Voorzitter dorpsoverleg Grashoek opgestapt

Frits Verlinden (73) uit Grashoek heeft na vijf jaar zijn functie als voorzitter van Dorpsoverleg Grashoek neergelegd. Dat werd donderdag 2 mei bekendgemaakt. “Als dorpsoverleg hebben we altijd geprobeerd voor iedereen klaar te staan. Maar nadat we voor de zoveelste keer onderuit werden geschoffeld, hield het voor mij op.”

Vooral het feit dat het dorpsoverleg veel kritiek kreeg vanuit het dorp als het om duurzame initiatieven ging, stootte Verlinden tegen de borst. “We probeerden ons altijd weg te cijferen, bleven onafhankelijk en wilden voor iedereen klaar staan. We hebben al zoveel voor de gemeenschap gedaan en willen ook iets kunnen betekenen voor de Grashoekse gemeenschap in de toekomst. Maar we werden steeds weer onderuit geschoffeld. Ik kreeg het gevoel dat het dorp niet meer achter me stond.”

Laatste zetje
De plannen van REF om in het buitengebied van Grashoek windmolens te plaatsen en de onvrede daarover die bij het dorpsoverleg werd geuit, waren voor Verlinden het laatste zetje om de voorzittershamer neer te leggen. Dorpsoverleg Grashoek laat weten dankbaar te zijn voor alles wat Verlinden de afgelopen jaren voor het dorp gedaan heeft als voorzitter.

Dorpsoverleg: onduidelijk hoe verder
Tot de zomervakantie is Harold Stemkens interim-voorzitter van het dorpsoverleg. Hoe het overleg daarna verder gaat, is nog onduidelijk. Verlinden laat weten zich in te blijven zetten voor diverse duurzame doelstellingen bij de coöperatie Duurzaam Grashoek.