Inbreker bedreigt Baarlonaar met betonblok

Een Baarlonaar is dinsdag 9 juli bedreigd met een betonblok door een inbreker die hij betrapte in zijn garage. Volgens de politie had de dief diverse klusgereedschappen klaargezet om mee te nemen, maar hij ging er uiteindelijk met lege handen vandoor.

De inbraak gebeurde rond 17.30 uur bij een in aanbouw zijnde woning op de Hummerenweg in Baarlo, meldt politie Peel en Maas. In de garage had de inbreker diverse spullen klaargezet. Op het moment dat de eigenaar van het huis hem betrapte, zou hij hij twee koffers van Makita en Dewalt en een slijptol in zijn handen hebben gehad.

Toen de inbreker werd betrapt, liet hij alle spullen vallen. Ook bedreigde hij volgens de politie de eigenaar van de spullen met een betonblok, waarna hij wist te ontkomen. Daarna zou hij zijn weggereden in een lichtblauwe Audi stationwagon, waarvan het rechter voorportier een andere, onbekende kleur had. Ook had het rechter spatbord aan de voorzijde veel schade.

De politie roept mensen die iets weten of iets gezien hebben, zich te melden. Dat kan via het algemene nummer 0900 88 44 of via Meld Misdaad Anoniem 0800 70 00.