AED van VV Helden openbaar voor buurt

10-11-2016 door: Redactie
De AED die binnen de omheining van voetbalvereniging VV Helden hing, is onlangs naar een nieuwe locatie verplaatst. Het apparaat hangt voortaan aan de voorkant van het hekwerk bij de voetbalclub. De voetbalclub is blij dat ook de buurt in geval van nood gebruik kan maken van het apparaat, laat bestuurslid Guus Lommen weten.
maskTop
AED van VV Helden openbaar voor buurt
maskBottom

Een AED is een draagbaar apparaat dat het hartritme kan herstellen bij een hartstilstand. “Onze ogen werden een paar jaar geleden al geopend toen twee keer iemand in elkaar zakte op het voetbalterrein”, vertelt Guus. “De AED was daarbij uiteindelijk niet eens nodig, maar er kwam wel een discussie op gang dat het goed zou zijn om er een te hebben. We hadden er al eerder over nagedacht, maar nu kwam het in een stroomversnelling.”

Toen de club er inderdaad eentje aanschafte, volgde al snel een andere vraag. “Een lid van ons, Wiel Suntjens, maakte zich sterk voor een openbare AED en ook Stichting Hart voor Peel en Maas stelde ons de vraag of we de AED buiten de omheining wilde ophangen.” De verenigingen gingen in gesprek met elkaar en de voetbalclub kwam tot de conclusie dat buiten ophangen alleen maar voordelen had. Guus: “Nu kunnen de buurt, de beugelclub, de schutterij en de voetbalclub gebruik maken van de AED.”

De club vroeg aan alle betrokken partijen om hun leden te vragen of ze een informatieavond wilden volgen over de AED. Op die manier konden er genoeg vrijwilligers aangemeld worden die het apparaat kunnen bedienen. “Het mooie is dat van alle partijen, de buurt, de schutterij, de voetbalclub en de beugelvereniging, een aantal mensen zich aanmeldden. De samenwerking is dus goed hier in de buurt.”

Guus hoopt dat de AED nooit gebruikt hoeft te worden. “Dat is immers nooit een goed teken. Maar nu hebben we wel de zekerheid dat een hartritmestoornis snel opgelost kan worden. Als je kijkt hoeveel mensen er hier en bij de andere verenigingen rondlopen, is het zeker geen overbodig apparaat. We hebben toch stiekem wel een aantal oudere leden en er komen vaak opa’s en oma’s kijken. En als het spannend is op het veld, wil het hart ook nog wel eens een sprongetje maken”, besluit Guus.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie