Heldenseweg onveiligste weg Peel en Maas

De Heldenseweg in Kessel is de onveiligste wegen in de gemeente Peel en Maas. Dat blijkt uit een onderzoek van verkeersbureau VIA. Aan de Heldenseweg wordt in het verlengde ook de Kesselseweg meegenomen in de resultaten.

Op deze twee wegen vonden in de periode van 2015 tot en met 2018 in totaal negen ongevallen plaats waarbij er vier slachtoffers vielen. Niemand kwam in deze straten om bij een verkeersongeluk. In de top tien gevaarlijkste wegen van Peel en Maas staan onder meer Markt, Raadhuisstraat en Ruijsstraat in Panningen met vijf ongevallen en twee slachtofferongevallen, de Steenstraat in Panningen met zes ongevallen, twee slachtoffers en één dodelijk ongeval.

Panningen wordt als het meest verkeersonveilige dorp gezien in de gemeente. Het bureau vergeleek 43.188 Nederlandse wegen met een totale lengte van 63.754 kilometer op gebied van veiligheid. De onveiligste weg in Nederland is de Aalderinkssingel in Almelo. Daar vonden 21 ongevallen plaats, acht slachtoffers en twee doden. In Limburg is de Maaslandlaan in Weert de onveiligste weg. Daar gebeurden in de periode van 2015 tot en met 2018 vijftien ongevallen met vijf slachtoffers.