Beloning voor gouden tip brand Panningen

De gedupeerden van de grote brand op Industrieterrein Panningen in september hebben samen met de Roermondse privédetective John Vullers een beloning uitgeloofd. Degene die de 'gouden tip' kan geven die ertoe kan leiden dat iemand wordt opgepakt, krijgt 10.000 euro. Dat maakte de privédetective dinsdag 5 februari bekend.

Een bedrijfsverzamelpand op het industrieterrein in Panningen werd in de nacht van donderdag 6 op vrijdag 7 september geheel in de as gelegd door een grote brand. In het pand waren negen bedrijven gevestigd. Volgens de politie was niet te achterhalen waardoor de brand was ontstaan. De door de gedupeerden in de arm genomen JohnV-detectives en twee externe onderzoeksbureaus concludeerden na eigen onderzoek echter dat de brand was aangestoken en overhandigden de gevonden informatie aan de politie.

Volgens de privédetective bleef het daarna echter te lang stil. "Er werd weinig gecommuniceerd, alsof dit onderzoek op zijn kant lag en geen prioriteit meer had", laat hij weten. "Niet alleen de ondernemers, maar ook de gezinnen daarvan hebben een flinke knauw gekregen door de brand. Voor hen is het belangrijk dat we erachter komen waarom de brand is aangestoken. Daarom blijven we druk op de ketel zetten." Omdat is gebleken dat er sprake is van brandstichting, moeten er mensen zijn die er iets over weten, stelt Vullers. "Dat leert onze ervaring tenminste. De gedupeerden hopen dan ook dat deze beloning de persoon of personen met meer informatie ertoe beweegt zich te melden en informatie te geven."

De beloning die wordt uitgeloofd, staat los van de grote brand in het pand van lampenproducent Masterlight op het industrieterrein in Panningen afgelopen maandag 4 februari. "Dat wij hier de dag erna mee komen is toeval, want het stond op de planning om dit naar buiten te brengen", aldus de privédetective. "Maar deze brand heeft wel mijn interesse. Ik ben deze week ook bij de lampenproducent gaan kijken en heb er met de politie gesproken. Zij zijn meteen technisch onderzoek gestart. Dat geeft wel aan dat ze dit niet nóg een keer mee willen maken."