15 vragen aan - Tessa Engelen

1-2-2018 door: Renée Cox
Elke week interviewen wij een jonge inwoner uit onze gemeente met 15 korte vragen. Deze week Tessa Engelen uit Panningen.
maskTop
15 vragen aan - Tessa Engelen
maskBottom

Naam Tessa Engelen

Leeftijd 14 jaar

Woonplaats Panningen

School Het Bouwens

Hoe ziet een perfecte dag er voor jou uit?

Ik zou als eerste natuurlijk graag willen uitslapen. Daarna zou ik lekker gaan lunchen. ’s Middags iets leuks doen met vrienden en nadat ik ’s avonds lekker heb gegeten, zou ik gaan trainen.

Wat waardeer je het meest in een vriendschap?

Ik vind het vooral erg belangrijk dat je diegene met alles kunt vertrouwen en dat, hoe moeilijk het soms ook kan zijn, ze altijd eerlijk tegen je zijn. Ik vind het ook fijn als ze er voor je zijn wanneer je ze nodig hebt.

Heb je een hobby waar maar weinig mensen van afweten?

De meeste mensen die mij kennen, weten hier vanaf, maar mijn grootste hobby en passie is handbal. Hier wil ik zo ver mogelijk in komen. Ik speel bij een lokale handbalclub en afgelopen seizoen heb ik ook het geluk gehad om bij de Limburgse selectie mee te mogen spelen. Jammer genoeg ben ik afgelopen seizoen zwaar geblesseerd geraakt. Ik scheurde in een oefenwedstrijd mijn kruisbanden af en ik ben er in november aan geopereerd. Ik moet nu tien tot twaalf maanden revalideren.

Wie is je grootste idool?

Yvette Broch, zij is cirkelloopster bij handbalclub Györ in Hongarije en bij de Nederlandse handbaldames. Ik zie haar als mijn grootste voorbeeld. Afgelopen seizoen kwam voor mij al een wens uit, toen ik aan een clinic van haar mocht deelnemen.

Wat zou je in de toekomst willen doen?

Mijn ambitie en droom is om in de toekomst als professioneel handbalster in het buitenland te kunnen handballen. Of dat gaat lukken, hangt af van heel veel factoren, maar ik ga er in ieder geval helemaal voor en ik ben niet van plan om dit zomaar op te geven.

Wat is je favoriete soort film/ tv-programma?

Ik kijk graag iedere werkdag naar Goede Tijden Slechte Tijden, een Nederlandse televisiesoap die de meeste mensen wel kennen. Ik vind het leuk om te kijken omdat het spannend is en je verveelt je geen minuut als je ernaar kijkt.

Waar sta je om bekend bij je familie/vrienden?

Ze vinden me sociaal en zeggen dat ik altijd voor ze klaar sta wanneer het nodig is.

Als je nog maar één app op je telefoon mocht gebruiken, welke zou dat dan zijn?

Dat zou WhatsApp zijn. Alle belangrijke mensen in mijn leven hebben die app en ik kan hen daar dan ook altijd mee bereiken. Zij kunnen mij via die app ook altijd bereiken.

Ben je religieus? Waarom wel/niet?

Ik ben gedoopt, heb de communie en het vormsel gedaan. Dat maakt mij katholiek, maar ik leef niet volgens de Bijbel en ik ben er ook niet zeker van dat God echt bestaat. Ik denk wel dat er iets is waar wij als mensen niets vanaf weten. Maar of dat God is, daar ben ik niet zeker van.

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?

Dan spreek ik het liefst af met vriendinnen of ga ik met ze winkelen. Ik heb niet veel vrije tijd vanwege bijvoorbeeld school, maar als ik wel vrije tijd heb breng ik die het liefst door met mijn vriendinnen.

Met welke bekende zou je graag een dag door willen brengen?

Yvette Broch natuurlijk! Ze zou me dingen kunnen leren over handbal. Daarnaast lijkt ze me ook erg aardig en zou ik graag eens met haar willen praten over de dingen die ze heeft meegemaakt.

Welk jaargetijde is je favoriet?

De zomer is mijn favoriet, want ik heb een hekel aan de kou en het vieze weer.

Wat voor opleiding zou je graag willen doen?

Daar ben ik nog niet helemaal over uit. Gelukkig heb ik nog een paar jaar om daar over na te denken.

Als je iets zou kunnen veranderen aan de wereld waar we in leven, wat zou dat dan zijn?

Ik zou willen dat er geen oorlog meer was. Daarnaast zou ik meer willen doen om de klimaatveranderingen tegen te gaan.

Wie of wat kan je altijd opfleuren?

Mijn vriendinnen. Zij weten wat me blij zal maken en ik kan altijd bij hen terecht als er iets aan de hand is. Ook hebben zij dezelfde humor als ik en daardoor kunnen ze mij ook altijd aan het lachen maken.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie