15 vragen aan Valerie Simons

Naam: Valerie Simons Leeftijd:13 jaar Woonplaats:Meijel School:Het Bouwens van der Boijecollege

Hoe verras je iemand het liefst?
Ik ben echt dol op iemand verrassen. Ik vind het leuker om iemand te verrassen dan dat ik zelf iets krijg. Het is dan altijd zo leuk als je diegene zo blij ziet, ook al is het maar voor iets heel kleins.

Wat zou je nooit meer over willen doen?
Toen ik nog wat jonger was, had ik me aan een punt van de tafel gestoten met mijn lip. Ik moest daarvoor naar de dokter om een hechting te laten zetten. De dokter zette toen de spuit wel drie keer mis. Het deed superveel pijn en mijn moeder werd er niet goed van.

Wat was de laatste keer dat je door de grond wilde zakken?
Dit is denk ik niet de laatste keer, maar een paar jaar geleden ging ik met mijn volleybalteam naar de NOJK, Nationale Open Jeugd Kampioenschappen. Het was de bepalende wedstrijd en het was dus natuurlijk ontzettend spannend. De tegenstander moest nog één punt maken om te winnen. Ik maakte de fout en ik wilde meteen door de grond zakken. Ik voelde me schuldig, hoewel dat eigenlijk niet nodig was, want de andere hadden de fout ook kunnen maken.

Is er een liedje waar je een speciale herinnering aan hebt?
Vorige zomer zijn we met de boot naar Italië gegaan. Elke keer toen we gingen varen zetten we hetzelfde liedje op. Als ik het liedje nu terug hoor denk ik steeds terug aan de leuke vakantie.

Wat is de leukste vakantie die je ooit hebt gehad?
Oeh, dat is een moeilijk vraag, maar dan denk ik toch de vakantie in Turkije. Mijn opa en oma waren toen 50 jaar getrouwd en toen zijn we gezellig met de hele familie naar Turkije gegaan. Het was daar zo ontzettend mooi, ik zou er meteen weer terug naartoe willen.

Wat is het beste cadeau dat je ooit hebt gekregen?
Ik ben echt heel erg fan van een Amerikaanse boyband. Mijn nicht en ik wilden al zo lang naar hun concert en een half jaar geleden zagen we ineens dat ze in Nederland komen. Natuurlijk hebben we de kaartjes direct gekocht. Ook al ben ik nog niet jarig geweest, ik heb het cadeau van mijn tante al gekregen. Het was zo ontzettend leuk!

Ben je bijgelovig?
Dit is misschien heel raar, maar altijd als ik ga slapen dan moeten de kussens precies op de goede volgorde op bed liggen. Anders val ik niet in slaap.

Wat deed je veel toen je klein was en zou je nu ook nog willen doen?
Ik was vroeger een grote fan van K3. Ik luisterde heel vaak naar hun liedjes en had ook een jurkje van ze. Natuurlijk ben ik daar nu te oud voor. Ook speelde ik vaak met LEGO Friends. Toevallig heb ik de LEGO spullen net een paar weken geleden op marktplaats gezet.

Wat is je favoriete tijd van het jaar?
Natuurlijk de winter, want dan gaan we gezellig skiën met vrienden van mijn ouders. Dit jaar gaan we met een hele grote groep. Als de winter afgelopen is dan vraag ik meteen al wanneer we volgend jaar gaan. Skiën is zo leuk om te doen, vind ik. We gaan dan overdag en ’s middags gewoon skiën en ’s avonds met zijn allen après-skiën. Ik vind het eten daar ook altijd enorm lekker. Het is gewoon elk jaar zo gezellig om met zijn allen daar te zijn.

Wat is het eerste dat je van je eigen geld kocht?
Om eerlijk te zijn zou ik dat echt niet meer weten. Vroeger kon ik nog niet zo goed sparen dus ik zal vast iets onnozels hebben gekocht, iets van slijm ofzo. Gelukkig denk ik er nu eerst goed over na of ik iets wel of niet koop.

Om wie lach je het meest?
Ik heb het altijd supergezellig met mijn vriendin Yente. We kunnen om de kleine dingen al helemaal stuk gaan. We zijn als sinds groep 3 beste vriendinnen en we zien elkaar nu ook elke dag op school. Ik ben zo ontzettend blij dat ik haar heb leren kennen.

Wat vind je het leukste aan jezelf?
Dat vind ik altijd zo raar om over mezelf te zeggen. Maar ik denk dan toch dat mijn leukste eigenschap is dat ik mensen altijd wil helpen. Ze kunnen altijd bij mij terecht.

Wat doe je als je niet kunt slapen?
Het komt bijna nooit voor dat ik niet in slaap kan vallen. Maar als ik dan niet kan slapen dan ga ik een boek lezen of kijk ik gewoon naar het plafond. Meestal val ik dan zo in slaap.

Wat zou je doen als je een week alleen thuis zou zijn?
Dan zou ik al mijn vrienden uitnodigen en een feestje geven. En dan natuurlijk de hele nacht opblijven!

Wie bewonder je en waarom?
Mijn ouders, omdat ze altijd voor mij klaar staan en ik altijd op ze kan rekenen. En natuurlijk omdat ze mij hebben opgevoed.

Tekst: Lisa Osinga
Beeld: Jac Willekens