Helden gaat op de schop

Begin volgend jaar, misschien dit najaar, gaat in Helden de schop in de grond voor de eerste aanpassingen van het centrum. Het Heljes Pedje dat een verbindende rol speelt wordt als eerste aangelegd.

Camping de Heldense Bossen met jaarlijks meer dan 120.000 overnachtingen wordt met het paadje via het Mariaplein verbonden met de Kaupman. Het Mariaplein krijgt een ander, moderner aanzicht en wordt geschikt gemaakt voor het organiseren van evenementen.

130 tot 160 inwoners hebben zich uitgesproken over de visie die is aangeboden aan de gemeente nu het definitieve plan wordt uitgewerkt gaan de Stichting Dörper Overleg en de werkgroepen Durper Pedje, Kaupman, Mariaplein, Molenstraat en Gevelaanzicht weer met de bewoners om tafel. Volgens de planning moet alles in 2023 zijn afgerond. Peter Kurvers, voorzitter van het Dörper overleg, verwacht de eerste successen al in 2020 binnen te halen. “Dan is de aanleg van het Pedje gestart, maar ook de herinrichting van het Mariaplein en waarschijnlijk ook de Molenstraat.”

Tekst: Marc van der Sterren