15 vragen aan Fleur op de Laak

Naam: Fleur op de Laak Leeftijd:13 jaar Woonplaats: Maasbree School: Het Bouwens van der Boijecollege

Welke sport doe je?
Ik heb zeven jaar lang hockey gedaan, maar daar ben ik een paar tijdje geleden door omstandigheden mee gestopt. Ik heb misschien geen nieuwe sport maar ik heb wel een nieuwe hobby, ik zit namelijk sinds kort bij een toneelschool waar ik het supererg naar mijn zin heb. Ook gaan we ieder jaar skiën, dus dat zou ik misschien ook nog wel mijn sport kunnen noemen. Ik ben nu aan het kijken welke sport ik nog wil gaan doen.

Heb je een bijbaantje?
Nee, nog niet. Ik heb wel een paar keer prei gepoot, maar dat is niet het hele jaar door. Ik ben eigenlijk wel nog op zoek naar iets leuks, maar nu ga ik me eerst nog even focussen op school.

Waarvan word jij enthousiast?

Over het algemeen word ik van heel veel dingen enthousiast, maar ik kan op dit moment niet iets specifieks bedenken. Ik vind in ieder geval horrordingen wel leuk, zo houd ik van horrorfilms en Toverland Halloween vind ik ook echt geweldig.

Waar maak jij je huiswerk het liefst?

Ik maak mijn huiswerk boven, op mijn kamer, daar maak ik mijn huiswerk echt altijd. Ik heb daar best wel een groot bureau, alleen is hij nu wel rommelig doordat mijn boeken en een hele boel andere spullen er liggen.

Hoe verras jij iemand het liefst?
Met iets waar die persoon heel blij van wordt, maakt niet uit of dat nou een voorwerp is of heel wat anders. Als die persoon helemaal van niks weet is dat natuurlijk het leukst. Het lijkt me dan ook wel leuk om er mensen bij te betrekken die dichtbij de persoon staan waar het om gaat.

Wie is je favoriete leraar?
Haha, goeie vraag. Ik vind alle docenten eigenlijk wel prima, maar als ik moet kiezen zou ik zeggen meneer Vaessen en meneer Koningsveld. Meneer Vaessen zou ik kiezen aangezien hij in de les heel onverwachts levensverhalen gaat vertellen waarvan je je echt afvraagt hoe hij erbij komt. Het is altijd gewoon supergrappig hoe hij dat vertelt en dat maakt het echt leuk. Meneer Koningsveld, die ook mijn mentor is, zou ik kiezen omdat hij iedereen heel goed begrijpt. Hij kan zich namelijk heel goed in iemand anders verplaatsen. Daarbij is hij bijna altijd in de stemming voor een grapje.

Om wie lach jij het meest?
Ik denk dan toch wel gewoon mijn beste vriendinnen. Ik weet niet hoe, maar er valt bij ons altijd wel iets te lachen. Laatst was ik bijvoorbeeld met een van mijn beste vriendinnen en moesten we letterlijk afstappen van onze fiets omdat we zo hard moesten lachen. Anders waren we waarschijnlijk gewoon omgevallen.

Waar heb je het laatst de slappe lach om gekregen?
Ik zat dus op de fiets en een vriendin en ik moesten zo hard lachen dat ik bijna geen lucht meer kreeg. We waren allemaal dingen op aan het noemen die waren gebeurd in ons leven en er kwamen zo veel grappige dingen naar boven. Sommige mensen keken ons ook heel raar aan.

Welke trend heb jij gevolgd die je nu helemaal niet meer leuk vindt?
Ik weet niet of het echt een trend was, maar een paar jaar geleden had ik vaak van die pakken aan die bestonden uit een shirt met een bijpassende joggingbroek. De combinaties waren qua kleuren eigenlijk echt niet mooi als ik dat nu zo terugzie.

Wat doe je het liefst op een vrijdag- of zaterdagavond?
Vaak ga ik op vrijdag- of zaterdag avond met wat vrienden afspreken bij iemand. Dan gaan we gewoon een beetje praten en chillen. Ook ga ik wel eens met een vriendin logeren, dat is natuurlijk ook altijd superleuk.

Heb je ooit gespiekt?
Vast wel een keer, maar niet dat ik het me zo kan herinneren. Het zal wel een keer zo zijn geweest dat ik gewoon een woordje niet wist, maar niet meer.

Hoe breng je het liefst een regenachtige dag door?
Als het regent blijf ik natuurlijk het liefst binnen. Ik maak er dan een pyjamadag van en ga YouTube en Netflix kijken. Daarbij ga ik natuurlijk gewoon een beetje op mijn telefoon zitten spelen. Soms doe ik ook nog een spelletje met mijn ouders. Maar ja, er is ook nog een hond die uitgelaten moet worden en vaak doe ik dat dan ook wel.

Wat is je favoriete luchtje?

Ik heb een parfum van Victoria’s Secret. Hij heet Rush en aangezien ik dat geurtje bij bepaalde evenementen en gebeurtenissen op heb gehad, doet het me aan die speciale momenten herinneren.

Wat is je grootste blunder?
In mijn leven is er geen grootste blunder, ik heb gewoon te veel domme dingen gedaan waar ik echt denk: “Hoe kun je dat nou weer gedaan hebben, Fleur?” Dus daar valt er eigenlijk geen tussenuit te halen. Alleen maar van die clichédingen, zoals tegen een deur duwen waar je eigenlijk moet trekken, vind ik ook zo saai.

Wat zou je doen als je een week alleen thuis zou zijn?

Ik zou superveel vrienden uitnodigen en een feestje bouwen. Ook zou ik superveel op de bank hangen en gewoon niks doen. Heel misschien zou ik zelfs iets kleins aan het huis veranderen, bijvoorbeeld een paar meubels verplaatsen en een soort van een nieuw interieur creëren.

Tekst: Lisa Osinga
Beeld: Jac Willekens