15 vragen aan Nikkie Peeters

Deze week in de 15 vragen: Nikkie Peeters (12) uit Beringe, leerling van het Bouwens.

Wanneer was de laatste keer dat je door de grond wilde zakken? 

Dat was nadat ik met handvaardigheid een kleipoppetje had gemaakt. Toen ik op de fiets zat, viel het poppetje in heel veel stukjes op de grond en iedereen keek mij aan.

Wanneer heb je iemand voor het laatst geholpen?

Dat was op een donderdagavond toen ik mijn moeder hielp. Mijn moeder heeft een eigen verswinkel in Maasbree en toen ze hem heropende hielp ik mee met allerlei dingen voorbereiden en zo’n soort dingen. 

Is er een liedje waar je speciale herinneringen aan hebt? 

Ja, dat is het liedje ‘Alles is nog hier’ van OG3NE. Ik ben naar het concert van hen geweest en het liedje heeft ook best veel betekenissen. Dat vind ik heel mooi. 

Wie is je favoriete leraar? 

Mijn favoriete leraar is meneer Santegoeds, omdat hij heel rustig is, heel goed uitleg kan geven en ook heel ‘chill’ is en dat is echt superfijn. 

Wat heb je liever: iedereen hoort wat jij denkt of jij hoort wat iedereen denkt?

Ik denk toch dat ik dan liever heb dat ik hoor wat iedereen denkt, want soms denk ik wel gemene dingen moet ik eerlijk zeggen. Dan kan ik ook precies horen hoe iedereen over mij denkt en dat lijkt me op zich wel fijn.

Wat is het belangrijkste advies dat je ooit gekregen hebt?

“Als het leven je laat struikelen, maak er dan een salto van”, is het beste advies. Dit omdat ik op het moment dat ik het advies kreeg, wel een beetje besefte dat het leven niet altijd makkelijk is. Je moet er echt gewoon het beste uit halen. Dat vond ik toen zo mooi, dat die quote echt in mijn hoofd zit.

Heb je ooit gespiekt?

Ik heb eigenlijk nog nooit met een briefje gespiekt, maar wel al één keer bij mijn buurman in de klas. Maar dat had uiteindelijk niet zoveel zin, omdat diegene het hoofdstuk ook niet goed snapte.

Hoe breng je het liefst een regenachtige dag door?

Ik breng zo’n dag het liefst lekker op de bank onder de dekens door, terwijl ik een film kijk met een bakje chips en warme chocolademelk. Maar ik vind het ook heel erg leuk om te tekenen als het regent, omdat ik daar heel ontspannen van word. Dat is ook heel leuk om te doen op zo’n regenachtige dag.

Welke superkracht zou je willen hebben?

Ik zou mijzelf graag kunnen teleporteren, omdat ik dan bijvoorbeeld even snel naar Australië of naar Ibiza kan gaan. Ook zou ik dan nooit meer te laat komen. En dan kun je ook naar familie toe die ver weg woont.

Wat doe je als je niet kunt slapen?

Als ik niet kan slapen, ga ik iets lezen of schrijven. Wat ik meestal doe, is aan de andere kant van mijn bed liggen. Dan val ik meestal wel in slaap. Het is heel raar eigenlijk dat het dan wel lukt, maar bij mij werkt het tenminste.

Waar maak jij het liefst je huiswerk?

Ik maak mijn huiswerk altijd op mijn kamer aan mijn bureau, omdat het daar lekker rustig is. Ook zijn daar geen afleidingen van andere dingen of mensen. Mijn telefoon laat ik dan ook altijd beneden, want anders zit ik daar de hele tijd op en dan vergeet ik dat ik ook nog huiswerk moet maken.

Wat is je favoriete drankje?

Mijn favoriete drankje is denk ik toch wel bitter lemon of ice tea green. Vooral lekker als het zomer is, maar dan moeten ze wel koel zijn. In de winter vind ik chocolademelk het lekkerst, want dat is zo lekker warm.

Wat is het verste dat je ooit van huis bent geweest?

Vorig jaar ben ik met mijn gezin naar Tenerife geweest. Het was echt supertof en ik zou het zo weer opnieuw willen doen. Verder van huis dan Tenerife ben ik eigenlijk nog niet geweest.

Wat zou je doen als je een week alleen thuis zou zijn?

Ik denk dat ik dan wel mijn vrienden zou uitnodigen, omdat ik alleen thuis zijn niet zo leuk en ook niet gezellig vind. Ik zou er wel nog gewoon op letten om goed te eten, want anders word je misschien wel ziek. Daarbij zou ik de hele dag op de bank liggen of met mijn hond wandelen en spelen.

Wat is je lievelingskledingstuk?

Mijn lievelingskledingstuk is een rokje of een jurkje, omdat dat lekker zit. En ik vind het gewoon leuk. Daarbij zijn er ook heel veel verschillende soorten jurkjes en rokjes en dan is er van alles om uit te kiezen.