15 vragen aan - Manou van Raak

12-7-2018 door: Redactie
Elke week interviewen wij een jonge inwoner uit onze gemeente met 15 korte vragen. Deze week Manou van Raak uit Grashoek.
maskTop
15 vragen aan - Manou van Raak
maskBottom

Naam Manou van Raak

Leeftijd 13 jaar

Woonplaats Grashoek

School het Bouwens

Heb je een bijbaantje?

Ja, ik heb een bijbaantje. Ik werk op dit moment tussen de paarden. Ik moet dan met ruiters mee naar wedstrijden, dan ben ik een soort hulpje. Ik vind het superleuk om te doen.

Wat is de laatste foto die je hebt gemaakt?

Dat was een foto van mij en een van mijn vriendinnen. Tijdens onze Engels les kwamen we erachter dat we eigenlijk bijna geen foto’s samen hebben. Daar gingen we toen snel verandering in brengen, natuurlijk.

Wat zou je nooit meer over willen doen?

Ik vind school niet zo geweldig, om het netjes te zeggen. Ik weet dus wel bijna zeker dat als ik over een paar jaar klaar ben, dat ik dat echt niet opnieuw zou willen doen.

Wie zijn jouw helden?

Ik vind Daniëlle van Mierlo een hele goede ruiter. Zij rijdt dressuur, wat iets anders is dan wat ik doe. Ik doe namelijk aan springen. Maar ondanks dat verschil is en blijft ze voor mij een heldin.

Waar kun je uren mee bezig zijn zonder dat je je gaat vervelen?

Met paarden. Ik vind het enorm leuk om met dieren te werken en een band met ze te krijgen. Paarden zijn echt mijn lievelingsdieren. Ik heb een goede band met mijn pony en daar ben ik echt heel erg blij mee.

Wat is de slechtste film die je ooit gezien hebt?

Een tijdje geleden heb ik een film van Mr. Bean gekeken. Ik begrijp echt niet hoe mensen die films grappig kunnen vinden, want ik vond hem echt supersaai. Er gebeurde helemaal niets.

Wat zou je doen als je een dag onzichtbaar was?

Dan zou ik alles doen wat maar kan. Ik zou bijvoorbeeld naar de stad gaan en daar heel veel paardenspullen ‘kopen’, want ze zien mij dan toch niet.

Wat is het beste cadeau dat je ooit hebt gekregen?

Toen ik acht jaar oud was, kreeg ik mijn eigen pony. Ze was twee weken op bezoek geweest en na die twee weken was het 5 december, pakjesavond, dus toen kreeg ik haar van Sinterklaas. Dat was echt het beste cadeau ooit.

Waar ben je het meest trots op?

Op mijn pony, haar naam is Rakker. Toen ik haar kreeg, kon ze helemaal niets. We zijn dat toen samen op gaan bouwen en nu kan ze alles waar ik in het begin over gedroomd had.

Heb je ooit gespiekt?

Natuurlijk, ik denk dat iedereen dat wel eens heeft gedaan. Het was op de basisschool. Ik zat naast de slimste jongen van de klas en wist een antwoord echt niet, dus toen wou ik het aan hem vragen. Jammer genoeg wist hij het antwoord ook niet.

Wat is je favoriete tijd van het jaar?

De zomer natuurlijk. Het is dan lekker warm en ik heb zes weken vakantie.

Wat is het eerste dat je van je eigen geld kocht?

Toen ik 5 jaar was, wou ik het liefst 16 jaar oud zijn. Bij die leeftijd hoort make-up, vond ik. Dus toen heb ik een make-up setje voor mijzelf gekocht.

Wat doe je als je niet kunt slapen?

Het gebeurt niet vaak dat ik niet kan slapen, maar als het wel gebeurt, kijk ik een paar YouTube-filmpjes. Jammer genoeg kan ik ’s avonds laat niet naar mijn paarden, want die zouden me wel helpen om in slaap te komen. Als YouTube kijken niet helpt, maak ik voor mezelf een kopje thee, want daar word ik altijd wel slaperig van.

Hoe breng jij het liefst een regenachtige dag door?

Het klinkt misschien heel cliché, maar een regenachtige dag breng ik het liefst op de bank door. Met een dekentje, een lekker kopje thee en iets lekkers.

Wanneer had je meteen een klik met iemand?

Toen ik naar groep 1 ging op de basisschool, liep ik de klas binnen en daar zat een meisje. We keken elkaar aan met een blik die zei ‘jij bent mijn nieuwe beste vriendin’. We zijn sindsdien altijd beste vriendinnen gebleven.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie