15 vragen aan - Ine Opstals

3-5-2018 door: Redactie
Elke week interviewen wij een jonge inwoner uit onze gemeente met 15 korte vragen. Deze week Ine Opstals uit Helden.
maskTop
15 vragen aan - Ine Opstals
maskBottom

Naam Ine Opstals

Leeftijd 12 jaar

Woonplaats Helden

School Citaverde College Horst

Heb je een bijbaantje?

Nee, ik heb nog geen bijbaantje, want ik ben daar nog te jong voor. Toch zou ik dat graag willen, want dan kan ik een beetje geld verdienen. Ik ga nu vaker met vriendinnen stappen en dat kunnen mijn ouders natuurlijk niet voor altijd blijven betalen. Dus moet ik dat zelf een keer gaan doen.

Naar wie kijk jij op?

Ik kijk op naar mijn peettante, omdat ze tot nu toe al heel veel heeft bereikt in haar leven. Ze heeft modeshows georganiseerd en zit nu in de gemeenteraad. Eigenlijk kijk ik naar iedereen van mijn familie op. De ene opa en oma omdat ze zo fit zijn en de andere opa en oma omdat ze zo sterk blijven. Ook kijk ik op naar mijn ouders, omdat ze erg veel voor me doen, en naar de rest van mijn familie.

Wat doe je het liefst op een vrijdag- of zaterdagavond?

Ik wil het allerliefst met mijn ouders en mijn broertje televisie kijken op vrijdag. Dan kijken we meestal The Voice Kids of The Voice of Holland. Op zaterdag kijken we meestal onze favoriete series, zoals The Flash of Supergirl. Zo’n avond vind ik echt geweldig gezellig met wat chipjes en wat drinken erbij.

Wat is de leukste film die je ooit gezien hebt?

Ik vind echt alle films heel erg leuk. Als ik er één moet kiezen, is het toch Vaiana. Die film heeft gewoon iets. Het is best spannend, maar ook heel erg grappig en het is ook nog een muzikale film.

Wat is je favoriete schoolvak?

Mijn favoriete schoolvak is denk ik rekenen. Ik vind het een best wel makkelijk vak en ik heb er bijna nooit huiswerk voor. Maar ik vind ook biologie een van de leukste vakken, omdat het altijd heel erg gezellig is in de les en heel erg leerzaam.

Wat is de leukste vakantie die je ooit had?

Ik denk dat dat de vakantie is met vrienden van ons. We gingen naar Italië en zaten op een camping. Ik was die vakantie ook nog eens jarig en toen hebben we allemaal leuke dingen gedaan. We zijn gaan bowlen en gaan waterfietsen.

Wat is het beste cadeau dat je ooit hebt gekregen?

Met mijn communie kreeg ik een heel groot Playmobil-huis van mijn ene opa en oma. Van de andere opa en oma kreeg ik een hele mooie fiets, waar ik ook superblij mee was.

Wat is je favoriete tijd van het jaar?

De zomer, want in die tijd ben ik jarig, je kunt lekker zwemmen, je wordt lekker bruin, kan dan ijsjes eten en bijna iedereen weet dat ik een ijsmonster ben. Dat allemaal maakt mijn zomer compleet. Want wie houdt er nu niet van de zomer?

Wat voor soort muziek luister je?

Ik heb een hele rare muzieksmaak. Ik hou van heel rustig, maar ook van hardcore en van pop. Ik zit zelf op dansen en daar hoor je ook heel erg veel verschillende soorten muziek. Ik hou ervan, want het is een groot deel in mijn leven. Zonder muziek zou de wereld maar saai zijn.

Wat is je favoriete luchtje?

Ik heb niet echt een bepaald geurtje dat echt mijn favoriet is, want ik doe niet vaak een luchtje op. Ik vind lavendel- of rozengeur bijvoorbeeld wel lekker ruiken.

Wat is het belangrijkste advies dat je ooit hebt gekregen?

Ik heb best wel veel adviezen gekregen en ik denk dat het belangrijkste, maar ook het beste advies was dat ik naar het Citaverde in Horst kon gaan. Nu zit ik daar en ik ben superblij dat ik deze keuze heb gemaakt.

Waar zou je later graag willen wonen?

Waar ik zou willen wonen is denk ik ergens een beetje afgelegen, maar toch ook weer dicht bij het centrum. Dat is wel zo handig voor boodschappen enzo. Dat lijkt me wel het handigste. Ik zou dan graag in een grote en moderne boerderij in Helden of Panningen willen wonen.

Welk sociaal medium gebruik jij het meest?

Ik gebruik het meest denk ik de app Musical.ly en anders misschien Facebook. Daar kijk ik vooral filmpjes op, want dat vind ik het leukste om te doen. Ik gebruik ook andere apps zoals Snapchat of Instagram, maar daar doe ik niet zo veel mee als met die andere twee.

Bespeel je een instrument?

Nu bespeel ik geen instrument meer, maar vroeger toen ik klein was wel. Toen speelde ik blokfluit. Bij mijn opa heb ik ook weleens geprobeerd gitaar te spelen, maar dat ging niet meer toen ik de gitaar per ongeluk een beetje kapot maakte.

Waar maak je je huiswerk het liefst?

Als ik alleen thuis ben, dan het liefst in de keuken of op de bank. Wanneer er wel iemand thuis is, doe ik mijn huiswerk het liefst op mijn kamer aan mijn bureau. Ik wil niet afgeleid worden. Maar kan ik me niet concentreren en dan ga ik andere dingen doen. Als ik boven ben, ziet tenminste niemand dat ik aan het vouwen, knippen of kleuren ben.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie