15 vragen aan Lieke Stevens

Deze week in de 15 vragen: de 15-jarige Lieke Stevens uit Panningen. Ze schrijft wekelijks voor HALLO Peel en Maas en stond dit keer zelf voor de lens!

Hoe zou je jezelf in één woord omschrijven?
Als ik mezelf in één woord zou moeten omschrijven, zou dat ‘onhandig’ zijn. Ik zou dit woord kiezen, omdat ik van mezelf heel onhandig ben. Er gaat geen dag voorbij, waarin ik niet struikel, val of mezelf pijn doe vanwege mijn onhandigheid.

Wat is je favoriete toetje?
Mijn favoriete toetje is eigenlijk alles wat met cake te maken heeft. Muffins, cupcakes, taart en ga zo maar door. Als het zou kunnen, zou ik die dingen het liefst elke dag eten.

Wie is je favoriete leraar?
Ik heb niet echt een favoriete leraar, maar als ik echt zou moeten kiezen, dan zou ik voor mevrouw Backus gaan. Ze geeft geschiedenis en kan de stof vaak ook best goed uitleggen aan ons. Ook kan ze makkelijk van het onderwerp afdwalen, zodat je soms met de klas een gesprek hebt met haar over iets wat eigenlijk helemaal niet met geschiedenis te maken heeft.

Waar ben je het meest trots op?
Ik denk dat ik het meest trots ben op dat ik best ver gekomen ben op school. Vorig jaar had ik best veel moeite met school bij verschillende vakken, maar ik heb mezelf toch naar vier vwo weten te krijgen. Daar ben ik, als ik zo terugkijk, best trots op.

Wat is je favoriete tijd van het jaar?
Mijn favoriete tijd van het jaar is de tijd van december of anders de tijd zo rond april en mei. In december heb je namelijk alle gezellige feestdagen zoals kerstmis en in april en mei heb je de meivakantie, het begin van de lente en mijn verjaardag, wat natuurlijk ook altijd leuk is.

Wat is het laatste smoesje dat je gebruikt hebt?
Ik weet niet meer precies wat het laatste smoesje was dat ik gebruikt heb, maar het had denk ik te maken met het feit dat ik geen klusje wilde doen en iets moest verzinnen om daar onderuit te komen.

Waar heb je het laatst de slappe lach om gekregen?
Ik heb de laatste keer de slappe lach gekregen toen we met de klas zijn gaan wokken na een dagje Maastricht. Ik liep toen langs een ober en ging op mijn schoen staan. Hierdoor viel ik en sloeg ik de ober, volgens een klasgenoot, bijna in het gezicht. Nadat dit gebeurd was, zijn een paar vriendinnen en ik snel naar onze tafel toegelopen waar we ons toen helemaal kapot gelachen hebben.

Wat kies je? Je kunt onder water ademen of mag overal de muziek bepalen.
Ik zou kiezen voor onder water kunnen ademen, omdat dit best nuttig zou kunnen zijn. Ook vind ik alle muziek wel leuk, dus maakt het mij niet echt uit wat voor muziek er gedraaid wordt.

Wat vind je het leukste aan jezelf?
Het leukste aan mezelf vind ik denk ik dat ik best wel creatief ben. Ik weet het niet zeker, maar ik heb vaak wel snel een goed idee voor een verhaal, tekening of iets dergelijks.

Wat doe je als je niet kunt slapen?
Als ik niet kan slapen, wat echt héél vaak voorkomt, lig ik vaak gewoon met mijn ogen open mijn kamer rond te kijken of ga ik een boek lezen totdat ik vanzelf moe word en in slaap val.

Wanneer zing je?
Ik zing vooral als ik onder de douche sta of wanneer ik op mijn kamer huiswerk zit te maken met muziek op de achtergrond. In beide gevallen kan niemand mij horen.

Wanneer had je meteen een klik met iemand?
Ik had voor de laatste keer een klik met iemand toen die mij aan het lachen maakte. Ik vind het best belangrijk dat ik echt moet kunnen lachen met vriendinnen en als dat lukt, voel ik me meestal ook een stuk comfortabeler, omdat de sfeer dan iets gezelliger aanvoelt of zoiets.

Wat is je laatste miskoop geweest?
Ik weet niet meer wat mijn laatste miskoop was geweest. Het zal waarschijnlijk iets zijn geweest waarvan ik echt helemaal zeker dacht dat het mij wat meer georganiseerd zou maken, maar wat ik daarna helemaal nooit meer gebruikt heb.

Wat zou je doen als je een week alleen thuis zou zijn?
Als ik een week lang alleen thuis zou zijn, zou ik waarschijnlijk een paar vriendinnen uitnodigen om bij mij thuis te komen logeren. Dat lukt namelijk vrijwel nooit als ik niet alleen thuis ben.

Welke trend heb jij gevolgd die je nu helemaal niet meer leuk vindt?
Een trend die ik heb gevolgd die ik nu niet meer leuk vind, is denk ik de trend van de loombandjes die je om je pols kon doen. In groep 7 was het allemaal wel leuk en aardig, maar nu ik erop terugkijk, vind ik de trend een beetje ‘meh’.