Afslag Zandberg Helden klaar

De afslag van de Midden Peelweg naar de Zandberg in Helden is afgerond. De afslag was door de gemeente bij de provincie aangevraagd, omdat bewoners van de Zandberg overlast hadden van vrachtwagens die over de weg reden. Die kunnen nu over de provinciale weg rijden en komen zodoende niet langs het overgrote deel van de woonhuizen aan de Zandberg.

De vrachtwagens op de Zandberg waren veelal op weg of afkomstig van asperge- en aspergeplantenbedrijf Teboza. Het verkeer reed via de Molenstraat over de Zandberg naar het bedrijf.

Superfijne oplossing
“Wij vinden de nieuwe afslag een superfijne oplossing”, vertelt Trudie Teeuwen van Teboza. “Een aantal weken per jaar is het hier heel druk. Er zijn dagen dat hier vijftien vrachtwagens naartoe komen. Goed dat die niet meer over de Zandberg hoeven.”

Teeuwen spreekt over een ‘verkeersopluchting’. “Het is voor iedereen goed. Op deze manier wordt de Zandberg voor een heel stuk ontlast en wij zijn makkelijker te bereiken. Ik kan me zelfs voorstellen dat de vrachtwagenchauffeurs liever over een provinciale weg rijden dan over een smalle straat waar ook veel kinderen wonen. De infrastructuur van de Zandberg leent zich niet voor vrachtwagenverkeer.”

De komst van de afslag werd nog even onzeker toen eind vorig jaar bleek dat de provincie te weinig geld had om alle projecten die het op de planning had, uit te voeren. Wethouder Paul Sanders liet toen al snel weten dat er al groen licht was gegeven door de provincie om de afslag toch te maken. Gemeente Peel en Maas droeg 200.000 euro bij aan het plan.