Freek en Els heersers Grashoek

Freek van Oijen en Els Gommans zijn zaterdag 4 januari uitgeroepen tot het nieuwe prinsenpaar van carnavalsvereniging De Graasvraeters in Grashoek. Ze gaan als prins Freek I en prinses Els deze 'vastelaovend' voorop in Grashoek.

De onthulling gebeurde in 'Graasvraetertempel' Leanzo in Grashoek door middel van een kort introductiefilmpje, gevolgd door een toneelstukje op het podium. Vorst Rick was in de act, net als Peter van der Vorst, op zoek naar 'sterren' uit het verleden en de toekomst. Hij eindigde zijn zoektocht door aan Annemie van Leanzo te vragen om in de keuken te kijken of de nieuwe sterren al klaar waren. Prins Freek I en prinses Els kwamen vervolgens door de dubbele keukendeuren de zaal in gelopen.

Freek en Els zijn beide nog zoekende naar de juiste studie en waren vorig jaar al lid van de Vrienden van de Graasvraeters. Ze zijn vaste gasten bij 'Kiët op de Maris' en Els heeft met haar vriendinnengroep 'Neet van unne vrimde' verschillende liedjes gemaakt in Grashoek. Zij gaan deze vastelaovend voorop met de spreuk 'Vol gaas mit get shotjes op, viere wae dit fiësje non-stop!'.