Wind zorgt voor problemen in Peel en Maas

Een herfststorm trok op zondag 10 maart, normaal gesproken het begin van de lente, over Limburg. Bomen waaiden met wortel en al uit de grond, dakpannen vlogen van de daken af, verkeersborden kiepten om en reclameborden en -zeilen werden uit hun frame gescheurd. De brandweerkorpsen van Peel en Maas beleefden zodoende een drukke zondag. Op de sportvelden was de wind ook te merken. Diverse wedstrijden werden afgelast of gestaakt.

De brandweermannen en -vrouwen werden in de middaguren opgeroepen om allemaal naar de kazernes te komen vanwege de procedure storm- en wateroverlast. De korpsen waren vervolgens op diverse plekken bezig met het weghalen van omgewaaide bomen of onveilige situaties aan te pakken.

In de Heldense Bossen waaiden verschillende bomen om. Bij restaurant De Belaeving aan de Neerseweg viel een boom om die de zandweg aan de zijkant van het restaurant richting de parkeerplaats blokkeerde. "Voor even was de Belaeving niet bereikbaar", schreef het restaurant op Facebook. "Maar de brandweermannen van Peel en Maas waren snel ter plaatse." Iets verderop op de Neerseweg lag eveneens een boom over de weg. Ook die werd opgeruimd door de brandweer.

Veel voetbalwedstrijden werden op zondag al uit voorzorg afgelast. SV Panningen moest uit bij TSC in Tegelen wel beginnen, maar na 10 minuten werd de wedstrijd gestaakt vanwege de wind. MVC'19 uit Maasbree, VV Helden en VV Baarlo voetbalden hun duels wél. Helden en Baarlo wisten te profiteren van de wind en wonnen, MVC'19 ging in eigen huis ten onder.