15 vragen aan - Roeli van Leeuwen

11-1-2018 door: Renée Cox
Elke week interviewen wij een jonge inwoner uit onze gemeente met 15 korte vragen. Deze week Roeli van Leeuwen uit Helden.
maskTop
15 vragen aan - Roeli van Leeuwen
maskBottom

Naam Roeli van Leeuwen

Leeftijd 15 jaar

School het Bouwens

Woonplaats Helden

Wat is je laatste miskoop?

Dat was een jas. Ik had hem op het internet besteld, in de hoop dat ik de goede maat had gekozen. Maar toen hij bezorgd werd, bleek hij te kort te zijn. Toen heb ik hem teruggestuurd.

Heb je een bijbaantje?

Ik werk bij een aardbeienteler. Daarnaast werk ik ook bij een cateringbedrijf in Egchel. Hier help ik met het verzorgen van kookworkshops, catering en presentaties. Af en toe pas ik ook op bij verschillende adressen.

Wat is de laatste foto die je hebt gemaakt?

Een paar weken geleden was ik op vakantie naar het eiland Texel met mijn familie. Toen heb ik een foto gemaakt van mijn moeder die op het strand staat.

Wat zou je nooit meer over willen doen?

Het derde schooljaar op de middelbare school zou ik niet meer over willen doen. Dat was vorig jaar. Ik moest toen heel veel doen op het gebied van leren en huiswerk maken om mijn punten te verbeteren. Met mijn sociale leven zat het vorig jaar wel goed.

Je hebt altijd groen licht en wind mee, of kunt foto’s maken door met je ogen te knipperen. Wat kies je?

Altijd groen licht en wind mee, want ik moet vaker lange afstanden fietsen en dan ben je minder snel te laat. Daarnaast zou ik dan iets langer uit kunnen slapen.

Wanneer was de laatste keer dat je door de grond wilde zakken?

Kortgeleden nog, want toen moest ik een hele berg Latijns leren, zodat ik vandaag mijn toets goed zou maken. Jammer genoeg heb ik wat moeite met dit vak en moest ik er dus extra aandacht aan besteden.

Wat is de slechtste film die je ooit hebt gezien?

Laatst keek ik een horrorfilm genaamd The Chosen. Normaal gesproken word ik snel bang, maar deze film vond ik totaal niet eng. Echt een slechte film.

Waar ben je het meest trots op?

Ik ben het meest trots op het feit dat ik het derde jaar van het vwo heb gehaald. Zoals ik eerder al zei was dit een erg moeilijk jaar voor mij vanwege al het schoolwerk. Tóch heb ik doorgezet en daardoor ben ik met vwo door kunnen gaan.

Heb je ooit gespiekt?

Zoals de meeste mensen die ooit niet goed hebben geleerd voor een toets, heb ik wel eens gespiekt. Ook al mag het eigenlijk niet, het heeft me wel vaker naar een hoger punt geholpen.

Wat is het beste cadeau dat je ooit hebt gekregen?

Voor mijn verjaardag in februari, dit jaar, heb ik van mijn ouders een taart gekregen. Daarop stonden allemaal make up producten. Geen echte natuurlijk! Ze waren nagemaakt van fondant. De taart was lekker en mooi!

Wat is je favoriete tijd van het jaar?

Dat is de carnavalstijd, omdat het dan altijd gezellig is met vriendinnen en je je kunt verkleden. Daarnaast ben ik dit jaar jarig met carnaval en dat is natuurlijk ook een groot pluspunt.

Welke superkracht zou je graag willen hebben?

Ik zou me graag overal naartoe kunnen verplaatsen zonder dat ik me daarvoor moet inspannen. Als ik zou kunnen teleporteren, zou de kans dat ik te laat kom veel kleiner worden. Ook zou ik dan niet meer hoeven betalen voor openbaar vervoer en zou ik ’s ochtends later op kunnen staan.

Wat is je lievelingskledingstuk?

Jurken vind ik persoonlijk erg mooi, omdat ze zo vrouwelijk zijn. Het is dan ook mijn favoriete kledingstuk. Daarnaast zijn er in jurken veel opties, kun je ze gemakkelijk aandoen en zie je er al snel heel verzorgd uit wanneer je er een draagt.

Wat is het verste dat je ooit van huis bent geweest?

Dat was Egypte. Tot twee jaar geleden was ik niet buiten Nederland of een omliggend land geweest. Met ons gezin zijn we uiteindelijk op vakantie naar Egypte gegaan. Het was zo leuk en warm daar, dat we er later nog eens naar terug zijn gegaan.

Wat vind je een fijn gevoel?

Wanneer ik een zware sporttraining heb gehad, is het fijn om thuis rustig­ te kunnen douchen. Dat geeft me een fijn gevoel. En als ik, nadat ik heb gedoucht, uiteindelijk in bed ga liggen kan ik altijd erg goed slapen. Dat komt omdat ik zo moe ben geworden van de training.

Geef iemand op!

Ken jij (of ben jij) iemand uit Peel en Maas tussen de 12 en 18 jaar die het leuk lijkt om vijftien vragen te beantwoorden én op de foto te gaan voor HALLO Peel en Maas? Geef diegene of jezelf dan op! Stuur een mail met vermelding van contactgegevens van die persoon naar
redactie@hallopeelenmaas.nl

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie