15 vragen aan Ries Verhaegh

Iedere week beantwoordt een jongere uit Peel en Maas de 15 vragen. Deze week is dat Ries Verhaegh uit Panningen.

Wat is de laatste foto die je hebt gemaakt?
Een foto van toen ik met mijn familie op vakantie was in Oostenrijk. Op deze foto sta ik op een klein bruggetje met een heel mooi uitzicht op de achtergrond.

Wat is je favoriete drankje?
Gewoon Ice Tea. Dit drink ik namelijk het liefst en vind ik vaak ook best wel verfrissend op bijvoorbeeld een wat warmere dag.

Wat doe je als je niet kunt slapen?
Het is bij mij eigenlijk, voor zo ver ik weet, nog nooit voorgekomen dat ik echt niet in slaap kon vallen. Ik slaap normaal namelijk gewoon goed door vanaf het moment dat ik mijn ogen dicht de totdat het de volgende dag ochtend is.

Welke superkracht zou je willen hebben?
Vliegen. Ik kan dan gewoon heel erg snel van de ene plek naar de andere plek vliegen, wat best wel handig is als je bijvoorbeeld op vakantie gaat, en ik hoef nooit ergens op te wachten.

Wie is je favoriete leraar of lerares?
Mijn favoriete leraressen zijn tot nu toe Juf Marian en Juf Sylvia van mijn basisschool, maar ik ga dit jaar ook naar het voorgezet onderwijs, waar ik heel erg veel nieuwe leraren krijg. Misschien verandert mijn mening dan wel een beetje, maar op het gebied van basisschoolleraren en leraressen, zijn zij wel echt mijn favorieten.

Welk verhaal vertellen je vrienden of vriendinnen altijd over jou?
ik weet eigenlijk niet zo welk verhaal mijn vrienden over mij vertellen, maar ik denk dat het waarschijnlijk wel een verhaal is over de tijd dat ik de jeugdprins ben geweest van de ‘Kuus oeht Kepel’. Dit was namelijk voor ons allemaal wel een ontzettend leuke tijd.

Heb je een bijbaantje? Of wat zoek je in een bijbaantje?
Nee, ik heb nog geen bijbaantje. Ik ben namelijk pas twaalf jaar oud dus er zijn voor mij nog maar weinig opties beschikbaar qua bijbaantjes. Ik zou wel graag wanneer ik veertien jaar oud ben, net als mijn broer, in de afwaskeuken willen werken bij het restaurant Fusion. Dit lijkt mij namelijk wel leuk om te doen.

Is er een liedje waar jij een speciale herinnering aan hebt?
Een liedje waar ik een speciale herinnering aan heb is het liedje Duuzend Sterre van Bjorn en Mieke

Wat is de slechtste film die je ooit gezien hebt?
Ik denk dat ik tot nu toe nog geen slechtste film gezien heb. Ik kijk namelijk niet zo heel erg vaak een film en als ik er eentje ga kijken pak ik er vaak een waar ik vooral positieve dingen over te horen heb gekregen. Zo weet ik namelijk vaak dat het wel een goede film is of niet.

Wie zijn jouw helden?
Ik heb twee helden. Als eerste heb ik Martin Garrix, dit is een dj. Ik zie hem als een van mijn helden omdat ik het zelf ook leuk vind om zo muziek te draaien en dj te zijn. Mijn tweede held is Jesse Heffels, dit is een redelijk bekende Youtuber. Ik denk dat het een van mijn helden is omdat ik zelf ook een YouTube-kanaal heb (Ries) en hij misschien een soort van inspiratie was om mijn kanaal te starten.

Waar ben jij het meest trots op?
Ik ben het meest trots op het feit dat ik jeugdprins ben geweest voor de ‘Kuus oeht Kepel’, wat ik echt een superleuke tijd vond. En ik ben er ook trots op dat Hoondervel, de winnaar van het LVK 2019, toen op mijn receptie was gekomen.

Hoe breng jij het liefst een regenachtige dag door?
Gewoon lekker voor een keertje lang uitslapen en dan wanneer ik wakker word heerlijk op de PlayStation 4 te gaan. Tussendoor eet ik dan heel eventjes wat en dan gaan we weer lekker door.

Wat is het belangrijkste advies dat je ooit hebt gekregen?
Het advies dat ik gewoon altijd mijzelf moest blijven, wat anderen daar ook van vinden. Ik vind dit belangrijk advies omdat het gewoon altijd belangrijk is dat je je eigen ding doet, en je niet laat beïnvloeden door anderen.

Wat is het verste dat je ooit van huis bent geweest?
Het verste dat ik ooit van huis ben geweest is waarschijnlijk mijn vakantie naar Turkije. Ik vond dit een leuke vakantie.

Wat zou je doen als je een dag onzichtbaar was?
Als ik een dag lang onzichtbaar zou zijn, zou ik waarschijnlijk heel graag stiekem naar binnen willen gaan bij allemaal verschillende trampolineparken.