15 vragen aan Nienke Engelen

Iedere week beantwoordt een jongere uit Peel en Maas de 15 vragen. Deze week is dat Nienke Engelen uit Panningen.

Naam Nienke Engelen

Leeftijd 15 jaar

Woonplaats Meijel

School Het Bouwens

Heb je een bijbaantje?
Ja, ik heb een bijbaantje. Thuis hebben wij een boerderij met koeien en daar werk ik vaak na school en in de vakanties. Veel meer dan een paar uur per week. Het is niet dat ik echt bepaalde taken heb die altijd moet doen, maar gewoon wat er die dag moet gebeuren.


Hoe verras jij iemand het liefst?
Ik zou niet weten hoe ik iemand het liefst zou verrassen, ik ben namelijk niet zo van iemand verrassen. Zelf word ik al helemaal niet graag verrast, daar ben ik veel te nieuwsgierig voor.

Wat doe je het liefst op een vrijdag- of zaterdagavond?
Vaak lig ik op vrijdag- en zaterdagavonden op de bank, het liefst met mijn kat. Maar ik vind het ook heel erg leuk om naar een feestje van een vriendin toe te gaan.

Wanneer heb je voor het laatst iemand geholpen?
Onlangs toen ik op een vrijdag op school was, heb ik nog iemand geholpen. Er waren kinderen van groep acht die kennis kwamen maken op onze school en zij moesten een lokaal vinden. Toen heb ik ze het lokaal even gewezen, dus daar waren ze wel mee geholpen.

Wat heb je liever: iedereen hoort wat jij denkt, of jij hoort wat iedereen denkt?
Dan kies ik voor horen wat iedereen denkt. Ik ben namelijk supernieuwsgierig en wil dan ook graag veel weten als mensen het ergens over hebben. Ik zou het dus wel handig vinden als ik kan horen wat iedereen denkt.

Wat doe je al sinds kleins af aan en vind je nu nog steeds leuk om te doen?
Wij gaan vaak met koeien naar de keuring en daarbij kun je dan met drie koeien een groepje maken. Dan draagt er ook iemand een bordje met de naam van het bedrijf waar de koeien van zijn. Dit deed ik toen ik kleiner was al veel en nu als het nodig is ook nog wel eens. Ik vind het altijd erg leuk om naar de keuring te gaan.

Hoe breng jij het liefst een regenachtige dag door?
Het liefst zou ik op een regenachtige dag ’s morgens een beetje werken op de boerderij, dan ’s middags lekker op de bank liggen en weer opwarmen. Vaak moet er dan ’s avonds ook weer wat werk gebeuren op de boerderij, wat ik dan ook nog doe.

Wat is je lievelingskledingstuk?
Dat is een blauwe broek die ik heel erg lekker vind zitten. Hij is makkelijk te combineren met shirtjes, ook al is het een beetje een andere kleur blauw dan normaal. Ik heb ook veel truien die op deze broek passen en draag hem daarom heel erg graag.

Wat doe je als je niet kunt slapen?
Gelukkig heb ik echt nooit dat ik niet kan slapen. Het komt wel eens vaker voor dat ik op de bank in slaap val en als ik dan naar bed ga, slaap ik vrijwel meteen weer door.

Wanneer had je meteen een klik met iemand?
Afgelopen jaar met een excursie van school zat ik naast Femke. Ik kende haar toen nog helemaal niet, maar we zijn aan de praat geraakt en nu zijn we echt goede vriendinnen. Dat was dus meteen een goede klik.

Wat is het verste dat je ooit van huis bent geweest?
Het verste dat ik ooit van huis ben geweest is Spanje. Daar waren we toen met het gezin lekker op vakantie en we hebben allerlei leuke dingen gedaan. Ik ben echt een huismus, dus als ik vakantie heb, blijf ik het liefste thuis. Dat vind ik altijd heel erg fijn.

Wat is je raarste droom?
Dat zou ik echt niet meer weten. Ik droom sowieso niet heel veel. Als dat wel gebeurt, ben ik mijn dromen de volgende dag al vergeten, dus ik weet ook niet meer wat mijn raarste droom ooit is.

Wat is je grootste blunder?
Ik kan helemaal niet goed koken en laat dan ook vaak wat aanbranden. Maar ik heb ook helemaal geen zin om dat te leren, dus steek ik er geen energie in.

Waar dagdroom je het meest over?
Ik dagdroom eigenlijk over heel erg veel dingen. Meestal over iets wat ik leuk vind.

Wat zou je doen als je een week alleen thuis zou zijn?
Dat ligt eraan. Als ik in het bedrijf niet zou hoeven helpen, dan zou ik een paar dagen op de bank liggen en ook veel leuke en gezellige dingen met vriendinnen doen.