Ruiters Peel en Maas boeken successen op Limburgse Kampioenschappen

Ruiterclubs uit de gemeente Peel en Maas behaalden verschillende podiumplaatsen tijdens de Limburgse Kampioenschappen dressuur- en springwedstrijden in Meerlo.

Op het ruiterterrein in Meerlo vonden op zaterdag 3 augustus de wedstrijden plaats voor de paarden, op zondag was het de beurt aan de pony’s.

Fabiënne Janssen van paardensportvereniging PSV Caprilli uit Panningen haalde met haar pony Dreamer S in de klasse dressuur DE L1 de tweede prijs. Deze dag werden ook de viertallen verreden, waarbij Caprilli I, Caprilli II en Caprilli III achtereenvolgens de tweede, derde en de vierde plaats bemachtigden. Ivo Steeghs won met zijn paard Hanja BLH in de klasse springen M een ticket voor deelname aan de Nederlandse Kampioenschappen in Ermelo, die op 30 augustus plaatsvinden.

Prijzen


Ook de Maasruiters uit Kessel haalden twee keer een podiumplek. Tess Gubbels sprong met Skippy van de Veldehoeve naar een tweede plek en sleepte daarmee ook een ticket voor het NK in Ermelo in de wacht. Voor Cheyenne Heijmans met Amadeus was er een derde prijs in de klasse CB.

Paardensportvereniging De Ruif uit Meijel behaalde twee prijzen. In de klasse dressuur C-L1 werd Isa Snijkers met Quebec tweede; Senna Palmen eindigde vlak achter haar op de derde plek.

Ook de ruiters van paardensportvereniging De Cavaliers uit Helden vielen in de prijzen. Anouk Neefs won met haar paard Guess de eerste prijs in de klasse dressuur M2. Bij het springen werden twee ruiters kampioen: Linda Peeters met Gentlemen in de klasse B en Janine Maassen met Heva in de klasse L. Samen met Luc van Horen kregen zij een ticket voor het NK in Ermelo.

Bij de pony’s behaalde Isa Snijkers met Coelenhage’s Quebec een tweede plaats in de klasse dressuur C-L1. Hanna Neefs wist met Don Diamond een derde prijs te bemachtigen in de klasse dressuur D-M1. In de klasse DE-B won Nikki Hanssen met haar pony Mutsaards Pascha de derde prijs. Bij het springen behaalde Jessica Maassen met Bochmann’s Punto in de klasse D-Z de derde prijs.

Behalve de Limburgse Kampioenschappen namen ruiters van De Cavaliers uit Helden op vrijdag 2 augustus deel aan een dressuurwedstrijd bij de Molenhorst in Someren. Daar behaalde Anne Pouwels met Jarona in de klasse M2 de overwinning en Helma Cox met Emmerson de tweede prijs. Ilse Steijvers nam op zaterdag deel aan de minimarathon onder het zadel in Dessel en wist met Bo een derde prijs te behalen.


Ivo Steeghs van PSV Caprilli Panningen met Hanja BLH (foto: Kirsten Voesten)