15 vragen aan Imke Peeters

Iedere week beantwoordt een jongere uit Peel en Maas de 15 vragen. Deze week was dat Imke Peeters uit Kessel-Eik.

Naam Imke Peeters
Leeftijd 13 jaar 
Woonplaats Kessel-Eik 
School het Bouwens

Hoe verras jij iemand het liefst?
Mij lijkt het superleuk om mensen te verrassen met een ‘surprise party’. Ik heb voor mijn gevoel nog nooit iemand echt verrast, maar het lijkt me wel heel leuk om eens te doen. Ik ben wel dit jaar adjudant geweest met carnaval en toen moest ik ook uitkomen, maar ik weet niet of dat echt iemand verrassen is. Ik vond dat wel een hele leuke ervaring. 

Wat is de laatste foto die je hebt gemaakt?
De laatste foto die ik heb gemaakt, was een foto van mijn zusje. Ze had een optreden met dansles en ze wou heel graag een foto. Aan het einde van de dans stonden ze allemaal bij elkaar en toen heb ik een foto gemaakt. 

Je hebt altijd groen licht en wind mee, of je kunt foto’s maken door met je ogen te knipperen. Wat kies jij?
Ik zou voor de eerste optie gaan, omdat ik zowat iedere dag met mijn fiets naar school ga en dan lijkt me dat best handig. Het lijkt me ook best vervelend om een foto te maken door met je ogen te knipperen, want hoe wil je dan zien hoe de foto is gelukt? 

Wie zijn jouw helden?
Dua Lipa is een groot voorbeeld voor mij. Ze maakt supergoede muziek en ze is pas 23. Ik zing nu haar liedje Lost In Your Light met zangles. Ook vind ik dat Johnny Depp de rol van Jack Sparrow uit de Pirates of the Caribbean heel erg goed doet. Ik kan me niet voorstellen dat iemand anders die rol zou hebben. 

Wanneer heb jij voor het laatst iemand geholpen?
Vandaag nog tijdens de Engelse les. Mijn vriendin vroeg me wat ik had ingevuld bij een opdracht en toen heb ik haar dat verteld en uitgelegd hoe ik bij dat antwoord kwam. Vervolgens hielp zij mij ook. 

Is er een liedje waar je een speciale herinnering aan hebt?
Ja, als we op vakantie gaan, is er meestal een lied dat heel veel gedraaid wordt. Als dat lied nu soms nog wordt afgespeeld, moet ik terugdenken aan die vakantie. Maar het liedje ‘Deze nach’ van Marleen Rutten doet me terugdenken aan de mooie carnaval die ik dit jaar heb gehad. Ik was adjudant van jeugdprinses Anouk en we zijn met dat lied uitgekomen. 

Wie is je favoriete artiest?
Dua Lipa is mijn favoriete artiest, maar ik vind het ook leuk om naar muziek uit de jaren 80 en 90 te luisteren. Als ik mijn favoriete artiest moet kiezen uit die tijd zou ik Queen zeggen. Ik wil ook heel graag de film Bohemian Rhapsody zien. Die gaat over Queen. Mijn favoriete liedje van Dua Lipa is Garden. 

Waarvan word jij enthousiast?
Ik denk van mijn vriendinnen en van op vakantie gaan. Mijn vriendinnen maken me altijd vrolijk en blij. Op vakantie gaan vind ook heel erg leuk, ik wil later heel graag iets met reizen doen. Het lijkt me heel gaaf om de hele wereld over te reizen. 

Wat zou je nooit meer over willen doen?
Het liefst zou ik niet nog iets aan mijn knie willen hebben. Ik ben al een tijdje naar de fysio aan het gaan, omdat ik mijn knie een beetje beschadigd heb. Dit zou ik niet nog eens willen hebben, omdat ik een tijdje niet meer mee kon doen aan gym en dansen. Dat vond ik erg jammer, maar gelukkig gaat het steeds beter en mag en kan ik weer meedoen. Ik moet wel nog naar de fysio en stoppen met een activiteit als mijn knie pijn doet. 

Wat doe je het liefst op een vrijdag- of zaterdagavond?
Het liefst zou ik met mijn vriendinnen gaan chillen en logeren. Ik vind het leuk om mijn vriendinnen om mij heen te hebben, het is dan altijd gezellig. Het is dan wel een beetje druk, maar dat maakt niet uit. 

Wat is het belangrijkste advies dat je ooit gekregen hebt?
Ik denk dat dat mijn havo-advies was toen ik naar de middelbare school ging. Inmiddels is uit de eerste proefwerkweek havo-advies gekomen en uit de tweede proefwerkweek mavo/havo, de derde proefwerkweek moet nog komen. Ik zou het leuk vinden als ik naar havo ga, maar ik heb er ook geen moeite mee om naar mavo te gaan. 

Waar bent je het meest trots op?
Op mijn familie. Zij staan altijd voor me klaar. Ook is het altijd leuk en gezellig als we samen wat gaan doen. Ze komen ook altijd kijken als ik een optreden heb. Ik vind het ook superleuk als mijn zusje of mijn neefjes een optreden hebben. Dan voel ik me altijd supertrots. 

Hoe breng je het liefst een regenachtige dag door?
Ik vind het dan leuk om een film te kijken op de bank met een kopje thee. Dan zou ik graag Bohemian Rhapsody of A Star Is Born willen zien. Deze films lijken me superleuk, vooral omdat het over muziek gaat. Ook doe ik dan graag iets creatiefs, zoals tekenen of in mijn ‘bullet journal’ werken. 

Waar maakt jij je huiswerk het liefst?
Ik maak mijn huiswerk het liefst op mijn kamer. Daar is niemand anders en kan ik me goed concentreren. Ook alle spullen die ik nodig heb voor de vakken liggen daar. 

Wat is het verste dat je ooit van huis bent geweest?
Met mijn ouders erbij is dat denk ik naar Spanje en zonder mijn ouders is het naar Well. Spanje is ongeveer 1.637 kilometer hiervandaan en Well ongeveer 38 kilometer. We zijn drie keer op vakantie geweest in Spanje, wat ik superleuk vond. Met Jong Nederland-kamp gingen we naar Well, dat was ook heel erg leuk.