15 vragen aan Femke Lamberts

Naam: Femke Lamberts Leeftijd: 15 jaar School: het Bouwens van der Boijecollege Woonplaats: Maasbree

Wat is de laatste foto die je hebt gemaakt?

Een spiegelfoto in Rotterdam. Ik ging daar met een paar vriendinnen met de trein heen om te shoppen. We gingen toen in de pashokjes foto’s maken waarbij we grappige kleren aan hadden. Dat was erg gezellig.

Wat is je favoriete drankje?

Als ik een favoriete drankje zou moeten kiezen, zou ik waarschijnlijk Ice Tea green kiezen. Ik drink dit vooral graag in de zomer omdat het dan altijd lekker verfrissend is.

Wat doe je als je niet kunt slapen?

In principe val ik meestal wel meteen in slaap, maar als ik dan een keertje echt niet zou kunnen slapen, zou ik waarschijnlijk nog even een film of serie op Netflix kijken of zoiets.

Welke superkracht zou je willen hebben?

Ik zou graag wel een keertje mezelf kunnen teleporteren. Je kan dan namelijk overal heen waar je naartoe zou willen zonder dat je er lang over hoeft te doen. Ook zou je lekker makkelijk naar school kunnen gaan door maar op een knop te drukken. Je hoeft dan dus lekker niet naar school te fietsen.

Wie is je favoriete leraar?

Ik denk dat mijn favoriete leraar meneer De Bruin is. Hij is mijn wiskundeleraar en mijn mentor. Hij kan altijd alles goed uitleggen en we hebben dit schooljaar aan het einde een taart met onze foto erop gekregen, omdat we maar zo weinig tekorten hadden in onze klas. Dat is natuurlijk ook een pluspunt.

Welk verhaal vertellen jouw vrienden altijd over je?

Ik weet echt niet precies wat mijn vriendinnen over mij zeggen, maar ik denk dat dat toch wel het verhaal is van toen ik in groep 8 zat. Ik zat in de kamer bij een vriendin. Ik ging in spagaat zitten en scheurde toen mijn hamstring. Ik zei dat het wel ging, maar toen ik ging staan scheurde ik er weer doorheen. Om dit verhaal lachen we nu nog steeds heel hard.

Heb je een bijbaantje?

Ja. In de zomer pluk ik altijd kersen. Dit vind ik erg leuk werk. En je wordt er ook niet erg vies van. Ook doe ik best vaak oppassen en dat vind ik ook leuk. Meestal hoef ik dan niet zo veel te doen, want als ik moet oppassen liggen de kinderen vaak al in bed.

Is er een liedje waar jij een speciale herinnering aan hebt?

Een speciaal liedje voor mij is dat liedje ‘links rechts’ van de Snollebollekes. Dit liedje doet me namelijk denken aan carnaval, en carnaval vind ik altijd superleuk. Het is dan supergezellig. Dit liedje wordt altijd in bijna alle tenten en festivals gedraaid. Het liedje maakt mij ook altijd super vrolijk wanneer ik het hoor.

Wat is de slechtste film die je ooit gezien hebt?

Ik zou dit eigenlijk echt niet weten, want als ik een film na ongeveer 10 minuten of zo al saai vindt, zet ik hem altijd gewoon uit en ga ik een andere film kijken. Meestal vind ik een film ook niet zo snel saai.

Waar ben jij het meest trots op?

Ik ben het meest trots op het feit dat ik dit schooljaar gewoon over ben gegaan naar 4 havo zonder ook maar één tekort te halen. Ik vind dit ook wel iets om trots op te zijn!

Hoe breng jij het liefst een regenachtige dag door?

Op een regenachtige dag zit ik het liefst met een dekentje op de bank een Netflix-serie te kijken. Ik vind het ook altijd leuk om dan met vriendinnen te ‘chillen’ en dan een seriemarathon of zoiets. We gaan dan een serie achter elkaar kijken en dat is altijd erg gezellig.

Wat is het belangrijkste advies dat je ooit hebt gekregen?

Ik denk dat het belangrijkste advies dat ik ooit heb gekregen het advies in de brugklas van mijn ouders was. Ik was aan het twijfelen of ik naar havo of vwo wilde gaan. Mijn ouders zeiden toen dat ik maar lekker naar havo moest gaan. Ik ben nog steeds erg blij dat ik op havo zit.

Wat zou je nooit meer over willen doen?

Iets wat ik nooit meer over zou willen doen is groep 1 van de basisschool. Ik ging toen namelijk altijd huilend naar school, omdat ik niet wilde en omdat ik mijn juf toen helemaal niet leuk vond.

Wat is het verste dat je ooit van huis bent geweest?

De verste reis ooit voor mij was deze zomervakantie. We zijn met het gezin naar Maleisië geweest. Het verste waar ik daarvoor was geweest, was Kreta. Op dat Griekse eiland was het super leuk en we hadden heerlijk weer.

Wat zou je doen als je een dag onzichtbaar zou zijn?

Als ik een dagje onzichtbaar zou zijn, zou ik gesprekken afluisteren. Het lijkt mij namelijk erg grappig om eens te horen wat andere mensen over me zeggen. Je kan ook gaan shoppen zonder te betalen. Ik zou dan gewoon alles wat ik leuk vond meenemen. Ook zou ik met vriendinnen ergens heen gaan.