Niens werkt aan doorstart

Zes weken na het faillissement van Niens wordt nog steeds hard gewerkt aan een doorstart. De opzegtermijn van het personeel is op 1 oktober afgelopen. Mocht er groen licht komen, dan moet worden geregeld dat de 67 werknemers met terugwerkende kracht weer in dienst komen.

Horeca-ondernemers Roy en Yvonne Niëns zijn nog steeds in onderhandeling met investeerders, de Rabobank en de curator. Yvonne Niëns heeft goede hoop op een doorstart.

Eerder legde Yvonne Niëns de schuld van het faillissement al neer bij de Rabobank. In HALLO Peel en Maas van 22 augustus maakte ze het verwijt dat er in de onderhandelingen met de Rabobank telkens nieuwe eisen bijkwamen. “De bank was niet bereid ons extra tijd te geven”, stelt ze. “Ik denk dat als we twee weken meer tijd hadden gekregen, alles er heel anders uit had kunnen zien.”

De Rabobank wil niet reageren op individuele gevallen. Op de vraag of de Rabobank in z’n algemeenheid eisen kan wijzigen na gemaakte afspraken wil Guul Smeets, directievoorzitter van Rabobank Peel, Maas en Leudal niet antwoorden. “Ik snap de vraag, maar deze is te veel gelinkt aan de kwestie Niens”, aldus Smeets.