrijk advies. Ook voor het voortgezet onderwijs, waar ik volgend jaar naartoe ga.

Waar zou je later graag willen wonen?

Ik zou later heel graag in Italië willen wonen. Ik vind Italië een heel mooi land, met heerlijk eten en vaak mooi weer. Ook hou ik van de vrolijkheid van de mensen.

Welk sociaal medium gebruik jij het meest?

Het meeste gebruik ik qua sociaal­ medium Snapchat, Instagram en WhatsApp. Daarmee communiceer ik het meest met vrienden en vriendinnen.

Naar wat voor muziek luister je graag?

Voor muziek gebruik ik Spotify en luister ik naar heel veel verschillende soorten muziek. Onder andere Boef, Josylvio, Shawn Mendes en Ibiza loungemuziek vind ik leuk.

Waar maak je je huiswerk het liefst?

Het liefste maak ik mijn huiswerk boven op mijn slaapkamer. Daar is het lekker rustig en kan ik met mijn eigen muziek op de achtergrond rustig werken.

Geef iemand op!

Ken jij (of ben jij) iemand uit Peel en Maas tussen de 12 en 18 jaar die het leuk lijkt om vijftien vragen te beantwoorden én op de foto te gaan voor HALLO Peel en Maas? Geef diegene dan op! Mail naar redactie@hallopeelenmaas.nl

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie