15 vragen aan Demy Verstappen

Deze week in de 15 vragen: de 12-jarige Bouwens-leerling Demy Verstappen uit Meijel.

Hoe verras jij iemand het liefst?
Het liefst verras ik iemand met een supergroot gebaar. Een heel erg groot surprisefeest vind ik bijvoorbeeld superleuk om te organiseren. Eén waarbij ik alle wensen van die persoon kan vervullen. Dit vind ik echt heel erg leuk om te doen.

Wat is de laatste foto die je hebt gemaakt?
De laatste foto die ik heb gemaakt is een selfie van mezelf samen met mijn klasgenoten.

Je hebt altijd groen licht en wind mee, of kunt foto’s maken door net je ogen te knipperen.
Wat kies je?

Ik kies dan voor foto’s maken door met mijn ogen te knipperen, want dat lijkt me echt heel vet en superhandig. Ik kan dan gewoon wanneer ik wil een foto maken en dan is natuurlijk superfijn.

Wat is je favoriete toetje?
Mijn favoriete toetje is ijs van de ijssalon in Meijel, omdat dat ze daar superlekker ijs hebben. Ik ga er dan ook altijd graag heen voor een heerlijk toetje.

Wanneer heb je voor het laatst iemand geholpen?
Dat was toen ik een tijdje geleden mijn moeder hielp met de boodschappen. Ik help haar ook vaak met de tafel dekken.

Is er een liedje waar je een speciale herinnering aan hebt?
Ja, er is een liedje waar ik een speciale herinnering aan heb. Dat is namelijk het Véngneuze liedje. Ik heb hier een speciale herinnering aan, omdat ik heel erg van carnaval houd en dus ook dit jaar bij de Véngneuze van Meijel zat. Dit is de carnavalsvereniging voor de jeugd in Meijel. Hier heb ik een superleuke carnaval mee beleefd.

Wat is de leukste vakantie die je ooit had?
De leukste vakantie die ik ooit had was heel lang geleden toen ik nog klein was. Ik ging toen samen met mijn beste vriendin en onze ouders op vakantie. Het was echt supergezellig en ik kan me nog herinneren dat we toen samen de film Rapunzel gingen kijken, wat ook heel erg leuk was.

Waar ben je het meest trots op?
Ik ben het meest trots op mijn allerliefste zusje Britt, die mij altijd een knuffel komt geven als ik verdrietig ben. Ze zorgt er ook altijd voor dat ik weer ga lachen. Ik vind het echt superlief van haar dat ze dit voor me doet en ben dus ook enorm trots op haar.

Ben je bijgelovig?
Nee, ik ben niet bijgelovig, maar soms denk ik wel ‘dat kan echt geen toeval zijn’. Ik denk er dan alleen niet verder over na.

Hoe breng jij het liefst een regenachtige dag door?
Op een regenachtige dag ga ik het liefst als eerste lekker de hele ochtend uitslapen om daarna heerlijk in bed te blijven liggen. Daarna vind ik het op een regenachtige dag heel leuk om de rest van de dag in mijn pyjama op de bank te liggen.

Wat is het eerste dat je van je eigen geld kocht?
Ik weet niet zo goed meer wat het eerste is dat ik van mijn eigen geld kocht. Ik denk dat het iets lekkers op de kermis is geweest waar ik naartoe ben geweest toen ik nog klein was.

Welke superkracht zou je willen hebben?
Wat ik heel graag als superkracht zou willen hebben, is dat ik alle kracht en al het geld zou hebben om iedereens wens uit te voeren en dat ik iedereen kon helpen. Ik zou dan zorgen dat iedereen gelukkig is en er geen ruzie meer is over de hele wereld.

Wat vind je het leukste aan jezelf?
Ik weet niet zo goed wat ik het leukste vind aan mezelf. Mijn moeder zegt dat ik heel zorgzaam ben, dus dat vind ik wel leuk.

Waar maak jij je huiswerk het liefst?
Ik maak natuurlijk het liefst gewoon helemaal geen huiswerk. Maar omdat ik het toch moet, vind ik het het fijnste om dit in de woonkamer aan de tafel te doen. Daar is gewoon een beetje geluid om mij heen. Ik kan namelijk eigenlijk echt niet in stilte werken, dus de woonkamer is prima voor mij.

Waar zou je later graag willen werken?
Het liefst zou ik in een kledingwinkel of bij een modebureau of zoiets willen werken. Mijn droom is om modeontwerpster te worden. Dat lijkt me echt heel tof. Ik vind het nu ook al heel leuk om modetekeningen te maken in mijn vrije tijd.