BNI Panningen gelanceerd

Sinds enkele weken is BNI Panningen gestart. Een internationaal netwerk waar ook lokale ondernemers hun voordeel mee kunnen doen.

Elke dinsdagochtend is het al vroeg druk bij Mr. & Mrs. in Panningen. Tussen 6.45 en 8.30 uur komen de leden van BNI-Panningen bij elkaar om te netwerken. Er is met opzet gekozen voor deze ochtendlijke uren, “want dan wordt de zakelijke agenda niet belast”, licht Harry van Dreumel (op de foto rechts) toe.

BNI staat voor Business Network International. Het betreft dus een internationaal netwerk van ondernemers. En er zijn nogal wat bedrijven in de regio die internationaal opereren, stelt Van Dreumel.

Behalve internationaal is het tevens een manier van netwerken die ook op lokaal vlak kan worden toegepast. Sterker nog: “het is de meest efficiënte vorm van netwerken”, aldus Van Dreumel. Netwerken volgens de methode van BNI verloopt via een aanbevelingsgesprek. Van Dreumel legt uit: “Als ik bij een bedrijf binnen wil komen, en ik kom iemand van dat bedrijf tegen op het voetbalveld, dan vraag ik hem of hij een gesprek wil regelen. Op die manier heb ik een voorsprong.”

Het gaat hier elke dinsdagochtend om netwerken, maar ook om persoonlijke groei. Er zijn trainingen, ontwikkeld door BNI, die gaan over netwerken, maar ook over presentatie.

Momenteel telt BNI ongeveer twintig leden. Ze organiseren ook bedrijfsbezoeken bij elkaar en geven bedrijfspresentaties.

Elke week komen er bovendien zo’n twintig gasten, zodat er elke dinsdagochtend een gezelschap van zo’n veertig personen zit. “We leren elkaar door en door kennen. Dat versterkt het netwerk. Als jij zegt: ik zoek een dakdekker, dan heb ik er al één voor je. Want hier kom ik er elke dag een tegen.”

Foto: Netwerken volgens BNI, met rechts Harry van Dreumel