11 vragen aan prinsenpaar Frank en Chantal van De Graasvraeters

In de weken voorafgaand aan de 'vastelaovend' stelt de HALLO alle prinsen van Peel en Maas voor. Dit keer zijn prins Frank en Chantal Timmermans van carnavalsvereniging De Graasvraeters uit Grashoek aan de beurt. Zijn gaan voorop met de spreuk: 'Steek op, pet aaf…Alaaf!'.

Wie ben je?
Ik ben Frank Timmermans, 38 jaar en bijna 7 jaar getrouwd met prinses Chantal. Zij is 31 jaar. We hebben drie kinderen: Jesse (12) Fenne (6) en Daaf (3).
Waar werk je?
Ik werk bij de Sligro in Venlo op de non food-afdeling als verkoopmedewerker. Na het uitkomen waren de collega’s zo enthousiast, dat ze in de winkel een carnavalsplein hebben gemaakt met onze prinsenfoto.
Hoe voelde het om tot prins te worden gekozen?
We vonden het een enorme eer dat we werden gebeld door vorst Rick, maar we waren op dat moment wel even in shock. We hebben toen wat bedenktijd gekregen, maar achteraf gezien hadden we die helemaal niet nodig, want de beslissing was al snel gemaakt.
Wat betekent carnaval voor je?
Carnaval betekent voor ons het samen vieren van een geweldig feest. Het verkleden, het schminken, de gezelligheid, het dorpse gevoel. Dat is voor ons carnaval.
Wat zijn jouw taken deze carnaval?
Met al onze dorpsgenoten en carnavalvierders gaan we er samen één taak van maken, en dat is dat de ‘vastelaovend’ van 2019 onvergetelijk wordt.
Wat wens je de carnavalsvierders in jouw gemeente toe?
Dat iedereen op zijn eigen manier er een prachtig feest van gaat maken. De saamhorigheid is een fijn gevoel met die dagen en we hopen dat iedereen dat mag beleven!
Welke carnavalsactiviteit is voor jou het hoogtepunt?
Voor ons was het uitkomen zeker een hoogtepunt, maar we verheugen ons op alle activiteiten die er komen gaan. We krijgen heel vaak als tip dat we van alles moeten gaan genieten, dus dat wordt zeker ons plan!
Welk carnavalsnummer hoort echt bij vastelaovend?
Ik heb geen favoriet nummer, want er komen elk jaar weer superleuke, nieuwe liedjes uit die erbij horen. Maar toch, de golden oldies mogen deze dagen zeker niet ontbreken.
Wat staat er daags na Aswoensdag op je programma?
Ik denk dat we eerst proberen uit te slapen. Maar dan kunnen we gaan nagenieten van een onvergetelijke tijd die we nooit hadden willen missen.
Hoe heb je jouw aanstelling geheim kunnen houden voor familie, vrienden en kennissen?
Door heel veel te liegen en smoesjes te verzinnen. Het was in het begin wel lastig en onwennig om steeds te moeten liegen, maar dat ging ons steeds beter af. Op een gegeven moment werden we er gewoon goed in. Het was toen een leuk spelletje om te spelen.
Wie zou jouw meest geschikte opvolger zijn in 2020?
Die vraag kan ik niet beantwoorden, maar we zullen het ‘vastelaovesseizoen’ iedereen in de gaten houden en een eventuele opvolger zeker in gedachten houden.